Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.448
218
63
Kolikor sem sam ujel, je bolj problem v vrtcih, kjer lahko starši stopajo v skupine in imajo otrosi uvajanje. Tam je logika vzgojiteljica + pomočnica na test, dnevno pa jim potem uletava na 1m razdalje v isti prostor 20 različnih odraslih (z masko po možnosti pod nosom) - tukaj ni niti m od "mehurčka". V šolah so to super uredili - starši v šolo nimajo vstopa - otroke učiteljice pripeljejo do vhodnih vrat v šolo.
 

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
V našem vrtcu že od pomladi nismo vstopali v vrtec. Počakaš zunaj in pokličeš. Pride vzgojitelj(ica) po otroka ven pred stavbo.
Popoldne za domov enako. Pa še jaz ne rabim iskat, kateri čevlji so od našega, ker ne vem kaj mu je žena zjutraj obula. :)
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
32.904
5.654
113
blizu močvirne prestolnice
Tam kjer jih 8888 pobira, ko se je pohvalil, kako je on tiste sorte starš, ki nima otrok doma.
Ti bom samo to rekel. Toliko kot so do sedaj bili otroc tekom jeseni-zime zdravi, brez nahoda, kaj šele vročine še niso bili. Nobene bolniške nič, vseskozi v vrtcu, dva pa doma. Maske, razkužila in s tem da je "elita"ostala doma, se kar pozna. Bomo videli sedaj, ko so začeli hoditi v vrtec in šolo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Benko14

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.542
36
48
44
Sedaj jim bo spet začel delat imunski sistem, kar je edino pravilno. Do sedaj je bolj ali manj spal, ker so bili v mehurčku...
 

sousis

Guru
16. nov 2019
1.490
988
113
Če starša delata, četudi od doma, silno težko pazita zraven še na manjše otroke. Skrb za majhnega otroka zahteva kar velik del človeka in tak delavec bo težko toliko naredil kot bi lahko in moral.
S tem človekom sva na različnih bregovih večino časa, sam tukaj sem pa na njegovi strani. Če mora človek delat, kam naj da otroka po tvoje? Ga zakoplje za bajto?

Seveda se strinjam! Upam, da nam je vsem jasno, da ne moreš normalno delat, če maš majhne otroke doma. Ampak ni treba zato v isti sapi nekaj naprej metat drugim, ki imajo otroke doma. Moja dva sta v vrtcu in šoli, ampak zaradi tega ne komentiram "tiste sorte staršev", ki jih slučajno imajo doma.
 

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Če starša delata, četudi od doma, silno težko pazita zraven še na manjše otroke. Skrb za majhnega otroka zahteva kar velik del človeka in tak delavec bo težko toliko naredil kot bi lahko in moral.

Prvi val je bila moja na porodniski se. Name ni imelo nekega vpliva pri delu od doma. Sem se zaprl v sobo in je bilo to to. Sedaj drugo rundo, sva oba delala od doma. Mulca sta bila doma, in je bil velik vpliv v zacetku. Potem smo pa padli v neko rutino, si dan razbili in lepo furali, brez nekih pritiskov,.... Res pa je veliko pripomogla starejsa, ki je prevzela skrb za malo, da jo je animirala. Pa ji ne bi bilo treba. Sedaj sta sli obe nazaj v vrtec, pa ne za to, ker bi ne mogli se ostati doma, ampak ze iz tega vidika, da se kaksne druge obraze srecata v dnevu ne samo domacih starih ksihtov . Nisem pa imel nic proti tistim, ki so jih vozili v vrtec, kot ne proti tistim, ki jih imajo se sedaj doma.

Potegnili so mi zivec samo tisti, ki ves da je en brezposelen in so otroke vozili v vrtec v tem obdobju. Pa ni to taka vrsta familije, da gre v vrtec zato, da dobi vsaj en topel obrok. Taki mi pa dvignejo pokrovko.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sad in Pepe

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
488
63
28
širne planjave Dolenjske
Potegnili so mi zivec samo tisti, ki ves da je en brezposelen in so otroke vozili v vrtec v tem obdobju. Pa ni to taka vrsta familije, da gre v vrtec zato, da dobi vsaj en topel obrok. Taki mi pa dvignejo pokrovko.
Kot vedno so se zajedalci najdli in to izkoriščali. Tudi pri nas - so prinesli potrdilo iz "službe" na zmečkanem A5 listu na roke napisano, pa so sprejeli mulce...lej, če je njim fajn, da niso z mulci in jih poturijo drugim, ok, samo ne jambrat k bo nekdo rekel da je trot.
Je pa ta "korona time" idealno, da počistiš svoj krog ljudi (prijateljev, znancev, občasnih stikov, itd...), ker tu se pa vidi kakšen je kdo (od objav na socialnih mrežah, dejanjih v vrtcu, idejah in govoru o cepljenju, testiranju , pa bi se družil itd...). Že prej se nisem dosti oziral pa skenslal folk, ki ima neke nore ideje, zamisli. Zdaj pa top, odpikal in niti besede več, nič žal občutka, nič....življenje je prec lepše.

Je pa smešno/čudno/od.ukano, k sprašujejo zakaj ni več stika nikjer z njimi. Samo rečem, tvoj "korona face" in konec....
 

jello

Guru
22. sep 2008
9.568
3.436
113
Najlažje je jamrat kako je drugim fajn. Če si taprav dec spizdiš nazaj na šiht in maš mir. Qrc gleda one štiri doma, se bodo že zmenili kako in kaj. Saj je zadnjič en tukaj pojasnil da mulci do 6 let fotra itak ne rabijo. Kasneje če se mu da pa pač z njimi nabija fucbal, tistih osem minut 3 sobote na mesec ko nima jurja na uro in ko ni zmatran od petkovih 28 nadur. Mislm, nabijata fifo, ker pravi dedec ima 120 kil.

Pičkice medtem doma ščijemo kri, že četrti mesec zapored. Enega smo se znebil za 4 ure dnevno, ostale zakopljemo za bajto pravite? Zdajle je qrac rit po vrtu še minibager komaj rine po zmrznjenem.
 

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.551
685
113
"Vsi smo zgroženi, ne samo šole v dveh na novo črnih regijah," je v prvem odzivu na okrožnico dejal predsednik Združenja ravnateljev Slovenije Gregor Pečan.

Okrožnica po opozorilih Pečana sicer zadeva vse šole v državi. Tudi vzgojno-izobraževalne ustanove v rdečih regijah naj bi namreč v ponedeljek zaradi ponovnega testiranja zaposlenih delovale na daljavo. "V veliki večini družin bo tako moral biti vsaj eden od staršev spet doma in poskrbeti za varstvo otroka. Varstvo, ki smo ga dolžni ponuditi v vzgojno-izobraževalnih, naj bi lahko nudili le tistim, ki prinesejo potrdilo, da so zaposleni v sektorjih kritične infrastrukture," je dejal Pečan.
Na sestankih, na katerih se je govorilo o protokolih odpiranja šol, se po Pečanovih navedbah sicer ni govorilo o zapiranju šol ob testiranju zaposlenih in postopkih za ponovno zaostrovanje nasploh. "Sicer pa že zelo, zelo dolgo ni bilo nobenega sestanka," je pojasnil.

:bruh: