Čisto navadna domača pizza:)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
takole pa po 8-10 minutni toplotni obdelavi na 275°C
843146-pica-po.jpg
 

Priponke

  • 843146-pica-po.jpg
    843146-pica-po.jpg
    95,7 KB · Ogledi: 314

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.303
32
48
ksz... "Chicago-style" pizza ima nekako obrnjen vrstni red, sir spodaj, omaka na vrh in zelo debelo testo.
 

marios

Zelenc'
15. jan 2010
8
0
1
https://www.youtube.com/watch?v=-BhVPgllLW8

Alton Brown - Good Eats S9 E1 meni osebno najljubša kuharska oddaja.

Kolega je probal po tem receptu pa pravi, da izpade super.

Kot je že bilo prej povedano testo se dela en dan prej pa z njim v hladilnik.

Pa še odlično idejo mu je dal za emulacijo krušne peči z domačo električno.

Sicer ni ista temperatura ti pa baje vlago stran spravi s testa in dobi skorjo, če porineš porozni
kamen v pečico.

Lahko kupite pri lokalnem kamnoseku ali pa ukradete na pokopališču.
wink-1.gif
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik marios pravi:
https://www.youtube.com/watch?v=-BhVPgllLW8

Alton Brown - Good Eats S9 E1 meni osebno najljubša kuharska oddaja.

Kolega je probal po tem receptu pa pravi, da izpade super.

Kot je že bilo prej povedano testo se dela en dan prej pa z njim v hladilnik.

Pa še odlično idejo mu je dal za emulacijo krušne peči z domačo električno.

Sicer ni ista temperatura ti pa baje vlago stran spravi s testa in dobi skorjo, če porineš porozni
kamen v pečico.

Lahko kupite pri lokalnem kamnoseku ali pa ukradete na pokopališču.
wink-1.gif

Sem naredil danes po tem receptu in je bila pica noro dobra:
- 2 žlici sladkorja (ne s kupčkom)
-1 žlica soli (ne s kupčkom)
-1 žlica olicnega olja
-moka za kruh (baje bi blo še bolje če je moka za kruh za mašino cca. 400-500g za 2 hlebčka
-instant kvas (suh iz vrečke)
-mlačna voda

mešanje z mešalnikom 15 minut, potem pa sem ga dal v vrečko in v hladilnik za 1 dan.......pomojem bi blo pa o.k tudi če bi ga dal direktno vzhajat.

naslednji dan iz vrečke, z roko še narahlo pregnest in naredit hlebček ga dat v pomokano posodo in pustit da vzhaja. Pečico zapalit na 250 stopinj, potem pa kar direkt na mrežo iz pečice dat peki papir, testo, pelate,šunko in sir......2 min. pred koncem pečenja pa še jajček.
 

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
35
no...dons bomo sprobal, ker se mi v pondelk ni dalo (it v štecuno po sestavine)...če bo pa ratal pa poročam
smile-1.gif
 

D_K

Duplek
24. sep 2007
2.946
760
113
Citat:
Uporabnik pikica pravi:
no...dons bomo sprobal, ker se mi v pondelk ni dalo (it v štecuno po sestavine)...če bo pa ratal pa poročam
smile-1.gif

Pikica... zakaj nisi v MB doma, pa daaaaaj :D
 

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
35
takole zgleda...vem, da nisem ravno zadela oblike pice, ampak za celo familijo enostavno ni tok velkega okroglega pekača
smile-1.gif
je pa dobra
cipa.jpg


p.s.: un del, kjer ni gob, je moj
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik pikica pravi:
takole zgleda...vem, da nisem ravno zadela oblike pice, ampak za celo familijo enostavno ni tok velkega okroglega pekača
smile-1.gif
je pa dobra
cipa.jpg


p.s.: un del, kjer ni gob, je moj


zgleda dobro.....p.s. poskusi 1x dat namesto na pekač na peki papir......meni je boljše!

p.s. glede veličine testa.....jaz si naredim hlebčke po cca. 300g....je za en takle pekač ravno prav.
 

D_K

Duplek
24. sep 2007
2.946
760
113
paaaa daaaaaj :p Ti vedno nekaj pečeš, tu pri nas na štajerskem se pa babe samo lišpajo
smile-1.gif
 

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
35
Pa daaj kake babe mate to na stajerskem?

@prijam: hvala za nasvete :D
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
11
38
Hmm..., no offense pikica, meni izgleda rahlo presušena.
No ma, če si prvič naredila - pohvala velja!