Tako je! Zakaj Revoz nima zaloge za enomesečno proizvodnjo.
Fakt je, da je VSE ZAŠČITNE OPREME BILO DOVOLJ glede na siceršnjo uporabo in plane zalog, se jo pa ni dalo dopolnjevat ko smo jo začeli rabit.
Saj trenutni vidijo koliko je lahko dobijo na "prostem trgu" - nič! Vse so neke "donacije" - me prav zanima ali bo katero od "dveh/treh/... prijateljskih podjetij" karkoli dobavilo. Bojda tile s pogodbo s Počivalškom kupujejo vse "kar leze in gre", da nabavijo količino in jo po 2kratni ceni preprodajo vladi.
Skratka stvar zalog je taka da v kapitalizmu je vsaka zaloga samo strošek in neoptimizirano poslovanje. Sem prepričan da so skladišča državnih rezerv polna, če bi kupil 10x več mask bi pa moke in riža bilo manj. Sedaj tehtat med tem kaj imet v nekem trenutku je pa tudi bolj kot ne špekulacija.
Če sem malo nesramen me zanima ali sedaj vlada dela zaloge naftnih derivatov in zakaj ne? Ker glede na stanje na trgu je nova naftna kriza precej verjetna, še pred dejansko gospodarsko krizo!
Pa dalje, glede na to da je gospodarska kriza 100% verjetna ali vlada dela zaloge denarja/kapitala za krizo in zakaj ne? A so prodali še tisti par firm ki jih imamo v državni lasti ker sedaj je še šansa (so samo -30% padle vrednosti), te firme bojo čez 1 leto vredne 1% današnje cene ali pa bodo samo strošek v stečaju, mi bomo pa rabili denar za socialo.