Dentex, naj ti bo lepo

dask

Majstr
21. sep 2023
997
1.138
93
Groza... ne vem, a sem v teh letih, ali pa je res zadnje čase čist preveč teh prezgodnjih smrti... prijatelj umrl devetega maja pri še ne 50. Nobenega opozorila prej.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.760
6.065
113
Če si kdaj delal v kaki zavarovalnici odjave itd....oziroma karkoli z (statističnimi) podatki od ljudi...vidiš da ima vsaka dekada Gaussa....žal....

Tukaj pri Dentexu mene samo zanima.....ali se gremo menit naprej v temo o slovenskem "zdravstvu" al je pač to statistično tako in se lahko samo še sprijaznimo.... :(

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.626
4.914
113
Ma precej teh ljudi (za dentexa ne vem) ne izkoristi sploh zdravstva, pa tudi če ga, ne jemlje predpisanih zdravil. Sem pred časom pokopal kolega iz istega razloga (tromboza), je imel zdravila proti strjevanju krvi, samo jih ni jemal ker so imeli določene stranske učinke. Če se zavedaš posledic pa živiš "i do it my way" je to tudi "right way".

Vsekakor RIP, vsem ki ste ga poznali pa moje sozalje.

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.715
812
113
tu in tam
Groza... ne vem, a sem v teh letih, ali pa je res zadnje čase čist preveč teh prezgodnjih smrti... prijatelj umrl devetega maja pri še ne 50. Nobenega opozorila prej.
Jah, se bo treba sprijazniti, da so začeli sekat v naši gmajni..
Drgač se ga pa spomnim, sem bil pred leti enkrat na pijači v Trzinu z njim, pa z Carjem, softijem, mtl pa še kdo..RIP.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.087
6.410
113
Sožalje vsem, ki ste ga poznali.

Glede na opis vzrokov se mi zdi, da ne bo edini primer. Žena ima polbrata, ki ima rano na nogi, ki je ni mogoče pozdraviti. Tudi žile so mu že nekaj menjavali ampak pravijo, da je edina rešitev odstranitev noge (ali celo obeh), česar pa ne želi.

Sicer se v to ne spoznam praktično nič ampak ugibam, da gre za podobne zadeve.

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.085
4.299
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
RIP Dentex... Žal ga nisem spoznal, sem pa spoznal tablete za redčenje krvi, ki jih moram jemat še 4 mesece.
Zadnjič me je na pikniku nekaj pičlo v roko, seveda je srbelo in sem se fino popraskal...
Kaj je nastalo, ah, hematom seveda:

IMG_20260625_104224.jpg

Glede na to, da jih jemljem že tretjič, zadnjič kake tri leta nazaj, sem malo pozabil, da se ne smem praskat, da se ne smem nikjer "podrajsat" ali butnir, ker hematomi pri meni rastejo kot gobe po dežju...
Potem pa doktorca paniko...

• Žalosti me
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888

jezek

Guru
24. jul 2008
6.078
2.773
113
Sožalje vsem, ki ste ga poznali.

Glede na opis vzrokov se mi zdi, da ne bo edini primer. Žena ima polbrata, ki ima rano na nogi, ki je ni mogoče pozdraviti. Tudi žile so mu že nekaj menjavali ampak pravijo, da je edina rešitev odstranitev noge (ali celo obeh), česar pa ne želi.

Sicer se v to ne spoznam praktično nič ampak ugibam, da gre za podobne zadeve.
Ste probali (medicinski) Manuka med? Nekatere klinike po svetu dajejo pol kile tega v živo rano pri operaciji kolkov in podobnega. Drago kot pes, ampak nore dezinfekcijsko-celilne lastnosti...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.166
18.913
113
No, danes dopoldan smo se poslovili od Urbana. Lepe govore so pripravili, v enem je bilo omenjeno celo njegovo priljubljeno branje knjig in obiskovanje dobro založenih knjižnic hehe. Če bo kdo od Alterašev iskal njegov grob, naj se ne trudi preveč - v igri je bil raztros pepela in sicer tam kjer je na spodnjem zemljevidu rdeča črtica.
Btw - Hanzi je predlagal, da se ob priliki (t.j. ob kakšni bolj primerni uri kot je 11 dopoldan v ponedeljek) dobimo ter še mi na hitro preberemo kakšno knjigico njemu v spomin. Jaz sem za.

Screenshot_20260629_113902_Maps.jpg