Idiotizmi 4. Janševe vlade

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.929
6.947
113
Ampak ko tako pogledaš enim dobro "vreže" in to brez kakršnihkoli posledic. Kot, da bi se učili pri kakšnih akterjih iz Slovenije...

Zaslužek bi bil dober. Bosanski Global Promet bi glede na podatke v pogodbah maske kupil po 5,4 centa za kos, Labeni bi jih prodal za 28 centov na kos, Labena pa državi za 56 centov na kos (oziroma 42 centov na kos, če odštejemo carino in DDV).

Če poenostavimo, to je šolski primer praktično vseh državnih naložb in investicij. S pomočjo voljenih politikov vseh strani.

In na drugi strani...za pisanje vicev niti komikov ne rabimo več:

A v začetku prejšnjega meseca je bil Begović v BiH oproščen pranja denarja. Takrat je bil zasežen denar sproščen in nakazan nazaj na račun Begovićevega podjetja. Kot pravi Čeh, je Begović zagotovil, da denar ni njegov in da ga bo takoj, ko ga dobi, vrnil. Da mora denar vrniti Labeni, piše tudi v sodni izvršbi. A Begović zdaj tega ne naredi.

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
170
90
28
Ljubljana
Tukaj lahko prebereš več o tem izginulem kamionu, da ne boš pisal neumnosti.

Se posujem z pepelom. Zamešal sem zgodbo z žvižgačem pri javnih naročilih. Hvala za ta članek.

Je pa zanimiv spodnji odlomek:
Dobri dve leti po "izginulem kamionu", ki ga nikoli ni bilo, so tako slovenski kot bosanski preiskovalcu pri koncu: na ljubljanskem okrožnem tožilstvu so za N1 potrdili, da so 18. marca letos, torej pred mescem dni, vložili zahtevo za preiskavo zoper dve fizični osebi in eno pravno zaradi suma poslovne goljufije. Iz sporočila policije, ki je ovadbo na tožilstvo podala novembra 2020, izhaja, da gre za osebi in podjetje, ki bivajo oziroma imajo sedež v Bosni in Hercegovini. Neuradno gre za Seada Žilo, drugi ovadeni pa je verjetno Emir Begović. Katero podjetje je vpleteno, ni znano. Ljubljansko okrožno sodišče mora zdaj odločiti, ali bo uvedlo preiskavo, če jo bo uvedlo, bo predkazenski postopek uradno postal kazenski.

Zanimivo je, da neke "čudne" osebe iz BIH sežejo tako visoko v slovensko politiko. Celo do takratnega ministra, ki se je hvalil z poslom.
Baje smo slovenci boljši od "balkancev" ali kako že....

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
170
90
28
Ljubljana
Ampak ko tako pogledaš enim dobro "vreže" in to brez kakršnihkoli posledic. Kot, da bi se učili pri kakšnih akterjih iz Slovenije...

Zaslužek bi bil dober. Bosanski Global Promet bi glede na podatke v pogodbah maske kupil po 5,4 centa za kos, Labeni bi jih prodal za 28 centov na kos, Labena pa državi za 56 centov na kos (oziroma 42 centov na kos, če odštejemo carino in DDV).

Če poenostavimo, to je šolski primer praktično vseh državnih naložb in investicij. S pomočjo voljenih politikov vseh strani.

In na drugi strani...za pisanje vicev niti komikov ne rabimo več:

A v začetku prejšnjega meseca je bil Begović v BiH oproščen pranja denarja. Takrat je bil zasežen denar sproščen in nakazan nazaj na račun Begovićevega podjetja. Kot pravi Čeh, je Begović zagotovil, da denar ni njegov in da ga bo takoj, ko ga dobi, vrnil. Da mora denar vrniti Labeni, piše tudi v sodni izvršbi. A Begović zdaj tega ne naredi.
Ne razumeš. To je privatni sektor, ta ustvarja.. Taki "podjetniki" so naše sreče kovači...

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.929
6.947
113
TuTuRuTu Mogoče bi bilo dobro, će bi prebral celoten članek... Šlo je za povsem klasičen nateg, kjer država v "krizi" ni ničesar preverjala (ker ne preverja ničesar tudi v letih debelih krav) in so jo nategnili. Kot jo še dandanes izven krize nategujejo pri praktično vsaki državni investiciji. Ker so zakoni tako napisani. Že nekaj let iščem človeka, ki mi lahko finančno upraviči 700k eur za obnovo mostu na eni od državnih cest. Ne vem več natančno koliko časa je obnova trajala ampak 700k eur za to, da skoplješ luknjo, razbiješ obstoječ most, v luknjo vtakneš dva ali tri predbetonirane elemente, zasuješ, nabiješ tampon in potegneš asfalt??? 700k EUR? Da železniških postaj za 120M eur niti ne omenjamo.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.399
9.553
113
Zanimivo je, da neke "čudne" osebe iz BIH sežejo tako visoko v slovensko politiko. Celo do takratnega ministra, ki se je hvalil z poslom.
Mislim, da se mnogi ne zavedajo, v kakšni godlji se je znašla Slovenija na začetku epidemije (12.3.2020 je Šarčev zdravstveni minister Šabeder razglasil epidemijo, prepovedal zbiranja ter se poslovil, v petek, 13.3.2020 pa je prevzel vlado Janez Janša).

Država je bila praktično brez zaščitnih mask za zdravstveno osebje, tudi predihovalnikov ni bilo dovolj (pod Šarčevo vlado jih v mesecu dni niso uspeli prešteti).

• Haha
Reactions: jonny77

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.142
1.071
113
TuTuRuTu Mogoče bi bilo dobro, će bi prebral celoten članek... Šlo je za povsem klasičen nateg, kjer država v "krizi" ni ničesar preverjala (ker ne preverja ničesar tudi v letih debelih krav) in so jo nategnili. Kot jo še dandanes izven krize nategujejo pri praktično vsaki državni investiciji. Ker so zakoni tako napisani.

Ni poanta, da ne preverja. Poanta je, da si PRAVI (NAŠ).

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
170
90
28
Ljubljana
TuTuRuTu Mogoče bi bilo dobro, će bi prebral celoten članek... Šlo je za povsem klasičen nateg, kjer država v "krizi" ni ničesar preverjala (ker ne preverja ničesar tudi v letih debelih krav) in so jo nategnili. Kot jo še dandanes izven krize nategujejo pri praktično vsaki državni investiciji. Ker so zakoni tako napisani. Že nekaj let iščem človeka, ki mi lahko finančno upraviči 700k eur za obnovo mostu na eni od državnih cest. Ne vem več natančno koliko časa je obnova trajala ampak 700k eur za to, da skoplješ luknjo, razbiješ obstoječ most, v luknjo vtakneš dva ali tri predbetonirane elemente, zasuješ, nabiješ tampon in potegneš asfalt??? 700k EUR? Da železniških postaj za 120M eur niti ne omenjamo.
Sem prebral članek.
Oprosti, tukaj ni šlo za klasičen nateg. Šlo je za modus operandi naših/vaših/sosedovih politikov in "gospodarstvenikov". Tovrstni posli se dogajajo vsak dan, na obeh polih političnega spektra. Tukaj govori samo denar in interes in čisto nič drugega. Verjamem, da v tem poslu "maske", nekdo očitno ni dobil dovolj visoke provizije in je vse skupaj obelodanil v javnost. Nato so vse skupaj ustavili in nam prodali zgodbico o klasičnem nategu.
Žal si nočemo priznati, da ljudje tukaj, nimajo dosti višje moralne lestvice kot tisti, katerim pravimo južnjaki/čefurji( vstavi poljubno slabšalnico).
Tudi tožbeni zahtevki itd., so dostikrat samo predstava za javnost. Tapravi se nato zadaj zmenijo in posli šibajo dalje..

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
170
90
28
Ljubljana
Mislim, da se mnogi ne zavedajo, v kakšni godlji se je znašla Slovenija na začetku epidemije (12.3.2020 je Šarčev zdravstveni minister Šabeder razglasil epidemijo, prepovedal zbiranja ter se poslovil, v petek, 13.3.2020 pa je prevzel vlado Janez Janša).

Država je bila praktično brez zaščitnih mask za zdravstveno osebje, tudi predihovalnikov ni bilo dovolj (pod Šarčevo vlado jih v mesecu dni niso uspeli prešteti).
Ja, imam odlične spomine na tiste čase. Solzilec in vodni top. Fun times..
Dajmo še enkrat. Kako že gre, enkrat ni nobenkrat. Tokrat ne po neki mladini, ampak 45% prebivalstva.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.929
6.947
113
Tudi možno ampak zaenkrat glede na članek izgleda tako, kot sem napisal.

In spet, ob vseh glasnih novinarjih v državi nimamo niti enega, ki bi vprašal kako obnova ene ŽP stane toliko kot več kot 100 km proge na sosednjem hrvaškem. Ali, pa da bi vsaj zahtevali stroškovnik. 0 od tega, biznis je biznis.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi in ptice

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.929
6.947
113
Ja, imam odlične spomine na tiste čase. Solzilec in vodni top. Fun times..
Dajmo še enkrat. Kako že gre, enkrat ni nobenkrat. Tokrat ne po neki mladini, ampak 45% prebivalstva.
Enako, s tem, da so moji drugačni. Imel sem dostavo hrane na dom, na cestah je bilo drastično manj kretenov ki prehitevajo v škarje, brez težav sem prevozil več kot pol države, ko sem šel po eno rabljeno rezervno gumo, ni da ni. S solzivcem in vodnim topom nimam izkušenj, verjetno pomanjkanje prostega časa, katerega imajo nekateri na pretek.

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
170
90
28
Ljubljana
Enako, s tem, da so moji drugačni. Imel sem dostavo hrane na dom, na cestah je bilo drastično manj kretenov ki prehitevajo v škarje, brez težav sem prevozil več kot pol države, ko sem šel po eno rabljeno rezervno gumo, ni da ni. S solzivcem in vodnim topom nimam izkušenj, verjetno pomanjkanje prostega časa, katerega imajo nekateri na pretek.
Zanimiva analogija.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.172
9.296
113
1.694,81 neto mesečno pa res. Po tastarem, za ženo + 3 otroke. Za 6 mesecev plus tekoči mesec, neto plača, malica in potni stroški so izvzeti. S tem da so njihova dovoljenja časovno omejena z vlagateljevim.
Če je tako, zakaj potem ti ne plačajo vrtca?
Koliko vem, da če 5 članska familija ne plačuje vrtca, potem je pihodek manjši od 1200 eur.
Mutijo!

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.704
9.802
113
Eno je pridobit, ne vem pa koliko so potem vztrajali ma tem, da je stanje se zmeraj tako.

Kot drugo, "nič" je lahko pogovorno razsirljivo. Druzinski dohodek 1200-2000€/mesec za 5 ljudi je 2. Razred. Da so trije mali, vsi v vrtcu, se placuje samo za ta velkega, ki ima najnizji ceno. Nekaj pod 60€/mesec za vse tri, da se jih merka in futra pol budnega dneva. In to je "nič".

Ceprav se strinjam, da je treba malce zaostriti, pa je predlagana rešitev x2 kar konkreten poskok. Poleg "otezitve" pa tole prinasa se enak tretma, kot smonga bili ostali delezni prejsnji mandat. 101 nacin kako obdavčiti in pobirati... Zdaj so na vrsti tujci. To je treba imeti prijavljeno. Kaka je to bruto placa po novem, ce dela samo eden? Obilo davkov za skoraj 3500 neto. Nema vec športa za minimalca uradno, ostalo na roke. To rečeno, ce gre tole skozi in bo uveljavljeno, potem tisti moment nimam vec nic proti, ce tak tujec voli. Da zasluzi toliko pri nas ima med ušesi zagotovo več kot 90% tistih, ki bodo obkrozili proti.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
322
137
43
Eno je pridobit, ne vem pa koliko so potem vztrajali ma tem, da je stanje se zmeraj tako.

Kot drugo, "nič" je lahko pogovorno razsirljivo. Druzinski dohodek 1200-2000€/mesec za 5 ljudi je 2. Razred. Da so trije mali, vsi v vrtcu, se placuje samo za ta velkega, ki ima najnizji ceno. Nekaj pod 60€/mesec za vse tri, da se jih merka in futra pol budnega dneva. In to je "nič".

Ceprav se strinjam, da je treba malce zaostriti, pa je predlagana rešitev x2 kar konkreten poskok. Poleg "otezitve" pa tole prinasa se enak tretma, kot smonga bili ostali delezni prejsnji mandat. 101 nacin kako obdavčiti in pobirati... Zdaj so na vrsti tujci. To je treba imeti prijavljeno. Kaka je to bruto placa po novem, ce dela samo eden? Obilo davkov za skoraj 3500 neto. Nema vec športa za minimalca uradno, ostalo na roke. To rečeno, ce gre tole skozi in bo uveljavljeno, potem tisti moment nimam vec nic proti, ce tak tujec voli. Da zasluzi toliko pri nas ima med ušesi zagotovo več kot 90% tistih, ki bodo obkrozili proti.
Volilno pravico so imeli samo tujci z dovoljenjem za stalno prebivanje. Delavska svetovalnica pravi da bi enaka družina za pridobitev dov. za stalno prebivanje po novem potrebovala 5.075 eur neto dohodka mesečno. Brez dodatkov. Samo ena plača.