Covid-19 Covid-19 A bo kaj od poletnega dopusta v tujini?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.376
3.379
113
Sem tukaj govoril s sosedo, ki je druzinska zdravnica. Oni imajo problem s hitrimi testi, da imajo prevec lazno negativnih, ne lazno pozitivnih, kot mi. Verjetno imajo hitre teste drugega proizvajalca.
Zato oni ne dovolijo prehoda meje s hitrim testom.

Pri nas ne vedo koliko imajo lažno negativnih ker itak ne preverjajo tega.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.157
6.127
113
Novozelandski model, ki preverjeno deluje.
Sixty-Percent-of-the-Time.jpg

Samo otok mora Slo postati.

And they are back in lockdown

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.528
1.937
113
na temni strani lune
Sixty-Percent-of-the-Time.jpg

Samo otok mora Slo postati.

And they are back in lockdown

Lockdowni delujejo......... Bedaki orgazmirajo, ko jih nekje uvedejo. Novozelandci pa v najugodnejšem delu leta zapirajo in odpirajo, in kljub fantastičnim ukrepom ne uspejo zajeziti prihoda virusa na otok. Nekateri bi pa tranzitno državo v centru evrope izolirali. Stockholmski sindrom združen z idiotizmom.

Eni pa navijajo za še hujše in še restriktivnejše ukrepe. Virus se bo pa z ukrepi ali brez sončil po populaciji, dokler pač ne postane sezonski prehlad.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Lockdowni delujejo......... Bedaki orgazmirajo, ko jih nekje uvedejo. Novozelandci pa v najugodnejšem delu leta zapirajo in odpirajo, in kljub fantastičnim ukrepom ne uspejo zajeziti prihoda virusa na otok. Nekateri bi pa tranzitno državo v centru evrope izolirali. Stockholmski sindrom združen z idiotizmom.

Eni pa navijajo za še hujše in še restriktivnejše ukrepe. Virus se bo pa z ukrepi ali brez sončil po populaciji, dokler pač ne postane sezonski prehlad.
Idioti smo nebalkanci, ki gledamo balkance ki se že mesece za(je)bavajo na naš račun.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.528
1.937
113
na temni strani lune
Idioti smo nebalkanci, ki gledamo balkance ki se že mesece za(je)bavajo na naš račun.

Vse so drugi krivi kajne? Ker narava virusa je resnično takšna, da ga z trenutnimi ukrepi lahko zajezimo in večina ukrepov ni samih sebi namen.

Kje eni spite da vas ne ukradejo.......

Za paranoike pa vsekakor obstaja hitra, enostavna in učinkovita metoda za zaščito pred kovidom. V klet, zaklenit 3x da bo za sigurno, pa internet odklopit. Bo večini ljudi lažje takoj.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kdo pravi da so drugi krivi? Sam sem kriv ali smo krivi tisti, ki se držim(o) ukrepov in ne iščem(o) za vsako neumnost zakonskih lukenj.
Očitno si samo domišljam, da folk zlorablja potne naloge za prehajanje regijskih in državnih mej, se na črno zbira v lokalih za zaklenjenimi vrati, po kevdrih in zidanicah. Pred meseci sem se smejal Kacinu, zdaj vse kaže na to, da je bilo res, kar je govoril. V tej luči je 70% ukrepov brezpredmetnih, res je, veliko je pa takih, ki so pretirani tudi na račun pezdetov, ki jih omenjam zgoraj.
Tvoj zadnji odstavek je pa tolk izviren da ti moram čestitat. Prvi si, ki je to napisal.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.729
4.996
113
Kdo pravi da so drugi krivi? Sam sem kriv ali smo krivi tisti, ki se držim(o) ukrepov in ne iščem(o) za vsako neumnost zakonskih lukenj.
Očitno si samo domišljam, da folk zlorablja potne naloge za prehajanje regijskih in državnih mej, se na črno zbira v lokalih za zaklenjenimi vrati, po kevdrih in zidanicah. Pred meseci sem se smejal Kacinu, zdaj vse kaže na to, da je bilo res, kar je govoril. V tej luči je 70% ukrepov brezpredmetnih, res je, veliko je pa takih, ki so pretirani tudi na račun pezdetov, ki jih omenjam zgoraj.
Tvoj zadnji odstavek je pa tolk izviren da ti moram čestitat. Prvi si, ki je to napisal.
Bodimo realni. Se držim vseh ukrepov, več kot večina kar gledam naokoli. Žena me že pošteno postrani gleda, ker tudi letošnjega dopusta ne načrtujem...ker pač Covid. Že drugo leto. Realno je ta virus veliko preslaboten, premalo smrten ali grozljiv, da bi neka vlada lahko upravičila take ukrepe, kot jih sprejemajo. Ljudje želijo živet, ne vegetirat. Vsi sedaj poznajo že mnogo ljudi, ki so virus imeli, večina je šla čez b.p., nekaj jih čuti posledice ali ni bilo ravno b.p., ampak ko je mimo, je vse pozabljeno. Žal nekateri poznajo tudi take, kjer je šlo do smrti. Ampak skupno gledano je tega veliko premalo, da bi se družba kot celota bila pripravljena podrejati ukrepom mesece ali celo leta.

Tako to je. Potem gledaš še druge države in kontinente in ti itak ni nič jasno, ker nekje žurajo na polno kljub okužbam, drugje so bolj zaprti kot lokalni zapor...skupno pa je vsem to, da hudih razlik med državami ni.

Ljudje hočejo živet.

sad

Guru
24. avg 2007
22.031
10.745
113
Meni to ne gre v glavo: vse to ti je bullshit, hkrati pa pišeš, da se držiš vseh ukrepov. Zakaj? Če so vsi ukrepi en navaden bullshit. Zakaj potem obremenjuješ sebe in tratiš čas s temi ukrepi, če nič ne pomagajo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Janez40 Se strinjam s tabo.
Samo za vse krivit butasto vlado ni pošteno.
Odredijo zapiranje (skoraj) vsega, ukrepi "ne primejo", pa nobenemu nič jasno. Še bolj zaostrijo ukrepe, isti krščen duš.
Potem le nekako skontaš, da se veliko ljudi obnaša isto, pa če je kak ukrep ali pa ga ni. Saj je danes (ali včeraj) en pisal, kako je v Posavju.
In pol je Janša kriv .. :nigladek:

Nazadnje urejeno:

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.031
-5.384
113
Meni to ne gre v glavo: vse to ti je bullshit, hkrati pa pišeš, da se držiš vseh ukrepov. Zakaj? Če so vsi ukrepi en navaden bullshit. Zakaj potem obremenjuješ sebe in tratiš čas s temi ukrepi, če nič ne pomagajo.
Kako mislite, da se ljudje niso držali ukrepov? A so otroci na skrivaj hodili v zaprte šole, mi pa v zaprte trgovine in restavracije?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.729
4.996
113
Odgovoren državljan. A hkrati vidim ves ta bullshit in opozarjam nanj. Hudo bo, ko bo tudi odgovornim državljanom prekipelo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.729
4.996
113
Janez40 Se strinjam s tabo.
Samo za vse krivit butasto vlado ni pošteno.
Odredijo zapiranje (skoraj) vsega, ukrepi "ne primejo", pa nobenemu nič jasno. Še bolj zaostrijo ukrepe, isti krščen duš.
Potem le nekako skontaš, da se veliko ljudi obnaša isto, pa če je kak ukrep ali pa ga ni. Saj je danes (ali včeraj) en pisal, kako je v Posavju.
In pol je Janša kriv .. :nigladek:
Je Janša kriv in njegovi glavni za epidemijo. Močno verjamem, če bi z nami kot državljani komuniciral zaupanja vreden, artikuliran človek tipa Fafangel in bi znal svoje ukrepe preprosto, logično zagovarjat (kar bi tudi pomenilo, da niso bili za lase privlečeni z neko drugo agendo v ozadju), bi bili ukrepi učinkoviti. Tako pa si je vlada z JJ na čelu s svojimi podrepniki popolnoma zapravila ugled in zaupanje ljudi. In ljudje se ne držijo ničesar že zaradi principa (in ker tudi v reali vidijo, kako mimosunjeni ukrepi to so za nekaj, kar ni tako nevarno).