Idiotizmi 4. Janševe vlade

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.949
11.381
113
Smo se spraševali, če bodo kaj boljši pa to...razume se, da smo za kumra samo zapravili prek 40k eur, pri ck pa smo kupili vwja. ki bo ostal ministrstvu še s neko vrednostjo...

Poglej priponko 107782
Kumer je bil zase pametnejši, namreč boniteta za električno vozilo je 0.... Pa še enkrat mene ne moti službeno vozilo v privat namene, me pa moti sprenevedanje.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.418
9.588
113
dobr. vem da je tebi vseeno, saj je meni tudi. Bruka ni v najemnina vs boniteta, bruka je, da bi se mu ga bolj splačalo samemu kupiti in obračunavati kilometrino.

pravila so lahko da ista, ampak rezultati pa niso vsedno za vse situacije enaki. če vzdrži plača 5200 bruto, vse 4 otroke uveljavlja on (skoraj zagotovo) in gre kupit ICEja za 50k€, se že kar lomi pri 20 in sigurno zlomi pri 25kkm.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.949
11.381
113
Kako bo obračunaval kilometrino, če ima za službene namene šoferja? Obračunavat kilometrino se splača nekomu, ki je službeno veliko na cesti. Tole njega realno košta kok, max 400 EUR? Mene tolk košta samo zavarovanje, nafta pa gume, kje je še 40 jurčkov za avto. Tko da njemu se to zelo splača, še bolj bi se pa mu, če bi vzel električni avto.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.418
9.588
113
ne vem, kako imajo. a ima vedno v službene namene služben avto? važen je avto, ne kdo vozi. ker če pa vedno mora imeti služben avto, kva se pa potem sploh pregovarjamo, če se za ministra kupuje avto, saj drugače ne gre?!

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.949
11.381
113
Za službene namene je najet avto s šoferjem, ne vozi šofer službenega avta od ministra. In da se ti bolj splača obračunavat kilometrino moraš bit nekaj na cesti, kar pa minister ni.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.418
9.588
113
v njegovem primeru 20kkm službenih kmjev. če lahko kaj naredis tem, je hitro. ta avto je prepoceni in brez olajšav, on ima pa ne tako visoko bruto plačo in 4 otroke, ki mu dohodninosko osnovo kar konkretno zbijejo. Če pa mu uturijo en drug avto za vsako pasjo procesijo, potem pa težje pride do teh 20kkm. to je pa res.

B81

22. jul 2007
40.426
13.002
113
KSZ
če se mene vpraša, bi država določila nek fond za ta vozila, recimo v vrednosti passata, ministri in sekretarji bi se z njimi vozili v službi, privat pa njihova stvar, razen onih treh tahudih.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.949
11.381
113
Sej verjetno je kak pravilnik kje že zdaj. Kot že rečeno, s tem ni nič narobe. Bi pa lahko Cigler Kralj, ker naj bi bil boljši od prejšnje katastrofe, vsaj vedel o čem govori, ko gre na TV in dobi "neprijetno " vprašanje. Bi bilo bolj gledljivo, kot pa flancanje o necenzurirano in avtih njegove predhodnice. Vsaj vedel bi lahko, da ne plačuje najemnine za avto, ampak davek na ugodnost, če ne drugega.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.353
6.738
113
Blaginja, ampak ne se za vse...poskrbel je za svojo familijo, drugi pridemo kasneje na vrsto. :DDanijel bo to sigurno razumel,saj je doticni vendar kmetijski minister..

Nisem spremljal situacije ker imam trenutno pametnejše delo a vidim, da imaš ti od jutra do večera pod nadzorom vso desno aktualno politiko, da nas obveščaš kaj vse črviči tebe in leve filozofe. Sami taki od katerih si država lahko obeta prosperiteto.

• Haha
Reactions: Sonny_Chiba

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.113
716
113
tu in tam
Nisem spremljal situacije ker imam trenutno pametnejše delo a vidim, da imaš ti od jutra do večera pod nadzorom vso desno aktualno politiko, da nas obveščaš kaj vse črviči tebe in leve filozofe. Sami taki od katerih si država lahko obeta prosperiteto.
sur de...kljub stalnemu visenju na forumu ti glih ta afera uide..kako prikladno.:D

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.246
5.896
113
1786635967372.jpeg

B81

22. jul 2007
40.426
13.002
113
Na tem portalu ne zasledim kumra. Toliko.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.353
6.738
113
No ja, momljači in lanserji fejk newsa se med sabo zagotovo dobro razumete in ste prepričani, da so vsi drugi debili. Ampak ne obremenjuj se ti z zunanjim svetom, da ne bo spet kratek stik.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.949
11.381
113
O stalnem visenju na forumu boš pa ti zagotovo vedel veliko povedati. Afera :valjamse: ni vsako jokanje levičarjev afera.
Pa dej no. A res ne premoreš nobene kritike? Asa je intervjuvala Rosvita, tista Rosvita ki bi ubijala za Janeza. Bila je zelo nežna, fer, dec pa niti ne ve kaj sploh plačuje in koliko plačuje, on ve sam povedat, kaj so mel prejšnji, ostalo pa tema. Baje je pa boljši od prejšnjih, od katerih si že težko slabši, ampak ej, mu ratuje, Jerriju pa tud.