Idiotizmi 4. Janševe vlade

B81

22. jul 2007
40.676
13.198
113
Mislim, da se je našlo ogromno ljudi v tem zapisu. Ne pomnim, kdaj je nazadnje slovenska vlada, oziroma njen vladar, obrnil vodni top in solzilec nad prebivalce. Tega pač nikoli ne pozabiš. Mogoče pa v prihajajočih 4 letih, dobimo stopnjevanje in bodo peli še pendreki, gumijasti patroni. Če bomo imeli srečo, zapoje tudi kakšna mašinca, kaj pa veš.

Če se obregnem ob tvoja gospodarsko težka bremena. To misliš na objavljeno gospodarsko rast v Q1 in Q2/2026? Al katera gospodarsko težka bremena misliš? Mogoče rekordno zaposlenost? Kaj še, aja še ta rekordni dobiček: Zakonca Vesna in Dari Južna (Slovenija): Zaradi odličnega poslovanja svojih družb (skupina Perspektiva) in rasti vrednosti njunih naložb – predvsem v Petrolu, ki je v letu 2025 ustvaril rekordni dobiček – sta se z ocenjenim premoženjem 511 milijonov evrov prvič povzpela na vrh lestvice najbogatejših Slovencev.

To je moral biti res gromozanski zajeb ultra levičarske vlade, da so trdi desni kapitalisti, v tako crkajoči državi ustvarili rekordne dobičke.
Najprej se spomni, katera vlada je kupila novi top in kako je bilo na otvoritvi Roga, kdo je uporabil solzilec nad protestniki????
zelo kratek spomin imate levičarji https://www.delo.si/novice/slovenij...-ustvarjalnosti-v-ljubljani-pospremil-protest
Torej ni bil samo janša, ki je "zaplinil ljudi", kot se radi afnate v novicah.

Vidim da nimaš pojma. Koga brigata zakonca Južna?? kaj ima povprečni podjetnik z njima? So vsi avtoprevozniki ali kaj?
Govorim za ljudi, ki imajo realna podjetja (ne NVO) in ker sem z njimi skoraj dnevno v stiku, lahko govorim o entuziazmu iz prve roke. Vsi so pogrešali dolgoročno stabilnost in ne dnevnih pretresov in bremenitev iz danes na jutri, kot je to bila navada pod robijem.

In ker spet ne veš - podjetja v osnovi niso podražila svojih storitev zaradi dobička - dražiti so najbolj začeli, kot je robi uvedel "sankcije" proti njim.... ne bom jih spet našteval. IN potem se podražitve izkoristijo za profit - sploh trgovci. Po uvedbi nove minimalne plače so čisto vsi dobavitelji povišali svoje storitve. Vsi, brez izjeme. Enako mi, enako trgovci. Pojma nimaš, kakšne posledice je to potegnilo za seboj. In edini, ki je od tega potegnil, je država z višjimi prispevki in še skrivnost - vlada na čelu z Levico je to dobro vedela. Podjetja so dvignila svoje storitve, trgovina enako, končni potrošnik pa nima kaj dvignit, on je moral požret vse te podražitve. Tudi ti, ko greš v trgovino, ampak tebe to ne moti, ker robi...

Dokler tu sanjaš o nekem vodnem topu in petrolu in kažeš da ne veš, o čem govorim, ti nima smisla odgovarjat, tako da zaključujem.

Piton

Guru
11. apr 2022
2.160
76
113
Najprej se spomni, katera vlada je kupila novi top in kako je bilo na otvoritvi Roga, kdo je uporabil solzilec nad protestniki????
zelo kratek spomin imate levičarji https://www.delo.si/novice/slovenij...-ustvarjalnosti-v-ljubljani-pospremil-protest
Torej ni bil samo janša, ki je "zaplinil ljudi", kot se radi afnate v novicah.
"proticovidni protesti jeseni 2021- policija je v središču Ljubljane uporabila večje količine plinskih granat in vodni top s primesjo solzilca"

Isto, majke mi.

jello

Guru
22. sep 2008
11.783
4.943
113
Govorim za ljudi, ki imajo realna podjetja (ne NVO) in ker sem z njimi skoraj dnevno v stiku, lahko govorim o entuziazmu iz prve roke. Vsi so pogrešali dolgoročno stabilnost in ne dnevnih pretresov in bremenitev iz danes na jutri, kot je to bila navada pod robijem.
Dolgoročna stabilnost? A to so tista 4 leta na vsakih 20 let ko oziroma če enemu uspe prijahat do konca madata? Kaj je potem kratkoročno? Tvojih 24 ur med enim in drugim resetom?

nima smisla odgovarjat, tako da zaključujem.
Bolje ja. Hvala.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman