No v ZD Trebnje ima zdravnik eno masko cel dan. To se da po delu za par dni na stran in čez nekaj dni znova uporabi.
Tele dobave opreme kar nekam poniknejo...
Ne ne, smo zlo pridni kar se tega tiče.Lahko greš pa v kako trgovino malo kašljati in testirati odziv..... Pa upaj da ne boš čez en teden pozitiven ležal na infekcijski.
To pa zato, ker se v navalu hvaljenja in lastne sposobnosti vsi derejo HOP, HOP - noben pa ne skoči.Tele dobave opreme kar nekam poniknejo...
No v ZD Trebnje ima zdravnik eno masko cel dan. To se da po delu za par dni na stran in čez nekaj dni znova uporabi.
Ne ne, smo zlo pridni kar se tega tiče.
Bolj je bilo zanimivo, ko je šla moja na test... sami mladi ljudje, al so bili sami dohtarji al kaj?
Druga stvar pa, šla je v dežurno lekarno, zraven pa iz KC +-10 zaposlenih skupaj na kofe/čik pavzi, brez mask....
Test na Covid-19 uspešno opravljen.
Negativno.
Zdej gremo pa lahko smučat.![]()
Od kje je sploh bila tista fotografija?Janez je februarja smučal.
Odzivi so temu podobni ja.
Je bil pa post pred mano uvod v to politiko katere tako ne maras(ampak vseeno komentiras). Nevem zakaj te tako boli da je luka doncic enkrat zgresil, res ne.
Tudi jaz sem Negativen.
Žal pa dobiš samo tel. klic. In ničesar na papirju - rabim za Avstrijskega zdravnika (si že urejam potrdilo...).
Glede na razmere, ki sem jih videl pa nismo pripravljeni na pandemijo (pomanjkanje zaščitne opreme pri zdravnikih in osebju, ki te sprejme).
Tako da je večja verjetnost da dobiš virus tam, kot drugje.
Me res zanima zakaj nimamo vsaj za en mesec nujne zaščitne opreme za zdravnike in zdravstvene delavce na zalogi ?
Pa ne mi rečt da je to predrago, četudi se mora menjati na nekaj let.
Druga stvar pa, šla je v dežurno lekarno, zraven pa iz KC +-10 zaposlenih skupaj na kofe/čik pavzi, brez mask....
No, tamle se pa ena bejba hvali po FB, da ona pa še na dvorišče ne gre brez maske, ma seveda te tahude....Bi več naredila za človeštvo, če bi jih v prvi ZD dostavila. Sam ljudje so nori.No v ZD Trebnje ima zdravnik eno masko cel dan. To se da po delu za par dni na stran in čez nekaj dni znova uporabi.
Tako je! Zakaj Revoz nima zaloge za enomesečno proizvodnjo.Zaščitna oprema je na zalogi, ves čas za neko utečeno delo. Vsaka ustanova ima svojo zalogo in določeno zalogo držijo tudi državne rezerve. Dobavitelji opreme imajo svoje zaloge.
Problem zaloge je širši, že ko se je na kitajskem začela epidemija se je ustavila dobava v EU skladišča, posledično se je zaloga počasi spraznila in v končni fazi smo ostali brez. Državne rezerve bi seveda lahko imeli 10x toliko zaloge kot so jo imeli pa bi še vedno bili danes brez. Delat neko zalogo za 100 in 1 primer je pa bedarija, sem prepričan da tudi vojska nima municije za več kot 1 teden streljanja, pa hrane tudi ni za primer da toča stolče vse kmetijske pridelke pri nas in v naši bližini. Bognedaj da izbruhne kakšen velik vulkan ali pa pade meteorit in je cel svet eno leto brez pridelave hrane.
Zgleda pol želijo tudi šparati na dohtarjih. Zakaj bi delal, če lahko leži bolanno, jest pa mislim da jih pač šparajo. noben točno ne ve, koliko dolgo se jih bo še rabilo, neke ogromne zaloge za 3 leta naprej je pa tud bz delat...
Zaščitna oprema je na zalogi, ves čas za neko utečeno delo. Vsaka ustanova ima svojo zalogo in določeno zalogo držijo tudi državne rezerve. Dobavitelji opreme imajo svoje zaloge.
Problem zaloge je širši, že ko se je na kitajskem začela epidemija se je ustavila dobava v EU skladišča, posledično se je zaloga počasi spraznila in v končni fazi smo ostali brez. Državne rezerve bi seveda lahko imeli 10x toliko zaloge kot so jo imeli pa bi še vedno bili danes brez. Delat neko zalogo za 100 in 1 primer je pa bedarija, sem prepričan da tudi vojska nima municije za več kot 1 teden streljanja, pa hrane tudi ni za primer da toča stolče vse kmetijske pridelke pri nas in v naši bližini. Bognedaj da izbruhne kakšen velik vulkan ali pa pade meteorit in je cel svet eno leto brez pridelave hrane.
politične igrice SDS / SDMene je včasih prav sram, v kaki državi živim. Kaj jih zdaj moti, če bi bili ljudje v karanteni v njihovem hotelu?
![]()
Gorenje za izolacijo ljudi ponudilo svoj hotel, velenjska občina temu nasprotuje: "Strah, negotovost, tudi nepotrebna jeza"
Velenjčani so se ustrašili namere, ki so jo slišali iz medijev, da naj bi v velenjski hotel Paka v izolacijo namestili med 40 do 50 ljudi, ki se vračajo iz Španije; predsedniku vlade so poslali ogorčeno pismo.www.vecer.com
pod katerega se je podpisal podžupan Peter Dermol