Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
11.487
910
113
Marlbor
Zakaj RTV SLO ne naredi programa za vsaj prvo triado po vzoru Hrvaška, pa mi je velika uganka. Če ne drugega, neka snov bi se lahko dobro utrdila.
Me zanima, kje boš v Sloveniji zdaj našel kakega učitelja, ki se mu bo dalo ukvarjat s tem. Drugi doma kruh pečejo, vse je v čaru božičnih praznikov, on pa bo neznance šolal po tv.
 
  • Všeč mi je
Reactions: tomi

sajkek

Guru
16. mar 2008
22.261
1.239
113
glede naše 2.šolke, včeraj sem ji sprintal list navodila ki je dala učiteljica za sredo. in je tamala povsem samostojno vse zirhtala, vse ure. Sem bil kar šokiran, da nisem rabil poleg stat.. poleg dela od doma, si pač ne moreš privoščit 6 ur poleg stat. In ja, prebrala, šla po vrsti, vse lepo naredila, pregledali, gotovo. Danes je pa nov dan. Ponovimo vajo.
danes se situacija spremenila. Je mama nadzorni, in so zadeve ušle. klasika. Ta mala z mamo vred bosta 10 ur v šoli.
 

ncnifrej

Fizikalc
14. avg 2013
365
138
43
od vrhovnega poveljnika naših sončkov (beri ravnatelja) ravnokar prejel dopis, da so
"Do preklica so vzgojno izobraževalni zavodi zaprti."

delo teče na daljavo tako kot dosedaj..
 
  • Wow
Reactions: navlixx

Pepe

Guru
20. sep 2007
9.708
785
113
Me zanima, kje boš v Sloveniji zdaj našel kakega učitelja, ki se mu bo dalo ukvarjat s tem. Drugi doma kruh pečejo, vse je v čaru božičnih praznikov, on pa bo neznance šolal po tv.
Naš lokalni bogataš, ki je redno na lestvici 100 najbogatejših Slovencev, je nekoč prišel fehtat na Karitas, da bi zrihtali eno prostovoljko, ki bi malo pospravila po vili in pazila na otroka, ker ga je žena zapustila. Ni je dobil.
Moraš se stvari lotiti na pravi način. RTV je pri nas več kot dovolj profitabilna organizacija z zagotovljenim virom dohodkov ne glede na razmere. Torej, denar na plano in se bodo našli učitelji, ki bodo to naredili. Evrovizije ne bo. Že iz tistega kosa financ se lahko plačuje kar nekaj ljudi po 100 € na uro za kar lep čas. Mar ne?
Če pa iščeš z mastnimi usti prostovoljce, ki bodo delali zastonj, pa jih verjetno res ne bo.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
36.401
1.203
113
pri taščici
a to je prav njegova anketa al posredovana od nekega "sindikata/zdruzenja"? k eno posredovano anketo smo mi že dobili prejšnji teden
Sem 99% da je njegova. Nimam nekih pripomb čez njegovo delo, pa recimo da sodelujem z njim več kot samo starš (ki ga mogoče vidijo samo na kakšnem roditeljskem sestanku). Pa ga pred ravnataljevanjem sploh nisem poznal. In je to njegovo prvo ravnataljevanje
 
  • Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

nacek

Majstr
13. okt 2012
2.216
113
63
Evo tudi romi se bi zdaj učili.


Romi opozarjajo na grožnjo koronavirusa v naseljih brez pitne vode
V Forumu romskih svetnikov Slovenije opozarjajo na grožnjo, ki jo koronavirus predstavlja v naseljih brez pitne vode. Na vlado in občine so poslali poziv in pričakujejo čimprejšnjo rešitev v obliki cistern s pitno vodo. Prav tako opažajo težave, ki jih imajo nekateri romski učenci predvsem iz jugovzhodne Slovenije pri šolanju na daljavo.
 
  • Haha
Reactions: Matey and Ytbnd

Hanzi

Guru
27. jul 2007
36.401
1.203
113
pri taščici
Ravnokar priletel mejl od učiteljice z naslednjim linkom do spletne učilnice za naslednji teden ker ugotavlja da je to bolje kot email

Zdaj naj pa nekdo od računalniško nepismenih staršev najde spletno učilnico s takim linkom?
Ji bom odgovoril, da bi lahko dala Link direkt do spletne učilnice na spletni strani sole. Ki te odpre stran neposredno do njenega predmeta in naloge v prihodnjem tednu.
Skril od učilnice ;)

Skril
 
  • Wow
Reactions: navlixx

luka51

Guru
16. avg 2007
8.614
1.029
113
ja kje je problem? odpreš link in daš med bookmarke.
Drguače pa obstaja vtičnik za arnes splet in majo v treh klikih meni spletnih učilnic na spletni strani.