iGo Primo

MarkB

Pripravnik
3. jan 2008
108
1
18
Obišči stran
Končno je dosegljiv sw I-Go Primo. Po kratkem testu lahko rečem, da so Madžarki izdelovalci programske opreme vključili v Primo vse dosedanje izkušnje iz prejšnjih programov (I-Go8, I-Go Amigo) in da program deluje zares prvovrstno. Iz Amigota so vzeli enostavno upravljanje in izgled, z I-Go8 so vseli vse dodatne funkcije katere so manjkale v Amigu, plus tega so dodali kar nekaj novih, zelo uporabnih funkcij.
Edina slaba stran novega programa je, da je navigacija dražja za 20€ do 30€ v primerjavi s tem, če bi bil na napravo naložen I-Go8.

Navon je prva znamka, ki bo imela naložen I-Go Primo sw, bo pa naložen na napravah višjega cenovnega ranga. V prodaji bodo predvidoma v začetku junija (čez dober teden). Na Primo napravah bodo naložene vse najnovejše mape (Navteq-ove mape za Zahodno Evropo in NNG mape za Vzhodno Evropo). Nove Navon naprave so precej lepšega izgleda in precej tanjše kot prejšnji modeli. Uporabljejo Windovs 6.0, procesor SiRF Atlas IV, CPU 500MHz, 128MB RAM, podpirajo kartice do 8 GB,...
Se pa program precej razlikuje od dosedajnjih (8, Amigo) saj je 3/4 programa naloženega na sami napravi in 1/4 na zunanji mikro sd kartici

Prilagam nekaj slik:
img2926.jpg

img2927.jpg

img2928.jpg

img2929.jpg

img2930.jpg

img2931.jpg

img2932.jpg

img2933.jpg

img2934.jpg
 
Nazadnje uredil moderator:

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
A mi lahko kdo pošlje na zasebno link do programa.Mam eno verzijo doma,naloženo,vse poštimano(karte,poi...),mi pa hudič ne najde satelitov.In ne morem sprobat kako deluje med samo navigacijo.Pa še to me zanima;a so potovalni računalnik odstranil?
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
6.773
180
63
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sem ti poslal, a če ti ne najde satelitov, potem iamš napačno nastavljen baud rate v datoteki sys. Probaj tole:

[gps]
port="1"
baud="9600"

ali:

[gps]
port="1"
baud="57600"

Potovalni računalnik (vsaj v tej verziji katero sem ti poslal) je. Trip monitor-->record..

lp
 

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Hvala zaenkrat.Bom takoj ko bom mel čas probu in poroču.Mislim,da mam isto verzijo sam mam v sys datoteki samo tole:
[device]
type="asus_R700"
 

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Pod mojo vnesu tvojo prvo nastavitev in takoj je najdu satelite.Maš pivo v dobrem.me pa še zanima tisti ki ste že sprobal;a delajo hitrostne kamere?Aja pa potovalni računalnik sem tud najdu.Je pod Zaslon za pot.Malo čudno poimenovanje pa sam daje pa vseen kako se imenuje.
 

laser

Pripravnik
9. okt 2007
426
1
18
@Janch

a mogoče veš kako prit do tega da ti pokaže, kolk satelitov je našel al nekaj takega,ker sem sam enkrat prišel do tja in to takrat ko je bila tista ikona v levem zgornjem kotu ko je iskal satelite ko jih ni mogu najt,in sem nanjo kliknu pa je prišlo tja sedaj ko jih pa najde (ni več tiste ikone v levem kotu očitno zarad tega ker jih najde)) pa neznam poiskat poti do tja.
Lp
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
6.773
180
63
v leru
navi-guru.blogspot.com
@laser ti odgovorim kasneje, ko zadevo preverim doma.
Me pa zanima, če je komu ratalo tole navigacijo spravit v delujoče stanje na WIN CE 4.2?

edit: stestirano dela tudi na ce 4.2, tipkarski škrat v datoteki shell, zato ni zagnalo navigacije...
bonk.gif
 
Nazadnje urejeno:

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Pri meni na dlkančniku pokaže tisti začetni menu
1. najdi
2. moja pot
3. več
4. prikaži mapo
Ko dam prikaži mapo v levem zgornjem kotu se pojavi znak za satelit in ko kliknem na njega mi pokaže koliko satelitov lovi.
Edina stvar ki jo ne uspem naredit je da mi noče pokazat radarje. Probal tudi dat tisto v sys pa ne pomaga. Ve kdo kaj lahko še naredim? A ja radarje sem dal v spedcam .
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
6.773
180
63
v leru
navi-guru.blogspot.com
Meni radarje kaže ampak mislim, da potrebuješ data.zip kjer je junction view in speedcam omogočen. V privzetem data.zip so te funkcije zaklenjene. Info na ZS.

@laser

Ko enkrat najde satelite je očitno info o satelitih onemogočen, saj sem obrnil vse nastavitve po dolgem in počez, prav tako sem si vključil še skriti meni UI Labs, vendar nikjer informacije o satelitih oz nastavitev za GPS...
 

laser

Pripravnik
9. okt 2007
426
1
18
@Janch ;Hvala za pojasnilo. Drugače pa men pokaže radarje tako ko sem šel v silmulacijo.
Sem pa še opazil da naprimer: ko se približuješ krožnemu križišču prvič ti pove do konca na kerem izvozu moraš it ven iz križišča, potem ko pa spet ponovi pa pride samo do sreine stavka pa prekine. Pa še ko greš v predor (tunel)ti sploh ne kaže tunela se ne vklopi temno kot v iGO8 ampak kot da greš navadno po cesti res da je tisti del ko je tunel samo malo temnejša barva drugače pa ne.
Ali ima kdo morda kak drugi slovensko datoteko glasovnega vodenja. Ker jaz sem kar staro skopiral iz iGO8.
Glede radarjev pa greš sledeče: 'več',pol prva ikona 'nastavitve' 'zvoki in opozorila' pol pa v spodnji vrstici moraš označiti(dati kljukco) na 'opozorilo cestne hitrostne kamere' pol ti pa bo kazalo.
 
Nazadnje urejeno: