gibanje cen stanovanj v prihodnosti

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
iz financ

Citat:

Nepremičninski davek prihaja

Med pomembnejšimi zakoni, ki jih predvideva normativni program dela vlade za prihodnje leto, je poleg zakona o davku na nepremičnine tudi zakon o finančni policiji, ki bo sprejet v drugi polovici leta.

Foto: Irena Herak
Vlada namerava v prihodnjem letu sprejeti okoli 700 zakonov, podzakonskih aktov in predpisov, med katerimi sta tudi zakon o davku na nepremičnine in zakon o finančni policiji, je povedal sekretar vlade Milan M. Cvikl.

V normativnem vladnem programu, ki ga je včeraj predstavil sekretar vlade Milan M. Cvikl, je okoli 700 zakonov, podzakonskih aktov in predpisov, ki jih namerava v prihodnjem letu sprejeti vlada.
Zakon o DDV bo prenovljen

V okviru finančnega ministrstva program predvideva sprejetje zakona o finančni policiji, za katerega je vlada kot skrajni rok za sprejetje določila 2. december. Enak rok za sprejetje ima tudi zakon o davku na nepremičnine. Poleg tega nameravajo na finančnem ministrstvu med drugim sprejeti tudi zakon o nadzoru finančnih institucij, zakon o javnih financah in novelirati zakon o trgu finančnih instrumentov, zakon o davku od dohodkov pravnih oseb in zakon o davku na dodano vrednost (DDV).
Nova uredba o cenah v železniškem prometu

Na drugi strani pa nameravajo na gospodarskem ministrstvu prihodnje leto novelirati zakon o preprečevanju omejevanja konkurence in zakon o gospodarskih družbah. Poleg tega nameravajo sprejeti tudi zakon o prostem opravljanju storitev in uredbo o določitvi najvišjih cen prevoza potnikov po železnici v notranjem potniškem prometu.

Rubrika: Nepremičnine

Pa naj bo velik
evil.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
Naj poči ta balon, pa da živimo naprej. Da so cele generacije ostale pri mamah
13.gif

Kdor ga ima za žvet bo že nekako, najebal bodo pa špekulanti ker so cene dvigoval in imajo po 10 praznih flatov.

Saj ni normalno, da so se cene potrojile v 10 letih.
bonk.gif

graf.jpg

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.969
7.488
113
pri taščici
Premalo se spoznaš.... na dražbe... in nepremičnine
cena je bila 186, prodali so pa za polovico, kar se zgodi če se prodaja na 2 ali tretji dražbi.... Sicer pa imam občutek da tam nekaj močno "smrdi" po goljufiji
n
a kakšni "naviti" lokaciji tudi mogoče (predvsem počitniški objekti ki so imeli lahko precej višjo ceno kot stanovnna). Tako se baje prodajajo (prispevek na TV) apartmaji novi v kranjski gori oz. okolici za 2/3 cene ali pa še celo manj,.....

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
No dobro... prva lastovka je, kako pa misliš da se je začelo v Španiji.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.328
840
113
bil pred dvema letoma v španiji in bral v njihovih časopisih, da je zaradi nepremiæninske krize ukasnilo več kot pol nepremičniinskih agencij. predvsem zaradi tega, ker so bile nepremičnine precenjene in balon je počil. mislim, da se bo to zgodilo tudi pri nas oz. se dogaja, pa še gospodarska kriza bo/je,. samo čas mora napočit.

lp

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.196
3.682
113
41
Lj
Pa sej tem našim nepremičninskim agentom težko to rečeš. Ko mu lastnik da podatke že da oglas na internet, brez slik seveda in podrobnega opisa. Potem ga pokličeš reče ja še nima ključev itd ogled šele čez par dni. Pol prideš ke nima pojma sploh o stanovanju ker je prvič notr. Pa to se mi ni zgodilo samo enkrat. In pol hočjo še take oderuške zneske za posredovanje. Mislm sramota druzga ni za rečt. Sramota.

Kvaliteten posrednik bi moral stanovanje preden ga da med oglase temeljito spoznat, se pozanimat še o okoliški infrastrukturi, ga poslikat v čimveč detajlih, dodati kvalitetne opise prostorov vključno s tlorisi (!) in od lastnika izvedei karseda veliko podatkov (ne pa da reče ne vem moram lastnika vprašat), napisati in izračunati vse morebitne dodatne stroške ob oddaji/prodaji in napisati v podrobnostih, kaj ti stroški vključujejo. In to je minimalno kar bi moral narest.

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Deloma se stabo strinjam, deloma ne...

Problem pufa je, ko prvo obdobje plačuješ predvsem obresti...... torej samo zgubiš na nepremičnini ne pridobiš... In še ko ti gre za nohte jo morš hitr prodat, to pa je v današnjih časih problem.. če gremo na tržno vrednost....

je pa res, da si kao na svojem, čeprav prav tako nisi, dokler puf ni odplačan.....
Predost najema pa je..
za vse te boli..., naravne katastrofe, ujme, uničena streha itd... ter še davkoa ti ni treba plačat in če zaglumiš, ti nimajo kej vzet... in če imaš družino, dobivaš še večjo podporo, kar ni tako malo + doklade + dodatke na velko družine itd itd.....

Rikolus

Majstr
19. jul 2007
2.393
104
63
No,no..... malo pretiravaš. Če si najemnik nepremičnine z overjeno najemno pogodbo, je res, da v primeru naravnih nesreč, si lahko braz skrbi. Ampak v praksi večinoma so podnajemnike brez pogodb, kar pomeni, da so v milosti oz. nemilosti lastnika nepremičnine. Torej on se lahko mirne duše sprdne in ti reče, toliko pa toliko boš dal za sanacijo, drugače letiš ven. No in kaj naj v tem primeru naredi 4-članska družina? Naj pokažejo sredinca lastniku in se izselijo?

Kar se pa tiče doklad in dodatkov samo to, dokler tvojih navedb ne podkrepiš z argumenti, lahko odgovorim samo z
stupid-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.196
3.682
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
No in kaj naj v tem primeru naredi 4-članska družina? Naj pokažejo sredinca lastniku in se izselijo?

Točno to. In kaj je tu problem ? Nov stanvanje lahko najameš že naslednji dan.

Rikolus

Majstr
19. jul 2007
2.393
104
63
Aja? Dej povej mi kolikokrat si se ti v življenju selil? Zgleda, da nimaš dosti izkušenj s tem, če tako lahko to rečeš.

EDIT: Od kar sem končal faks in se izselil iz šudenta, sem se 5-krat preselil. Od tega sem enkrat na vrat na nos moral iskati stanovanje. In verjemi nisem ga našel v enem dnevu, ampak sem rabil 1 mesec. Pa še v tem primeru sem se moral v eno luknjo preseliti, iz katere sem se potem po pol leta dobesedno spizdil in preselil v normalno stanovanje za sprejemljivo najemnino. Lahko ti samo rečem, da normalno stanovanje sem do sedaj našel le preko prijateljev na podlagi informacij od ust do ust.
Da ne govorim, da selitev predstavlja določen stres, ki ga kot posameznik še zmoreš prenasšati, si pa ne predstavljam kako bi bilo, da bi se tako selil s familijo.

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Gre za kaznivo dejanje........, za najemnika pa potem veljajo splošni pogoji.......
90 dni imaš za izelitev... Je pa z strani najemodajalca to izredno velik rizik in seveda kr precejšna kazen....
Durs, bi bil zelo vesel tega podatka......

za plačila vrcev morš vpisat vrednost avtomobila in premičnine, da te dajo v določen razred... točne podatke lahko dobim če želiš, ker ne vem iz glave...

pr nas to moja rihta.......

Rikolus

Majstr
19. jul 2007
2.393
104
63
Vem, da gre za kaznivo dejanje, vendar glede na splošno stanje v LJ, bi bila prijava kaplja v morje....

Kar se tiče plačila vrtca se pa strinjam... najbolje jo odnesejo s.p.-ji in enoosebni d.o.o., ki imajo kar se da pisano na firmo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.969
7.488
113
pri taščici
Poceni, ampak imam odpor do življenja v takih stolpičih....., me prav zanima kako so parkingi rešeni, da o tem da 100 ljudi gleda skozi okno kaj ješ za kosilo raje ne pišemSicer pa kljb ugodnim cenam še 95 %prostih?!

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
Bo preteklo še ljubljance, da bodo tudi v lj take cene.
rolleyes-1.gif

Če pa bodo take cene, se mi zdi da bo pa ljubljana postala leglo ene golazni. Pravzaprav se bo še poslabšalo s to recesijo.

win-loose situacija.
stupid-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
No ima kdo kakšne cifre?

Kar imam jaz občutka so ble v Ljubljani cen v oglasih:
garsonjere pred pol leta 100k ----> 70k
1.5 in 2 sobna stanovanja 160-170 ----->120k

Naj me kakšen popravi to sem po občutku napisal
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
652
113
pred racunalnikom
Jaz ti dam SVOJE cifre. Eno leto nazaj sem imel ponudbe za 65.000 eur takoj če prodam, samo mislim da če bi dal oglas za 70.000 eur bi ga prodal za toliko. PA ga nisem. No sedaj sem imel oglas 3 mesece pa je eden rekel da bi dal 50-55.000 za njega. Tako da cene padajo sigurno
smile-1.gif