Žal.Njihovi ukrepi na meji verjetno tudi od jutri ostajajo enaki (ko se začne sproščanje)?
Sem tukaj govoril s sosedo, ki je druzinska zdravnica. Oni imajo problem s hitrimi testi, da imajo prevec lazno negativnih, ne lazno pozitivnih, kot mi. Verjetno imajo hitre teste drugega proizvajalca.Žal.
Sem tukaj govoril s sosedo, ki je druzinska zdravnica. Oni imajo problem s hitrimi testi, da imajo prevec lazno negativnih, ne lazno pozitivnih, kot mi. Verjetno imajo hitre teste drugega proizvajalca.
Zato oni ne dovolijo prehoda meje s hitrim testom.
Novozelandski model, ki preverjeno deluje.
Si na državni malhi (žena isto), brez otroki, kreditov, življenja ?Za moje mentalno zdravje bi bil odličen, 14 dni "pavze", pa potem kolikortoliko normalno (za nekaj časa) naprej.
Zdaj teče že peti mesec, ko nismo ne tič ne miš.
![]()
Samo otok mora Slo postati.
And they are back in lockdown
![]()
New Zealand's largest city Auckland back to lockdown after COVID-19 case
New Zealand's Prime Minister Jacinda Ardern said on Saturday that the country's biggest city, Auckland, will go into a seven-day lockdown from early morning on Sunday after a new local case of the coronavirus of unknown origin emerged.www.reuters.com
hah, kero vprašanje ...Si na državni malhi (žena isto), brez otroki, kreditov, življenja ?
Idioti smo nebalkanci, ki gledamo balkance ki se že mesece za(je)bavajo na naš račun.Lockdowni delujejo......... Bedaki orgazmirajo, ko jih nekje uvedejo. Novozelandci pa v najugodnejšem delu leta zapirajo in odpirajo, in kljub fantastičnim ukrepom ne uspejo zajeziti prihoda virusa na otok. Nekateri bi pa tranzitno državo v centru evrope izolirali. Stockholmski sindrom združen z idiotizmom.
Eni pa navijajo za še hujše in še restriktivnejše ukrepe. Virus se bo pa z ukrepi ali brez sončil po populaciji, dokler pač ne postane sezonski prehlad.
Idioti smo nebalkanci, ki gledamo balkance ki se že mesece za(je)bavajo na naš račun.
Bodimo realni. Se držim vseh ukrepov, več kot večina kar gledam naokoli. Žena me že pošteno postrani gleda, ker tudi letošnjega dopusta ne načrtujem...ker pač Covid. Že drugo leto. Realno je ta virus veliko preslaboten, premalo smrten ali grozljiv, da bi neka vlada lahko upravičila take ukrepe, kot jih sprejemajo. Ljudje želijo živet, ne vegetirat. Vsi sedaj poznajo že mnogo ljudi, ki so virus imeli, večina je šla čez b.p., nekaj jih čuti posledice ali ni bilo ravno b.p., ampak ko je mimo, je vse pozabljeno. Žal nekateri poznajo tudi take, kjer je šlo do smrti. Ampak skupno gledano je tega veliko premalo, da bi se družba kot celota bila pripravljena podrejati ukrepom mesece ali celo leta.Kdo pravi da so drugi krivi? Sam sem kriv ali smo krivi tisti, ki se držim(o) ukrepov in ne iščem(o) za vsako neumnost zakonskih lukenj.
Očitno si samo domišljam, da folk zlorablja potne naloge za prehajanje regijskih in državnih mej, se na črno zbira v lokalih za zaklenjenimi vrati, po kevdrih in zidanicah. Pred meseci sem se smejal Kacinu, zdaj vse kaže na to, da je bilo res, kar je govoril. V tej luči je 70% ukrepov brezpredmetnih, res je, veliko je pa takih, ki so pretirani tudi na račun pezdetov, ki jih omenjam zgoraj.
Tvoj zadnji odstavek je pa tolk izviren da ti moram čestitat. Prvi si, ki je to napisal.
Kako mislite, da se ljudje niso držali ukrepov? A so otroci na skrivaj hodili v zaprte šole, mi pa v zaprte trgovine in restavracije?Meni to ne gre v glavo: vse to ti je bullshit, hkrati pa pišeš, da se držiš vseh ukrepov. Zakaj? Če so vsi ukrepi en navaden bullshit. Zakaj potem obremenjuješ sebe in tratiš čas s temi ukrepi, če nič ne pomagajo.
Dej poglej na koga sem komentiral.Kako mislite, da se ljudje niso držali ukrepov? A so otroci na skrivaj hodili v zaprte šole, mi pa v zaprte trgovine in restavracije?
Odgovoren državljan. A hkrati vidim ves ta bullshit in opozarjam nanj. Hudo bo, ko bo tudi odgovornim državljanom prekipelo.Meni to ne gre v glavo: vse to ti je bullshit, hkrati pa pišeš, da se držiš vseh ukrepov. Zakaj? Če so vsi ukrepi en navaden bullshit. Zakaj potem obremenjuješ sebe in tratiš čas s temi ukrepi, če nič ne pomagajo.
Je Janša kriv in njegovi glavni za epidemijo. Močno verjamem, če bi z nami kot državljani komuniciral zaupanja vreden, artikuliran človek tipa Fafangel in bi znal svoje ukrepe preprosto, logično zagovarjat (kar bi tudi pomenilo, da niso bili za lase privlečeni z neko drugo agendo v ozadju), bi bili ukrepi učinkoviti. Tako pa si je vlada z JJ na čelu s svojimi podrepniki popolnoma zapravila ugled in zaupanje ljudi. In ljudje se ne držijo ničesar že zaradi principa (in ker tudi v reali vidijo, kako mimosunjeni ukrepi to so za nekaj, kar ni tako nevarno).Janez40 Se strinjam s tabo.
Samo za vse krivit butasto vlado ni pošteno.
Odredijo zapiranje (skoraj) vsega, ukrepi "ne primejo", pa nobenemu nič jasno. Še bolj zaostrijo ukrepe, isti krščen duš.
Potem le nekako skontaš, da se veliko ljudi obnaša isto, pa če je kak ukrep ali pa ga ni. Saj je danes (ali včeraj) en pisal, kako je v Posavju.
In pol je Janša kriv ..![]()