Biftek (tatarski)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.187
8.307
113
pri taščici
Verjetno je premalo kupcev da bi se prodajal "mnozicno" iz pljucne.
Ker bi bil 3x dražji od sedanjega.
Verjetno pa bi ti ga kdo naredil iz pljucne. Po narocilu seveda.
Sam dobit moras tega poštenjakarja.
V cetrtek bo na mizi. Iz pljucne.
 

D_K

Guru
24. sep 2007
3.173
913
113
100% je kupcev dovolj, ker steaki se vsi razprodajo pa je tud na kilo 60€. - sploh pljučna (file mignon) totalno izropana... sem hotel kupit od kodile... 0.
 

Aeon_Pax

Pripravnik
19. okt 2012
60
47
18
Ljubljana
A je kdo že probal tatarca od Marinčka (Lj - Bežigrad)? Vidim, da ga imajo, pa še nikoli vzel. Načeloma je bilo pri njem vse OK, kar sem do sedaj probal. Tudi iz delikatese (siri, vložene priloge, ...). Če ima kdo izkušnjo z njegovim tatarcem ... bi bil hvaležen za komentar.
 

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.332
234
63
Meni je super, že kar nekaj let ga vsaj enkrat v "sezoni" kupim tam. Okusi so si različni, bi pa rekel, da je glede na vrsto pred njihovimi vrati v teh dneh generalno zelo všeč veliko ljudem.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Aeon_Pax

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.520
1.535
113
Povprecni Slovenc rece pri domacem bifteku, zakaj ni tak rdec kot oni v trgovini. Pozqbi pa, da industrijskemu dodajo tono paprike v prahu in svasta drugega. Da ne govorim o tek, da ni povohal naravnih sestavin in kvalitetnega rdecega vina ter konjaka.
Jaz svojega sploh ne ponudim vec nekaterim v familiji, ker niti ne vejo kaj jejo. Za takega je dovolj tudi oni iz ne vem kje, kjer je kila 10 eur...karikiram....
 
  • Všeč mi je
Reactions: Najbolji in matej_

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.743
3.932
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Koliko gostincev ga se zna pripravit pred tabo?
Jezeršek...

Lahko tudi kupiš paket in narediš doma. Imaš navodila in video na spletni strani. Je pljučna...:

Kupil, nastrgal (meso mehko ko puter), bilo odlično...
Cena pač, kvaliteta se plača...
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.874
4.600
113
Pa to s pljučno v tatarcu je itak idiotizem. Kdor ima jajca oz .potencialno rit (v primeru hujše driske), za dobrega tatarca je bistveno uležano/starano meso. Pljučna je samo industrijski odgovor na osnovne zahteve, torej čimbolj mehko goveje meso ki ima nek okus ... pod črto se par tednov uležano stegno dosti boljše obnese v tatarcu kot pljučna, ni pa to za vsakega, vsekakor pa ni to za industrijsko pripravo ker je enostavno predrago in preveč rizično s stališča higiene.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.525
1.171
113
Povprecni Slovenc rece pri domacem bifteku, zakaj ni tak rdec kot oni v trgovini. Pozqbi pa, da industrijskemu dodajo tono paprike v prahu in svasta drugega. Da ne govorim o tek, da ni povohal naravnih sestavin in kvalitetnega rdecega vina ter konjaka.
Jaz svojega sploh ne ponudim vec nekaterim v familiji, ker niti ne vejo kaj jejo. Za takega je dovolj tudi oni iz ne vem kje, kjer je kila 10 eur...karikiram....
Tocno to. Prav tatarc je temno rdec, ne pa skoraj flurescentno oranzen, kot oni iz trgovine, ki pljucne videli niso pa nafukani z vsemi zivimi zacimbami, da prekrijejo dejstvo, da ne gre za pravi biftek. Cist prav, ko voli nek izvoli.
 

blazko

Guru
21. sep 2007
7.635
533
113
Verjetno je premalo kupcev da bi se prodajal "mnozicno" iz pljucne.
Ker bi bil 3x dražji od sedanjega.
Koliko pa je potem cena dobre (ali škart) robe pri nas? Ker sem pred tedni v sparu kupil tisto njihovo "premium" zadevo, pozna ura in se mi je mudilo, cena je bila ornk čez 30€ za kilo, meni se je pa biftek zaluštal. Ampak ne arvajova "pašteta". No, tale je bil še slabši, pa olje je kar lilo iz njega :(