DIY pametna hiša software in hardware

Mirko

Majstr
24. jul 2007
1.100
112
63
Daj mal več napiš.... ker hardwere in kako si ga implementiral

jaz redno pozabljam kante k cest vozit...
Ljubljana pobira kante na 3 tedne...
Ja, težava s pozabljanjem je bila tudi pri nas :)

Hardware:
ESP32-wroom modul, ki ima wi-fi ter bluetooth,

ESP32-WROOM-32S-38pinov.png

230V na 5v pretvornik, ker sem vse skupaj dal v dozo, kjer imam vtičnico:
hi-link.png

Bluetooth kitajski airtag, ki sem ga dal na vsako kanto.

ble key.png

Firmware za ESP32 je narejen v ESPHome. Priznam, da mi zadnje čase večino kode piše AI. Preveč je to postalo enostavno, da bi programiral "ročno" kot včasih. Če se povežem nanj mi kaže tako:
ble kante.jpg

Potem pa avtomatizacija v HA in še malo igračkanja s koledarjem, da pobira podatke kdaj je odvoz:
ha kante.jpg

Strošek vsega skupaj cca. 20-25€ pa en kup cajta. :cheer:

• Všeč mi je
Reactions: Robert in BLABLABLA

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.162
1.328
113
Tudi jaz sem prej tako imel, samo jaz sem ekstra šalabajzer in sem kljub temu včasih pozabil kanto peljat, pol pa spet čakat en mesec s polno kanto. Zdaj me večkrat spomni. Zato pa je pametna hiša, da misli namesto mene :cool:.
A maš kak link do tega airtaga... na aliju majo zalo čudne ocene eni airtagi
ESP32 mam
Ostalo bom pa experimentiral

bev

Majstr
25. apr 2017
524
350
63
Torej, ker tebe sploh ne zanima ostali ne smejo deliti svojih izkušenj in sistemov, ki jih uporabljajo?
Sploh ne. Komentiral sem komentarje na izjavo kameleona, da rabiš ful neke opreme in znanja, da instaliraš eno stikalo, senzor .... In nekateri ste mu pritrdili z opisi esp projektov, flashanjem ..... to pa mislim, da ni za začetnika.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.200
5.266
113
Meni ESP kodo piše GPT, ker je sam ne vem. Pa še to rabiva 10+ ponovitev, da dobim uporabno. Ne rabiš nič posebnega, lahko pa marsikaj priklopiš gor. Sam se sicer kar se zigbee tiče držim samo naprav, ki podpirajo ZHA, ker Z2MQTT je že nekaj več namestitve a podpira več noname kitajskih naprav (sem imel a zaenkrat odstranil in napravo namenil za Matter over Thread koordinator).

Tole pa je prikaz 20x4 zaslona na ESP32, povezanem na HA. Podatki se osvežujejo na približno 5 sekund. Zgoraj je energija preko števca in skupna poraba, ostalo je bolj ali manj samoumevno.

Priponke

• 20260110_222210.jpg
    20260110_222210.jpg
    116,7 KB · Ogledi: 14