Sem se vrnil iz kina.
Led zaslon nič posebnega. Deluje kot navaden kino platno. Zdi se mi da je v cineplexx rudnik svetlejši v veliki dvorani.
Zvok je katastrofa. Bil sem v dvorani 6. Zvočniki so izjemno glasni ampak slabo skalibrirani (amatersko se ukvarjam s kalibracijami, z mikrofonom, rew programom ipd..) doma imam soliden zvok v dnevni sobi. V glavnem zvočniki so narobe kalibrirani. Center kanal je preglasen za kakih 10 decibelov, preglasi tudi LFE kanal (base) ki bi moral biti 5-8db glasnejši od ostalih kanalov. Vsi stranski, zadnji in stropni zvočniki pa so prwpotihom. Ni bubble učinka kot bi moral biti v atmos sistemu, ampak deluje kot da bi poslušal soundbar v velikosti kavča, kjer je subwoofer pretiho. Subwoofer se prav tako me spusti tako nizko kot v cineplexx. Center pa je presvetel in premalo warm. Del visokih tonov prebija Oz pomanjkanje nizkega kanala ustvari ta občutek. Ne vem če niso kalibrirali sistema za zadnjo vrsto. Ali je pa nekdo pač zajebal. Povprečen Slovenec ne bo opazil. Če bo kdo šel naj opazuje pa javi če je imel podobno izkušnjo.
Kokice, pijače ostalo je cenejše kot cineplexx kar je pohvalno. Sedeži so ok.
Zame je zvok več kot polovico filma, tako da se bom držal cineplexa ko bodo filmi vredni kina na sporedu. V cineplexu se mi je smejalo ob ogledu filma zaradi izkušnje. V Odiseji sem si pol filma držal prst v ušesu ker sem tinitus dobil.