Idiotizmi 4. Janševe vlade

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.353
6.738
113
Vse vlade doslej so kupovale avte. In to celo prestižne limuzine. Nekatere so kupovale avte, ki so jih ministri zraven uporabljali za zasebne namene, ob plačilu seveda. Sedaj je pa to čudežno kar naenkrat afera. Kje so se vsi dušebrižniki skrivali takrat?

Nekateri so ironično kupovali celo ladje, pa so bili danes najbolj glasni takrat zadnje tihe riti. Enaki vatli pa to.

B81

22. jul 2007
40.426
13.002
113
Baje do vaši boljši, al kako?
pa če si imel na prejšnji strani primerjavo, ja ck je kar se za avto zapravljenega dnarja tiče majčkeno boljši od kumra. Jaz bi mu sicer kot volilec nsija rekel, naj se avta že enkrat losa, ker zadeva zgleda preveč neokusno, ampak kaj čemo.. bi v tem primeru lahko brez skrbi očital prejšnji vladi.

B81

22. jul 2007
40.426
13.002
113
mislim sem celo kolobocijo okoli avta, ta nakup mi še vedno ni jasen...torej kaj imamo mi z njihovimi avti

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.118
-476
113
Pa dej no. A res ne premoreš nobene kritike? Asa je intervjuvala Rosvita, tista Rosvita ki bi ubijala za Janeza. Bila je zelo nežna, fer, dec pa niti ne ve kaj sploh plačuje in koliko plačuje, on ve sam povedat, kaj so mel prejšnji, ostalo pa tema. Baje je pa boljši od prejšnjih, od katerih si že težko slabši, ampak ej, mu ratuje, Jerriju pa tud.
Ko Daniela berem imam občutek kot da sta z Kraljem ista oseba.

netko

Guru
25. jul 2007
7.458
2.864
113
Men je vseeno kaj on dela, on govori o 700 EUR najemnine, ki je v resnici boniteta. Tud tok ni resen, da bi se izobrazil o čem bo nakladal po tv. Se pa znesek ujema z vredostjo tistega voza na sliki. In to sprenevedanje in mlatenje prazne slame mi gre pri naših politikih blazno na jetra.

Smo pa nekoč to pri nas računali, ne vem če so še vedno ista pravila, pa smo prišli do zaključka, da se svojega avta ne splača met, tudi če moraš plačevat boniteto za uporabo službenega. Seveda je pametno izbrat kaj od srednjega razreda in se voziš privat zastonj.
Je pa en naš izvajalec leta delal tako, da je dobival plačane kilometre. Seveda je on delal pametno, kar mu je ostalo, ko je odštel vzdrževanje in gorivo, je spravljal v škatlico in menjal avte na 3 do 5 let, odvisno od vsebine tiste škatlice.
Racunice so v razponu od sploh se ne splaca do totalno se splaca, vedno pa je vprasanje iz katere strani gledas. In tudi v tem primeru je tako, lahko, da je financ minister izracunal in rekel imel bos sluzbeni avto, ker pri toliko in toliko sluzbenih kilometrih za katere bi placevali kilometrino enostavno ni druge kot, da ima oseba po nalogu delodajalca sluzbeni avto, ko se potem pojavi se kombinacija, ko ima vecjo razdaljo za prihod na delovno mesto, lahko seveda pride tudi do iniciative za uporabo avta v privat namene, saj se voznja v sluzbo in nazaj steje kot privat uporaba in takrat potem reces, ce mi bodo obracunavali polno boniteto potem naj bo to vsaj za avto, ki sluzi mojim potrebam in tocno to je njegova situacija

Drugace ti pa lahko naredim kar nekaj racunskih demantijev tako za pro kot contra sluzbeni avto za oba udelezenca tako delodajalca kot zaposlenega

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.949
11.381
113
Racunice so v razponu od sploh se ne splaca do totalno se splaca, vedno pa je vprasanje iz katere strani gledas. In tudi v tem primeru je tako, lahko, da je financ minister izracunal in rekel imel bos sluzbeni avto, ker pri toliko in toliko sluzbenih kilometrih za katere bi placevali kilometrino enostavno ni druge kot, da ima oseba po nalogu delodajalca sluzbeni avto, ko se potem pojavi se kombinacija, ko ima vecjo razdaljo za prihod na delovno mesto, lahko seveda pride tudi do iniciative za uporabo avta v privat namene, saj se voznja v sluzbo in nazaj steje kot privat uporaba in takrat potem reces, ce mi bodo obracunavali polno boniteto potem naj bo to vsaj za avto, ki sluzi mojim potrebam in tocno to je njegova situacija

Drugace ti pa lahko naredim kar nekaj racunskih demantijev tako za pro kot contra sluzbeni avto za oba udelezenca tako delodajalca kot zaposlenega
Zakaj čutiš potrebo po tem da men daješ izračune. Cigler Kralju jih naredi, on misli da plačuje najemnino.

netko

Guru
25. jul 2007
7.458
2.864
113
Ma zdej si zahaklal za tole najemnino, ki je bila po vsej verjetnosti lapsus, sam pa trdis kako so ti izracuni pokazali... najmanj kar bi lahko trdil, ce grem po tvoje, da sta oba financno nepismena