Zgleda, da si ženska. Če si pametna, zvočno na skrivaj posnami vse, kar se pogovarjate na sestankih. Če bodo kakšne grožnje ipd, pa prijavi inšpekciji. Malica ti pa po zakonu pripada pol ure, če se tega ne držijo, spet lahko prijaviš inšpekciji, če te zaradi malice odpusti, spet lahko prijaviš inšpekciji ... problem pa je en ... kaj bo inšpekcija naredila? Nič.
Na Optilu v ormožu sem delal leto pa 7 mesecev, pa smo vedno delali 8 ur, ko pa so si šefi preveč kradli, da so sami naprej prodajali končane izdelke oz. očala, pa smo mogli delati nadure, in vse te nadure niso nikoli bile plačane, tudi na tistem listu, ki je bil na oglasni tabli, je pisalo, da moramo meti 60ur tedensko, ker je par tisoč komadov očal zmanjkalo (?!). Ko so ženske-delavke prijavile inšpekciji, se je inšpekcija seveda prej najavila, da pridejo in takoj so vse liste zamenjali, na katerih je potem pisalo, da delamo 40 ur tedensko in še vse ostalo so nazaj spremenili, tak kot je bilo po zakonu. Ko so odšli, so vsi papirji bili nazaj na 60 ur ... Mafija.
Meni sicer ni bil problem delati 12 ur, ker sem že iz tujine vajen delati 12ur, skratka pa sem tam imel tudi odlično delo, zato se nisem preveč pritoževal, sem pa popolnoma razumel ženske, ki so mogle vse dneve za tisto mizico sedeti, cel dan buliti v tisto plastiko pa brusiti s šmirgl papirom, pa natikati zaščito gor, da so imele same žulje po rokah oz prstih ... Sem bil jezen na šefe, ker so nas izkoriščali, še posebej pa ženske. Naš obratovodja me je enkrat hotel skurcat, ker sem prehitro pripizdil z gajbo že fino obdelanega materjala čez vrata, pa se zaletel v njega in se je vse lepo razsipalo po tleh. Ko sem ga en cajt poslušal sem mu rekel "Jebe se tebi, ko dobiš jurja pa pol plače, delaš pa nič drugo, kot da se cele dneve čisto zdolgočaseno šetaš po hali gor pa dol pa se nam motaš med nogami" ... seveda sem mogel takoj leteti k glavni šefici, ki je tam nekaj začela cviliti nad mano, pa sem ji rekel "vem jaz da sem številka za tebe pa za celo firmo, samo jaz delam nonstop, vsako minuto pazim, da stroji delajo tako kot treba, med tem, ko se tebi jebe, za vse, če se kaj uniči ali ne." nekak tako ... in potem sem jo tako šokiral s to izjavo, da je minuto tiho bila, potem pa rekla, "pa ti veš s kom se pogovarjaš?" "Ja, z žensko ki rada poniža pred vsemi vsakega pridnega delavaca. še posebej pa starejše delavce" ... potem pa je oni šef nekaj začel "dečko, res si priden, ampak takšne izjave pa ne spadajo na delovno mesto ... ker me je s tem razpizdil, pa sem mu rekel, ja pa taki šefi ne bi smeli biti šefi, ki niti ne vejo kakšne stroje uporabljamo njegovi delavci pa za kaj se uporabljajo ..." je bilo konec debate, pa me natirala ven iz pisarne .. ampak me niso odpustili, sem še delal pol skoraj leto dni tam, od takrat pa konfliktov s šefi nisem imel več, še spoštovali me so (očitno).
Vem, da boste rekli zdaj, en mulc, ki bi rad frajerja pičil ipd ... Nisem nobenega frajerja pičil, jaz sem pač od malega tak človek, ki povem vsakemu direktno, tako kot je, sem jima samo po pravici povedal, ker roko na srce, ne naš šef oz obratovodja pa ne šefica hale nista vedla kako se sploh reče serperatorju, bobnom - za fino obdelavo materiala, čistilni napravi itd ... In potem bosta onedva meni solila pamet kako se more delati, ko niti ne vesta kako se napravam reče, kaj še le kako katera naprava deluje. Jaz nisem bil noben šef tam, pa sem vedel za celo halo kako se katerim napravam reče pa kako delujejo.
No, po vsem tem, kar se je pač tisti dan dogajalo, se je naš obratovodja končno začel zanimati za vse stroje oz. naprave kako se jim reče, kako delujejo ipd, pa še našo ekipo je začel manj nadirati. Med tem, ko se oni štefici hale ni dalo niti s stola vstati, pa vsaj vprašati delavca kako je ipd ...
Mimo grede, ta šefica je imela doma s svojim možem pač osebne težave, ker bi jo naj varal z eno delavko z optila ... In potem je to jezo stresala na vse starejše delavce 45+, ki seveda nikoli niso upali nič babi rečti. Bila je ena aferica par dni, ko je baje ta štefica pred vsemi zunaj ponižala eno delavko, ker je baje dan prej vzela ena očala in so jo dobili pri vratarju ... in potem je zunaj mogla poklekniti, pa jo lepo prositi, da je ne odpustijo, in se je jokala, ona pa se nad njo nadirala pa se zraven smejala itd ... To je bilo v drugi smeni, tako da tega nisem videl. Pa do vseh starejših delavcev se je norčevala oz jih psihično podjebavala.
Ko sem drugi dan delal tam, je ta šefica šla mimo, jaz sem zaščito natikal gor takrat ... in ko ni bilo nobenega šefa v bližni, smo delali inse pogovarjali zraven s sodelavci, ko je prišla ta štefica mimo, so vse tiste delavke, ki so tam že delale kar nekaj let, vse naenkrat glavo potisnile k mizi, bile smrtno tiho pa pospešile z delom ... sem samo debelo gledal ... Potem pa mi je mogla rečti, kaj gledaš, delaj, vidiš da moreš normo narediti ... wtf .. Potem sem se še čez par dni skregal z obratovodjo, ker me ni pustila na wc, češ da še nisem norme dosegel - pa sem komaj 4 ure oddelal ... presneta baba, govorila je v moškem spolu (šel, rekel videl), pa sem ji povedal svojo, naslednji mesec, ko sem dobil novo pogodbo, pa se mi je prikazala amerika ... dobil najboljšo delovno mesto, kot navaden delavec tam, ker me tam ta obratovodja več ni hotela videti - aja, pa poznal sem jo še od prej, ker je za mojim bratrancem norela ...
Od 50ih šefov tam notri, sta samo dva bila v redu in sta držala z delavci. Zato sem ju tudi kot edina šefa spoštoval. pa tudi edina sta vedla kakšne naprave so vse ipd ...
Še bi lahko govoril ... je glede carrere-optyl še zelo veliko za povedati, tako da mislim, da je norman še kar boljši od tega sranja na otylu ... kjer smo delavci bili za vse nadrejene navadni cucki ...