Idiotizmi 4. Janševe vlade

erikson

Guru
25. avg 2007
25.794
9.165
113
Na pravosodnem ministrstvu se ukinja delo od doma ob ponedeljkih in petkih ter en dan pred in prvi dan po dopustu. Kmalu se bodo pričele prijave mobinga.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

B81

22. jul 2007
40.268
12.841
113
fine službe to.... po prekrokanem vikendu sediš s kafejom za mizo in malo klikaš...

kajn

Guru
5. okt 2007
3.466
2.445
113
Iskajoč brata
Tole je pa brca v mednožje....
Saj je delo od doma bila dobra ideja, ki še vedno pelje... vendar je treba imeti kar kontrolo, ker se takoj začne izkoriščati...
Tukaj se pa prav vidi izkoriščanje: Ponedeljki in petki, ter pred in po dopustu :obesise:
Ravno tisti dnevi, ko jih lahko najbolj počmuriš doma...

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.446
317
83
V biznisu je mnogo dobrih idej in stvari, ki bi jih zaposleni lahko imeli, če ne bi bilo vedno lepega odstotka jebivetrov, ki samo razmišljajo kako narediti čim manj in se ogniti vsakršni odgovornosti. Zaradi takih imajo na koncu ostali normalni ali bolj zagnani veliko manj kot bi lahko imeli.

Seveda so podobni tudi marsikateri lastniki in šefi, ki predvsem razmišljajo kako dati čim manj. In tudi zaradi njih imamo toliko pravil in neumnosti, da mine tudi tiste dobre.

Žal.

delter333

Guru
21. maj 2010
3.004
2.780
113
Notranjska
Tole je pa brca v mednožje....
Saj je delo od doma bila dobra ideja, ki še vedno pelje... vendar je treba imeti kar kontrolo, ker se takoj začne izkoriščati...
Tukaj se pa prav vidi izkoriščanje: Ponedeljki in petki, ter pred in po dopustu :obesise:
Ravno tisti dnevi, ko jih lahko najbolj počmuriš doma...
Je kar javna skrivnost, da je to delo potekalo v kampih po hrvaški obali.

• Všeč mi je
Reactions: Holobist

kajn

Guru
5. okt 2007
3.466
2.445
113
Iskajoč brata
Je kar javna skrivnost, da je to delo potekalo v kampih po hrvaški obali.
Jaz mam kolegico iz morja, dela za banko, lahko dela 2x na teden od doma...
In dela na morju, v apartmaju so si narihtali optiko, ker mobilni internet je čisto zabit....
In čisto špila, dela od doma, vendar res dela.... tudi oddaja dnevni dnevnik... vendar je to privat sektor, neslovenska banka...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.121
9.322
113
načeloma je vseeno od kod, samo da je narejeno in dobro narejeno, Tukaj se ponavadi lomi. Pa naj gre za JS ali privat. To deluje pri discipliniranih ljudeh z dobro organizacijo, drugače pač moraš vztrajati, da pride v pisarno, da se ga potegne v "working mode".

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.670
11.220
113
fine službe to.... po prekrokanem vikendu sediš s kafejom za mizo in malo klikaš...

A to po sebi sodiš? Ljudje s tvojim mindsetom se gredo te neumnosti ja, kot pa da po prekrokanem vikendu v pisarni človk ne more kofeta pit in mal klikat. Če se že omogoča delo od doma in se ga je med in po koroni celo vsiljevalo za vsako ceno, po tem ni važno al se dela od doma v sredo, ali pa v petek. Luftar bo luftal ne glede na dan v tednu. S tem ko se omejuje delo od doma na omenjene dneve s takimi bebavimi argumenti, se direktno smatra delo od doma kot frej dan, kar je neumnost. So pa pri nas s kontrolo ene par bedakov dobil, en je smučal, en je bil na njivi, spet drugi na bazenu. Ko se takšne odstrani je za ostale na zgornji način omejevat nadbedarija.

PS: Delo od doma je bilo zame osebno največja obremenitev med jebeno korono in se ga po letu 2021 ne grem. Spadam med tiste, ki doma nikakor nismo funkcioniral. Poznam pa ljudi, ki jim delo od doma leži in so zelo učinkoviti. Nekaj vozačev s primorskega konca poznam, ki jim ravno petki, ko so nenormalne gužve na cesti veliko pomenijo.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.803
3.821
113
Boš rekel da so bili neki desničarji? Koga so se oni lotili? Vseh! Enkrat so po štacijonu iskali metalce! To so bili mulci kateri niso vedeli kam s časom. Jenul je blažja oblika tega, Evropa pa to.
Evo, gospa je metalc, kar pomeni, da ni levičar. Zdolgočaseni "mulci" brez las so bili na romanju v Turčijo, na presaditev las...zagotovo gre za desno sredinske mulce.

1782807230939.png

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.446
317
83
Do sedaj še nisem srečal zagnanega, pridnega, "vidim delo in to naredim", pridem do šefa s problemom in njegovo rešitvijo, ne samo s problemom tipa človeka, ki bi močno navijal za delo od doma. Občasno, da pokrije domače probleme, servise, otroke, da, ne pa non stop. Ker so radi na delu, radi med ljudmi, ki razmišljajo podobno in, ker so tudi bolj učinkoviti, sestanki so v živo, takoj, če je treba, skratka dela se zato, da se nekaj naredi.

Tisti, ki so najbolj navijali za delo doma so bili več ali manj vedno tisti, ki so poizkušali narediti najmanj, iskali luknje, nikoli naredili ničesar "več".
In taki so tudi najbolj glasni ko se jim kaj vzame, medtem ko prvi niso bili glasni ne prej, ne pozneje.

Z razlogom prvi tip služi neprimerno več kot drugi tip in jasno je, da drugi tip problema ne vidi v sebi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.670
11.220
113
Meni je vseeno, oziroma če mi nikoli več ne bo treba delat od doma bom najbolj srečen. Mi je pa smešno, da se delo od doma spodbuja, se ga je v nekem obdobju celo vsiljevalo, po tem se gre pa neke bebave omejitve s še bolj bebavimi argumenti, to je vse.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.263
3.017
113
Ravno taki zagnani, ki bi samo ad hoc sestanke organizirali so razlog, da raje v miru delam od doma. Kdor me bo rabil, vključno s šefom, ima tam Teams.

V pisarni je super, da te zmoti vsak ki ima 2 min časa in samo eno vprašanje. Po možnost še open space varianta. Za zbrano delo rabi človek mir.

Me pa ne čudi, da so proti temu firme kjer ne znajo planirati.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.803
3.821
113
Ne vem kako je na pravosodnem ministrstvu, ampak generalno je nadzor po metodi "odprem pisarno pa je delavec res v pisarni" zelo navidezen nadzor oz. nima nobenega učinka razen, da "hefe" misli, da ima nadzor in vsi delajo...v resnici pa so samo tam (fizično). Skratka, če ne znaš odmeriti dela, meriti rezultatov je vseeno ali imaš v ekipi sposobne garače ali nesposobne lenuhe, še bolj je vseeno od kod (ne) delajo.

Ekipa 20+ (rednih, zunanjih, globalno razporejenih...), folk dela da je narejeno. Se sploh ne štempljajo. Merimo le čas na projektu zaradi drugih zadev. Nadzora ni. So redni check-in, redne koordinacije in to je vse. Letos smo še skrajšali redne koordinacije na 30min max, 1 x tedensko z vsako ekipo. Ko mi nekdo napiše 3h za nekaj kar se naredi v 5min, se pomenimo...Tiste, ki se "šlepajo" izrine ekipa. Kaj naredimo ko je problem (ni narejeno, učinkovitost pade,...)? Ugotavljamo kompetentost, pomagamo pri osebnih težavah (vsi smo ljudje), pošiljamo na par dni prisilnega itd...trudimo se vzdrževati medsebojno zaupanje v vseh smereh, that's it. Gazele ne rabimo :valjamse:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.224
11.012
113
Do sedaj še nisem srečal zagnanega, pridnega, "vidim delo in to naredim", pridem do šefa s problemom in njegovo rešitvijo, ne samo s problemom tipa človeka, ki bi močno navijal za delo od doma. Občasno, da pokrije domače probleme, servise, otroke, da, ne pa non stop. Ker so radi na delu, radi med ljudmi, ki razmišljajo podobno in, ker so tudi bolj učinkoviti, sestanki so v živo, takoj, če je treba, skratka dela se zato, da se nekaj naredi.

Tisti, ki so najbolj navijali za delo doma so bili več ali manj vedno tisti, ki so poizkušali narediti najmanj, iskali luknje, nikoli naredili ničesar "več".
In taki so tudi najbolj glasni ko se jim kaj vzame, medtem ko prvi niso bili glasni ne prej, ne pozneje.

Z razlogom prvi tip služi neprimerno več kot drugi tip in jasno je, da drugi tip problema ne vidi v sebi.
Ga pac ti nisi srecal. To se nic ne pomeni. Jaz delam na delovnem mestu kjer delo od doma ni mozno zaradi dolocenih zakonskih omejitev. Kolegi iz tujine nekateri delajo 4 dni v tednu od doma. To pomeni da gre na teren od doma in se domov vrne, ni vmesnih postankov v pisarni pa sestankov na sestanek. Sestanek je lahko po konferencnem klicu. Koliko kdo naredi se meri p rezultatih ne pa po sestankih v zivo. Ena boljsih pogruntavscin so stand-up meetingi. Da tiste ki zlo radi sestankujejo zacnejo noge bolet.

• Všeč mi je
Reactions: erikson

corsol

Guru
11. mar 2010
4.077
1.527
113
....vprašanje: kdo več naredi , je bolj učinkovit,...itd.?

- kdor ima vse dni oz. 95-100% časa zabukiranega s sestanki,
- kdor dela pon in petek "od doma" ?