Datum registracije

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.542
1.040
113
tam ko se terc po tori rola
Bliža se datum podaljšanja registracije motornega kolesa.. Sredi marca mi poteče. Ja, ko sem ga kupil, sem itak komaj čakal, da se zapeljem... zato tako zgodnji datum. Načeloma... sem še vse motorje do sedaj registriral tak čas. Enega Bemfla sem celo februarja... ;) Edini do sedaj, je bil pa tamali R65LS, ki pa sem ga kupil maja in zato tako ''pozna'' registracija. Ima še kdo tako zgodnji datum...? Da je tako neučakan...

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.542
1.040
113
Jaz sem skuter registriral že predlani marca. :cool:

Oprosti moral sem. :evil: Kako vezo ima kdaj ga registriraš, razen da rabiš debele gate za na tehničnega?
...saj sem napisal, da vedno kupim motor, ne morem dolgo čakati, da ga peljem na registracijo... Ja, če se kupuje rabljenega, itak pelješ, ko poteče... V mislih sem imel novo kupljene. No, zdajšnji bo letos postal polnoleten... ti šment, mine čas. 18 let, pa kot da je včeraj, ko mi ga je Yogi pripeljal. Ko smo že pri dolgih gatah... ne, ne rabiš. Niti na prvojanuarsko vožnjo v Celje, jih nikoli nisem imel. Klasične tekstilne moto hlače in kolenske ščitnike za rolanje.... ;)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

dask

Majstr
21. sep 2023
962
1.107
93
Jaz motor vozim, ko so razmere temu primerne. Da me ne zebe, da me ne skrbi hladna cesta itd. Za sproščen užitek. Še najbolj sem trpel v avtošoli, izpitno vožnjo sem imel sredi novembra :p ne rabim tega, saj je vsaj 5 mesecev čist dost priložnosti za furo.

wardi

Zelenc'
12. dec 2019
22
8
3
sam se vozim skozi celo leto. ko so nizke temperature sicer le ob suhi cesti. Je tudi januarja povsem ok. So pa zame ogrevane ročke must.

• Všeč mi je
Reactions: motoroki

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.542
1.040
113
Bivši sodelavec je vedno govoril, da so meseci brez črke ''r'' za voziti... pa ga je res šele maja dal ven, začetek septembra pa v garažo... meni je pa dejansko september in oktober najlepši čas za voziti. Ni več vročine, toplo je pa ravno prav. Drugače pa gledam, ko je kakšen lep dan, so prvi nestrpneži že na cesti...

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
654
131
43
Bivši sodelavec je vedno govoril, da so meseci brez črke ''r'' za voziti... pa ga je res šele maja dal ven, začetek septembra pa v garažo... meni je pa dejansko september in oktober najlepši čas za voziti. Ni več vročine, toplo je pa ravno prav. Drugače pa gledam, ko je kakšen lep dan, so prvi nestrpneži že na cesti...
Včeraj, ko je bil lep dan sem peljal stroje malo na sprehod..vsak enih 30 km, dost majo.:cheer:
aja, registracije pa aprila in maja.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik in Gatto

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.542
1.040
113
Bentidrek... v petek je mulc hotel peljati skuterja na tehničnega... pa je sneg vrglo. Se odločiva, da v torek bo pa res treba... sede in se pelje deset metrov... trokira, ne gre čez 15/uro... Kaj zdaj? -bencinfilter spušča bencin, ni zabit. O.K., svečka v redu, luftfilter prepihan in očiščen... še vedno trokira... Nič, postavi nazaj v garažo. Celo noč nisem mogel spati, kaj bi bilo. Qrba, sredi noči sem vstal in šel v garažo, neka žica mi ni dala miru, če sva jo priklopila nazaj... seveda odklopljena, se je videlo z baterijo... je pa treba pol plastik odšravfati, da prideš do nje... Zjutraj na delo, priklopim, zastartam, mirno lavfa.. krog okoli hiše, dela. Pa na test, kakšen kilometer narediti... pa sem ga kar na tehničnega zapeljal in registriral. Za tavelikega pa... sredi marca je rok, toplo je že.. malo še počakajmo. ;)

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.542
1.040
113
Ja, tista žica je prej bila odklopljena, le navidezno imela stik... Zakaj mi je to padlo na pamet? -ker sem 1983, ko sem z ETZ (svojim, trgovinsko novim) delal poligon za vozniško in mi je pri slalomu vedno ugasnil v levem zavoju. Instruktor popizdeval, kako sem nesposoben... seveda nisem naredil. Postavim motor v senco in vzamem sedež dol... seveda, žica na reglerju je bila odklopljena, oni čeveljček ni bil v redu gor in je ob nagibu žička izgubila stik.... povem instruktorju in ga prosim, če lahko še enkrat... se me je usmilil, naredil brez problema.. Ja, je Šarec imel čez leta prav... ''žička je problem'' ;)

• Haha
Reactions: Samo Svoj