Ampak tu piše, da je naravna imunost boljša?
Science | AAAS
www.science.org
The newly released data show people who once had a SARS-CoV-2 infection were much less likely than never-infected, vaccinated people to get Delta, develop symptoms from it, or become hospitalized with serious COVID-19.
Se strinjam, če je potek dober rečejo da zaradi cepiva, če je slab rečejo da brez cepiva bi bil še slabši. To je tip logike iz vrtca.izkusnja v sirsi druzini iz lanskega oktobra/novembra:
dvema osebama ( 87 in 95 let) v DSO-jo pri testiranju vseh oskrbovancev pokaze pozitivno, obe brez simptomov
Obe prestavljeni v "rdeco cono" za okuzene. Po 10/14 dneh bivanja v "rdeci coni" ju prestavijo nazaj. Nobenih simptomov cel cas.
Lani cepiv se ni bilo, ampak sedaj bi pa taksen potek pripisali izkljucno cepivu.
The natural immune protection that develops after a SARS-CoV-2 infection offers considerably more of a shield against the Delta variant of the pandemic coronavirus than two doses of the Pfizer-BioNTech vaccinePa si prebral članek v celoti? Niti ni treba celega, mogoče bi bilo dovolj za začetek debate, če vsaj naslov prebereš v celoti. Prosim, pa mi ga pote mtudi prevedi, da bom videl, da res razumeš kaj piše.
V bistvu je pa tip logike iz vrtca ravno obraten, de. Ni pa pravilen ne en, ne drugi, ker izjeme bodo vedno. Ampak z izjemami se statistika ne ubada.Se strinjam, če je potek dober rečejo da zaradi cepiva, če je slab rečejo da brez cepiva bi bil še slabši. To je tip logike iz vrtca.
Naslov prosim, pa prevedi ga. Ni mi treba delov članka limat tu notri, ker če ni v celoti, je vzeto iz konteksta, kot si pravkar naredil.The natural immune protection that develops after a SARS-CoV-2 infection offers considerably more of a shield against the Delta variant of the pandemic coronavirus than two doses of the Pfizer-BioNTech vaccine
Kdo pa je normalen zdravi posameznik????Ja, ker se posploši na celotno populacijo, namreč obstajale bodo izjeme, ki pa bodo fasale hard in tudi pristale v bolnici.
Zato pa sem vprašal za normalnega zdravega posameznika.
Ne razumem, zakaj se enostavno ne sili/precepi rizične, ostale pa ne obremenjuje s tem, če je za takega bolje, da naravno preboli?
Mogoče pa starih rizičnih ne silijo/precepijo zato, da rizični čimprej umre in preneha obremenjevat pokojninsko in zdravstveno blagajno?Ja, ker se posploši na celotno populacijo, namreč obstajale bodo izjeme, ki pa bodo fasale hard in tudi pristale v bolnici.
Zato pa sem vprašal za normalnega zdravega posameznika.
Ne razumem, zakaj se enostavno ne sili/precepi rizične, ostale pa ne obremenjuje s tem, če je za takega bolje, da naravno preboli?
Kako ni? Saj se ve, da je pri nas 500k kroničnih bolnikov. Začneš s temi, potem pa dodaš še vse nad 75 let in pokriješ glavnino vseh.Zato, ker ni enostavnega sistema, da boš ločil "normalne" od "nenormalnih". Kako bi pa to ti izvajal v praksi?
Valda da je sistem, reče se mu starost. Kje bi dal mejo glede na spodnji graf, mogoče pri 5 letih, ali pri 15ih?Zato, ker ni enostavnega sistema, da boš ločil "normalne" od "nenormalnih". Kako bi pa to ti izvajal v praksi?
Evo BINGOMogoče pa starih rizičnih ne silijo/precepijo zato, da rizični čimprej umre in preneha obremenjevat pokojninsko in zdravstveno blagajno?
Odlično, napredujemo. Jaz osebno bi izbral samo ženske.Valda da je sistem, reče se mu starost. Kje bi dal mejo glede na spodnji graf, mogoče pri 5 letih, ali pri 15ih?
Poglej priponko 48462