Idiotizmi 4. Janševe vlade

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
145
79
28
Ljubljana
Daj prosi AI naj ti razlozi (tebi, ne rabis diskov na strezniku zasedat pa tu objavljat) razliko med pridobitvijo izobrazbe in pogoji da si izvoljen funkcionar.

Ustavni sodnik je voljena funkcija in je fe facto “politicna” funkcija ker brez podpore vladajoce politike ne mores biti izvoljen za ustavnega sodnika.

Pamflet ki ti ga je spesnil AI o tem kako postati policist pa je pot do pridobitve izobrazbe na visji policijski soli. Policijska pooblastila lahko dobis tudi ce opravis izpit iz policijskih pooblastil. Sam srednjo solo moras imet.

Zdej pa creditse dokupi pa ga naprej sprasuj.
To, da ne znaš brat sem opazil že kakih par let nazaj. AI je lepo razložil, da je to voljena POLITIČNA funkcija(potrebuje 46 glavo poslancev), samo v tisti osnovni šoli, za "ta pametne" vas tega očitno niso učili.

Ti podam še enkrat na hitro: gimnazija → petletni študij prava → praktično usposabljanje → praviloma PDI → približno 15 do 30 let vrhunskega pravnega dela → strokovni ugled → predlog predsednika republike → najmanj 46 glasov poslancev → ustavni sodnik.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.358
11.222
113
To, da ne znaš brat sem opazil že kakih par let nazaj. AI je lepo razložil, da je to voljena POLITIČNA funkcija(potrebuje 46 glavo poslancev), samo v tisti osnovni šoli, za "ta pametne" vas tega očitno niso učili.

Ti podam še enkrat na hitro: gimnazija → petletni študij prava → praktično usposabljanje → praviloma PDI → približno 15 do 30 let vrhunskega pravnega dela → strokovni ugled → predlog predsednika republike → najmanj 46 glasov poslancev → ustavni sodnik.
Ampak to kar pises je matematicni priblizek ki ga je spesnil AI. “Praviloma”… ustavni sodnik mora biti pravnik. Tu se zgodba konca. Ne rabi PDI in je tlacenje PDI v opis popolnoma nepotrebno. Izvoljen je politicno in tu se o “stroki” lahko nehamo pogovarjat.

Zdej pejt pa naprej sprasevat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.358
11.222
113
to se pa ne bi stranjala. Stroka in politika se ne izključujeta. Če pri nas prevladuje menje da se in da se mora, je to samo slabo za nas ni pa to noben aksiom, zgolj naš hendikep.
Nisem rekel da se izkljucujeta. Napisal sem da se o stroki lahko nehamo pogovarjat. Vladajoca politika izvoli ustavnega sodnika ki ji je nazorsko blizu. Posledicno ima druga stran vedno moznost izpostavljat dvom v odlocitev US ne glede na strokovnost.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.313
9.495
113
no, jaz pa mislim, da ne. torej ne strinjam se s to tvojo trditvijo.

dvomimo pa seveda vsi lahko. jaz lahko dvomim v odločitev US, četudi je volil na volitvah enako kot jaz. eni dvomijo v to,da zemlja ni ravna. nimajo pa vsi dvomi enake teže ali pa sploh kake, čeprav marsikateremu dvomljivcu tudi to ni prav. tak pač je...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.358
11.222
113
no, jaz pa mislim, da ne. torej ne strinjam se s to tvojo trditvijo.

dvomimo pa seveda vsi lahko. jaz lahko dvomim v odločitev US, četudi je volil na volitvah enako kot jaz. eni dvomijo v to,da zemlja ni ravna. nimajo pa vsi dvomi enake teže ali pa sploh kake, čeprav marsikateremu dvomljivcu tudi to ni prav. tak pač je...
Kaj mislis da "ne"? Ker v nadaljevanju pises da lahko vsi dvomimo...s cimer potrjujes kar sem napisal. Tko da ...

Zdej komu ti tezo dajes al pa podeljujes je pa irelevantno. Dokler je pozicija ustavnega sodnika direktno odvisna od odobravanja neke politike je vseeno kako je strokoven.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.313
9.495
113
pravim, da se ne strinjam, da če je nekdo na nek položaj izvoljen politično, da s tem njegova stroka preneha. če nisi tako mislil, tega ne morem vedeti, tako si napisal. To pač ni res. Zadeva je stvar integritete, ne politike. Tudi ocenjevalca.

B81

22. jul 2007
40.387
12.923
113
kako pa potem ne glasujejo vedno vsi čisto enako, če so se učili iz istih knjig in je zakon enak za vse? Mogoče nekateri niso dovoj podkovani ali pa so pod vplivom. Hint: obisk vere jourove pri preCedniku US? In kasnejša odločitev? Stroka.