Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Ted

Guru
8. sep 2007
1.726
595
113
Necepljena zena pozitivna, on cepljen negativen na hitrem testu. Tako kot na PCR pozitivna cepljena sodelavka, ki je bila na hitrem 3x negativna.

Zbolela sta pa hkrati oba v petek zvecer.

Zboleli bomo tako ali tako vsi, cepljeni, necepljeni, tudi prebolevniki. Necepljeni, ki niso preboleli in imajo smolo (starejši, ranljive skupine), pa bodo še bolj polnili bolnišnice, intenzivne oddelke in tudi mrtvašnice... S tem pa vsem ostalim (tudi kroničnim bolnikom, ki jih cepivo in imunski sistem slabše ščitita), omejevali dostop do zdravstvenih storitev.

PCT je postal mrtva črka na papirju, nihče ga ne preverja, država pa preverjanja ne zna ali zmore uveljaviti. Ok, bo pač Texas. Sem kar vesel, da ne delam v zdravstvu.

javr

Guru
6. dec 2011
2.048
1.193
113
ni mi nihče predlagal česa takega

občutek je, da jim bolj ali manj dol visi... zadeva pač hara in to je to
sem bil v podobni situaciji novembra 2020: vsi znaki, vključno z vročino nad 37, kličem v ambulanto da bi šel na test: "takšne damo za 10 dni v bolniško."
Ker sem zaradi domačih razmer moral vedeti covid ali ne covid, sem si test plačal sam in potem poslal zahtevek za vračilo: zavrnjeno. Poslal pritožbo: zavrnjeno.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.174
4.138
113
Zboleli bomo tako ali tako vsi, cepljeni, necepljeni, tudi prebolevniki. Necepljeni, ki niso preboleli in imajo smolo (starejši, ranljive skupine), pa bodo še bolj polnili bolnišnice, intenzivne oddelke in tudi mrtvašnice... S tem pa vsem ostalim (tudi kroničnim bolnikom, ki jih cepivo in imunski sistem slabše ščitita), omejevali dostop do zdravstvenih storitev.

PCT je postal mrtva črka na papirju, nihče ga ne preverja, država pa preverjanja ne zna ali zmore uveljaviti. Ok, bo pač Texas. Sem kar vesel, da ne delam v zdravstvu.

Zato pa je nesmiselno in krivično delati razlike med cepljenimi in necepljenimi, saj smo oboji lahko spreaderji.

Cepiva so na voljo, prav tako zdravila.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Posnetek zaslona 2021-10-27 082613.png

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.155
-5.812
113
In kaj hudiča delajo v bolnici in celo na intenzivnem oddelku cepljeni? Ali jih cepivo ne ščiti?

Ampak meni še vedno ni jasno, kako cepivo ščiti necepljene?
Ker vedno ponavljate, kako je letos manj smrti glede na okužbe zaradi precepljenosti, Ampak okužb dnevno je približno toliko kot lani, umre jih pa 10x manj. In ker se okužujejo večinoma necepljeni, zakaj potem necepljeni umirajo v manjšem % v primerjavi z lani ? Na kakšen način jih cepivo ščiti?
Zna kdo pojasnit?

• Haha
Reactions: Matey

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.624
4.938
113
Nemci pravijo, da je večina prebojev zaščite pri tistih, ki so cepljeni z cepivom jenssen in pa pri starejših pri katerih je od prejema 2 doze že več kot 6 mesecev.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.174
4.138
113
Nemci pravijo, da je večina prebojev zaščite pri tistih, ki so cepljeni z cepivom jenssen in pa pri starejših pri katerih je od prejema 2 doze že več kot 6 mesecev.
Hja, spomladi smo imeli preboje tudi v treh DSO-ji, pa ni bilo od cepljenja več kot 6 mesecev.
Moja sodelavka, cepljena z AZ in sodelavec s Pfizerjem sta tudi očitno izjemi.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.757
-9.329
113
In kaj hudiča delajo v bolnici in celo na intenzivnem oddelku cepljeni? Ali jih cepivo ne ščiti?

Ampak meni še vedno ni jasno, kako cepivo ščiti necepljene?
Ker vedno ponavljate, kako je letos manj smrti glede na okužbe zaradi precepljenosti, Ampak okužb dnevno je približno toliko kot lani, umre jih pa 10x manj. In ker se okužujejo večinoma necepljeni, zakaj potem necepljeni umirajo v manjšem % v primerjavi z lani ? Na kakšen način jih cepivo ščiti?
Zna kdo pojasnit?
Sej vem, da nima smisla, ampak vseeno...
Smrti je manj, ker so starejši dokaj precepljeni. Sicer tudi zbolijo(v manjšem % kot necepljeni), in kakšen s slabim imunskim sistemom tudi obišče intenzivno.
Neprecepljeni so bolj kot ne mlajši, ki se lepo okužujejo, a večinoma ne umirajo.

Sicer pa ne vriskaj prehitro. Okužbe so na lanski ravni en teden. Smrti bodo temu sledile po 3-4 tednih.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in Matey

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.668
2.496
113
Z babo sva se že v petek precej žgoljavo počutila. V soboto zjutraj sva se za hec samotestirala. Ona pozitivna, jaz (cepljenec) negativen. Kličem že v soboto v ZD pa mi najprej reče ženska naj grem na hitro testiranje, pa ji še enkrat razložim, da je bil samotest že pozitiven. Ja potem pa v pondelk svojega dohtarja pa bo on odredil PCR. Kličem takoj zjutraj v ponedeljek in povem, da moja dohtarca dela šele popoldne in če mi kakšen drug dohtar odredi PCR. Ne, počakat. Počakam do popoldne nakar zvem, da so za naslednji dan že vsi termini za testiranje zasedeni. Naslednji v sredo. In tako po 5 dneh še vedno ne vem a sem pozitiven al ne. Vmes sva pa z babo že praktično zdrava.

Torej kje jih najdejo nevemkoliko tisoč čez vikend, če sploh nočejo testirat še ko jih prosiš?
Mene je danes ponoči začela nekaj čudno glava bolet, zjutraj samotestiranje - pozitiven, ob 7:30 na HAT test - pozitiven, popoldan imam PCR.
2 x cepljen s Pfizerjem že spomladi - go figure