do kdaj zdaj spet, da ne bom pozabu menat![]()
Dober opomin. Sem šel gledat do kdaj mi velja vozniško dovoljenje.
Kartica je veljavna 10 let, pri meni še 2 leti.
kar nevarna stvar, ker nisem potegnil vozniškega dovoljenja ven iz denarnice že vsaj 3, 4 leta.....
Podaljšali? Haha napiši pravilno SKRAJŠALI za nekaj 10 let.Veljavnost roza vozniških so ponovno podaljšali za dve leti.![]()
Podaljšali? Haha napiši pravilno SKRAJŠALI za nekaj 10 let.
Si plačal dovoljenje, ki velja npr do 2043 leta, država ti je rok veljavnosti potrdila, napisala in poštempljala, sedaj pa ti naenkrat velja 20 let manj.
Pa se sprašujem, ali štempelj od države sploh kaj velja?
Veljaven izpit imaš ali pa nimaš, smeš vozit ali pa ne smeš.Meni se vseeno zdi ukrep precej nesorazmeren, ker tlači v isti koš ljudi, ki niso nikoli naredili izpita ali jim je bilo vozniško dovoljenje odvzeto zaradi hudih kršitev in ljudi, ki niso pravočasno naredili vsega potrebnega, da vozniško podaljšajo. ...
Kaj pa če se mu je med tem časom vid tako poslabšal, da zdravniškega nebi več naredil? Bi smel vozit brez dovoljenja in tvegat minimalno kazen - češ je samo pozabil?V Avstriji je podobno. Prepoved nadaljevanja vožnje in kazen 600€. Vozniska pretekla 1 dan! So pa počakali, da je žena prišla po avto in voznika. Zaplembe ni bilo.
Je tudi prav, da veljajo dovoljenja iz DDR, če na njih veljavnost še ni potekla.V Nemčiji še vedno veljajo vozniški izdani v DDR. Mi znamo bolje od njih.
Zakonodaja je butasta in nedorečena.Kaj pa če se mu je med tem časom vid tako poslabšal, da zdravniškega nebi več naredil? Bi smel vozit brez dovoljenja in tvegat minimalno kazen - češ je samo pozabil?
e-uprava: nastaviš opomnik na mail in/ali sms in je mirnisem, pogledat moraš (natrofit termin ne vem mesec do 14 dni prej) potem boš podaljšal, če ti pogledaš eno leto prej, nisi nič naredil, pozabiš do takrat ko gre zares... tu bi moral organ priti nasproti in opomnimi prek mejla, telefona itd...
Spomnimo se menjave registrskih tablic.Je tudi prav, da veljajo dovoljenja iz DDR, če na njih veljavnost še ni potekla.
Če si plačal vozniško z veljavnostjo do 80-ga leta, država ti je to potrdila in štempljala, bi tako moralo bit. Brez izjeme.
qrc pa taka država, ki se ne drži tistega, kar je sama določila. za to pokasirala in poštempljala.
Itak je pa prenehanje veljavnosti vozniške ukrep, ki je namenjen samo temu, da dvorni tiskar in njimi povezani še nekaj zaslužijo.
Saj pravim, kot bi plačal registracijo za celo leto, po dveh mesecih bi se pa spomnili, da velja samo 3 mesece. Pa plačaj ponovno.
Zakonodaja je čisto dorečena. Imaš izpit ali nimaš. Smeš vozit ali ne smeš.Zakonodaja je butasta in nedorečena.
Kaj pa če se je nekomu, ki ob pridobitvi izpita ni imel očal vid skozi desetletja toliko poslabšal, da zdravniškega ne bi naredil?