Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

damirj

Guru
9. maj 2012
5.572
2.575
113
Tako je, zase lahko trdim napisano. Ampak statistično gledano bo ta isti učinek na večini prebivalcev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.136
7.190
113
Ampak tu piše, da je naravna imunost boljša?

The newly released data show people who once had a SARS-CoV-2 infection were much less likely than never-infected, vaccinated people to get Delta, develop symptoms from it, or become hospitalized with serious COVID-19.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
izkusnja v sirsi druzini iz lanskega oktobra/novembra:
dvema osebama ( 87 in 95 let) v DSO-jo pri testiranju vseh oskrbovancev pokaze pozitivno, obe brez simptomov
Obe prestavljeni v "rdeco cono" za okuzene. Po 10/14 dneh bivanja v "rdeci coni" ju prestavijo nazaj. Nobenih simptomov cel cas.

Lani cepiv se ni bilo, ampak sedaj bi pa taksen potek pripisali izkljucno cepivu.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.572
2.575
113
Ampak tu piše, da je naravna imunost boljša?

The newly released data show people who once had a SARS-CoV-2 infection were much less likely than never-infected, vaccinated people to get Delta, develop symptoms from it, or become hospitalized with serious COVID-19.

Pa si prebral članek v celoti? Niti ni treba celega, mogoče bi bilo dovolj za začetek debate, če vsaj naslov prebereš v celoti. Prosim, pa mi ga pote mtudi prevedi, da bom videl, da res razumeš kaj piše.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.193
3.679
113
41
Lj
izkusnja v sirsi druzini iz lanskega oktobra/novembra:
dvema osebama ( 87 in 95 let) v DSO-jo pri testiranju vseh oskrbovancev pokaze pozitivno, obe brez simptomov
Obe prestavljeni v "rdeco cono" za okuzene. Po 10/14 dneh bivanja v "rdeci coni" ju prestavijo nazaj. Nobenih simptomov cel cas.

Lani cepiv se ni bilo, ampak sedaj bi pa taksen potek pripisali izkljucno cepivu.
Se strinjam, če je potek dober rečejo da zaradi cepiva, če je slab rečejo da brez cepiva bi bil še slabši. To je tip logike iz vrtca.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.136
7.190
113
Pa si prebral članek v celoti? Niti ni treba celega, mogoče bi bilo dovolj za začetek debate, če vsaj naslov prebereš v celoti. Prosim, pa mi ga pote mtudi prevedi, da bom videl, da res razumeš kaj piše.
The natural immune protection that develops after a SARS-CoV-2 infection offers considerably more of a shield against the Delta variant of the pandemic coronavirus than two doses of the Pfizer-BioNTech vaccine

damirj

Guru
9. maj 2012
5.572
2.575
113
The natural immune protection that develops after a SARS-CoV-2 infection offers considerably more of a shield against the Delta variant of the pandemic coronavirus than two doses of the Pfizer-BioNTech vaccine
Naslov prosim, pa prevedi ga. Ni mi treba delov članka limat tu notri, ker če ni v celoti, je vzeto iz konteksta, kot si pravkar naredil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.136
7.190
113
Ja, ker se posploši na celotno populacijo, namreč obstajale bodo izjeme, ki pa bodo fasale hard in tudi pristale v bolnici.

Zato pa sem vprašal za normalnega zdravega posameznika.

Ne razumem, zakaj se enostavno ne sili/precepi rizične, ostale pa ne obremenjuje s tem, če je za takega bolje, da naravno preboli?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.113
4.633
113
Ja, ker se posploši na celotno populacijo, namreč obstajale bodo izjeme, ki pa bodo fasale hard in tudi pristale v bolnici.

Ne razumem, zakaj se enostavno ne sili/precepi rizične, ostale pa ne obremenjuje s tem, če je za takega bolje, da naravno preboli?
Kdo pa je normalen zdravi posameznik????

damirj

Guru
9. maj 2012
5.572
2.575
113
Zato, ker ni enostavnega sistema, da boš ločil "normalne" od "nenormalnih". Kako bi pa to ti izvajal v praksi?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.890
-4.934
113

Mogoče pa starih rizičnih ne silijo/precepijo zato, da rizični čimprej umre in preneha obremenjevat pokojninsko in zdravstveno blagajno?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.193
3.679
113
41
Lj
Zato, ker ni enostavnega sistema, da boš ločil "normalne" od "nenormalnih". Kako bi pa to ti izvajal v praksi?
Valda da je sistem, reče se mu starost. Kje bi dal mejo glede na spodnji graf, mogoče pri 5 letih, ali pri 15ih?

1631877194053.png

• Všeč mi je
Reactions: darjan

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.113
4.633
113
Mogoče pa starih rizičnih ne silijo/precepijo zato, da rizični čimprej umre in preneha obremenjevat pokojninsko in zdravstveno blagajno?
Evo BINGO

pa tako dolgo smo rabili.

Davkoplačevalce je treba obdržati pri življenju, saj zato so danes tudi ukinili PCT pogoj za dvig humanitarne pomoči pri Karitasu in Rdečemu križu

damirj

Guru
9. maj 2012
5.572
2.575
113
Kronični bolniki še niso zato tisti "nenormalni". In tudi vsi stari na 75let tudi niso kar avtomatsko za odmet. ČE bi šel po tem sistemu, bi to spet bilo kakšno kršenje nevemkaterihpravic.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.136
7.190
113
Aja, torej če bi želeli cepiti vse nad 75 bi to pomenilo kršenje, ker pa se zdaj cepi VSE, pa temu ni tako?