Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.472
11.467
113
kod Džej-Zija
ko se je delta pojavila, je "strokovna skupina" razlagala da je sicer bolj nalezljiva kot prejšnje, je pa večina niti ne bo opazila ker ima vse znake "navadnega" prehlada. Zdaj pa naj bi bilo zaradi delte zdravstvo preobremenjeno, intenzivni oddelki polni necepljenih, vsak dan jih nekaj umre, s 15.09.2021 uvedeno prikrito prisilno cepljenje, uveden PC namesto PCT. Zaupajmo stroki, ni kaj.
Če se ne bi delal bedaka, bi vedel, da je bila prvotna domneva večja kužnost in lažja prebolevnost. Na žalost se je potem izkazalo drugače. Res zelo kužna reč (2,5x toliko kot alfa) in 2x večja verjetnost za hospitalizacijo kot alfa. Tako da ni ravno prehladek.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.878
-4.859
113
Če se ne bi delal bedaka, bi vedel, da je bila prvotna domneva večja kužnost in lažja prebolevnost. Na žalost se je potem izkazalo drugače. Res zelo kužna reč (2,5x toliko kot alfa) in 2x večja verjetnost za hospitalizacijo kot alfa. Tako da ni ravno prehladek.
Na osnovi česa pa je strokovna skupina govorila o večji kužnosti in lažji prebolevnosti? Saj takrat ko so to govorili je delta že obstajala, podatki so že bili na voljo?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.472
11.467
113
kod Džej-Zija
Ne, podatki še niso bili na voljo. Kvaliteta indijskih podatkov ni ravno nekaj, na kar bi se človek lahko zanesel. Verjetno so računali na tisto evolucijsko pravilo "večja kužnost, lažja prebolevnost", ki jo pričakujemo kot končni evolucijski cilj tega virusa. Pa se je izkazalo, da so se zmotili, ko je bilo v Angliji dovolj primerov, da so postali podatki reprezentativni.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.147
4.118
113
Ti nehaj že enkrat limat linke do neumnosti na sumljivih spletnih portalih. Si fasal anketo, kjer skor 80 procentov ljudi kle gor pravi, da bi lahko nehal. Tako da si ti zadnji, ki lahko red dela. Bedaku se pač reče bedak, al kako bi se mu reklo? Lahko pa začnemo uporabljati namesto bedak čuček. Bo boje? Lahko pa rečemo, samo da je omejen, oziroma neumen? Ti povej.

Zadnja tvoja neumnost je bla slika kalamarov na Pagu s pripisom, jebe se mi za PCT....Hinavec, brez PCT ti ne bi jedel tistih kalamarov tam.
Veš kaj je najbolj zanimivo. Da se žaljivk in poniževalnih vzdevkov najbolj poslužujejo zagovorniki cepljenja. Pa ne vsi. Par nekaterih.

Mimogrede, tole ni njegova prva žaljivka danes.

javr

Guru
6. dec 2011
1.983
1.164
113
najprej mora 10-15 let minit, da bo sploh preizkušeno
pa menda ja ne namiguješ na to da je namen uvedbe prisilnega cepljenja 15.09.2021 namerno okuževati ljudi samo zato da bi potem na nas preizkušali zdravila ? Kaj takega sploh ni možno ker se še nikoli v človeški zgodovini ni zgodilo, predvsem pa - zaupajmo "stroki" ! (dodal narekovaje da ne bi izpadlo da mislim resno.)

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.474
9.820
113
Veš kaj je najbolj zanimivo. Da se žaljivk in poniževalnih vzdevkov najbolj poslužujejo zagovorniki cepljenja. Pa ne vsi. Par nekaterih.

Mimogrede, tole ni njegova prva žaljivka danes.
Veš kaj, če nekdo govori totalne neumnosti, ni nobena žaljivka in mirsi take strela, da se včasih res vprašaš, če ni malo omejen, z darjanom je podobno, s tabo pa tudi zadnje čase, čeprav zate zelo dobro vem, da nisi bedak, da se samo vrhunsko sprenevedaš. Ni vse prav s tem kar se dogaja, je marsikaj zelo hudo narobe. Samo ti, pa mirsi, pa darjan pa še kdo, niste nobene perle v tej zmešnjavi. Limat Švedsko, kjer se je večina odraslih šla lepo cepit in imajo mir, ampak hkrati zavestno ignorirat prav to dejstvo.

Kar se pa hard core antivaxerjev tiče, pa ne rabiš bit ravno pameten, da jih pogruntaš, sam ti jih še nisi, oziroma si jih, sam se vrhunsko sprenevedaš.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in mosseero

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.147
4.118
113
Lej, debato potrebujemo. Ne le enostransko. Sej je debata nekako uravnotežena. Sam sem vedno zagovarjal popolno svobodo govora, razen žaljivk, tudi na moj račun, ki sem jih mnogokrat spregledal.

Sem pa nasprotnik Cancel kulture, ki bi se jo nekateri radi šli na forumu.

Drugače lahko odpremo Covid del podforuma za cepilce in posebej za proticepilce, se ne motimo drug drugega in se vsi trepljamo po ramah.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.147
4.118
113
Zadnja tvoja neumnost je bla slika kalamarov na Pagu s pripisom, jebe se mi za PCT....Hinavec, brez PCT ti ne bi jedel tistih kalamarov tam.

PCT je umetna, neuporabna tvorba, ki dela več škode kot koristi. Žal mimo nje ne morem čez mejo. Na Hrvaškem me pa nihče ne vpraša za PCT ko grem na bencinsko, jem na terasi, grem v gradbeno trgovino.
To je bila moja poanta.

sad

Guru
24. avg 2007
21.766
10.375
113
Lej, debato potrebujemo. Ne le enostransko. Sej je debata nekako uravnotežena. Sam sem vedno zagovarjal popolno svobodo govora, razen žaljivk, tudi na moj račun, ki sem jih mnogokrat spregledal.

Drugače lahko odpremo Covid del podforuma za cepilce in posebej za proticepilce, se ne motimo drug drugega in se vsi trepljamo po ramah.
Eno je debata z normalnim človek, drugo pa debata z bedakom. Lep primer je tole:
mirsi sem opozoril, da laže, ker strokovna skupina ni spremenila mnenja (kar je dejstvo), potem si pa poglej njegov odgovor, v katerem je zbruhal še zadev. Torej iz ene laži smo prišli na x laži in vmes še zamešane teorije zarote. Sedaj mi pa ti povej, kako naj s takim BEDAKOM debatiram.
Hvala.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.147
4.118
113
Želiš, da moderiramo še vsebino? Da postanemo še fact-checkerji?

To gre proti mojim načelom svobode govora. Ne vem, če si to želite. Sam sem mnenja, da je svoboda govora najboljši možen diskurz.

sad

Guru
24. avg 2007
21.766
10.375
113
Pomagalo bi že, če bi nekaterim (vključno s tabo) omejili št. postov v neki temi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.921
7.446
113
pri taščici
pa menda ja ne namiguješ na to da je namen uvedbe prisilnega cepljenja 15.09.2021 namerno okuževati ljudi samo zato da bi potem na nas preizkušali zdravila ? Kaj takega sploh ni možno ker se še nikoli v človeški zgodovini ni zgodilo, predvsem pa - zaupajmo stroki !
Takoj ko ji bo politika zaupala.
Baje smo imel epidemijo(pandemijo). Pa smo se še tistega epidemiologa ki smo ga imeli v stroki znebil ker ni tako pel kot je politika zvizgala.
Kot bi prisel na pooblascen servis s problem priziganjem luck na armaturki, pa bi daignostika/elektricarja izlocili iz skupine strokovnjakov in bi pustili licarjem in kleparjem da bi resili problem.
In potem naj ploskamo takih pooblascebim servisom?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in mirsi

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.474
9.820
113

Debato potrebujemo, seveda. Samo ti ne debatiraš, ti limaš linke. Ko nalimaš neko totalno neumnost, jo potem samo zbrišeš, nadaljno debato pa namerno ignoriraš. Pa ti bom dal primer. Tiste boge punčke, ki so jo grde sestre odvlekle od očeta na cepljenje, se spomniš? Ta link si ti nalimal, se še spomniš komentarja? Si ugotovil dejanski kontekst tistega posnetka? Si priznal zajeb? Nisi, ti si se sprenevedal dalje. Je to zate debata?

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in sad

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
971
119
43
Ne se dat Andy1 tem nacijem. Za njih je Roundup edini herbicid, resitev ki bi se lahko uporabljala, pa ceprav je ze dokazano da povzroca raka, pa padajo mastne odskodnine.
Taksna je njihova logika.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.474
9.820
113
PCT je umetna, neuporabna tvorba, ki dela več škode kot koristi. Žal mimo nje ne morem čez mejo. Na Hrvaškem me pa nihče ne vpraša za PCT ko grem na bencinsko, jem na terasi, grem v gradbeno trgovino.
To je bila moja poanta.
PCT ni čisto neuporaben. So ga pa naši seveda izrodili, ker bi radi prisilili ljudi k cepljenju. Pride pa to lepo tudi na Hrvaško, tko da kar malo počakaj. Pa še ena tvoja cvetka v normalni debati, ki s tvoje strani to ni. Stalno si omenjal big pharmo in koliko služi farmacija. Ko ti povem, da je na meni zaslužila farmacija točno toliko, kot stane en odmerek AZ, na tebi pa služijo razni bitenci tedensko, si odgovoril....Ne hodim k bitencu.... To je zate debata?

• Všeč mi je
Reactions: zino in sad

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
pa menda ja ne namiguješ na to da je namen uvedbe prisilnega cepljenja 15.09.2021 namerno okuževati ljudi samo zato da bi potem na nas preizkušali zdravila ? Kaj takega sploh ni možno ker se še nikoli v človeški zgodovini ni zgodilo, predvsem pa - zaupajmo stroki !
Prvič slišim, da te s cepljenjem namerno okužujejo. Ali za vse uporabijo isto iglo? :bonk:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.474
9.820
113
Je pa zdajle ena druga in gromozanska glupost ta vikend prišla na dan. Teli se res zajebavajo z narodom. Vsem, ki so bili cepljeni z enim odmerkom med 6 in 8 mesecem po prebolelosti so čez noč naredili neveljavna covid potrdila. Po medijih ne bev ne mev. Sodelavki je na meji zablinkalo rdeče....pa sej tej niso normalni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.528
16.842
113
Prvič slišiš, da te pri cepljenju namerno okužijo? Sicer z mrtvim virusom, pa vendar? (osnovni princip cepljenja proti virusom)
Kako to da se spuščaš v debate?
Prvič slišim, da te (v EU) cepijo z mrtvim virusom, malo pogooglaj kakšna so to mrna cepiva.
Glede na to, da ne veš, da so pri nas cepiva drugače narejena - kako to, da se spuščaš v debato?