Torej če bi bil pred tabo v tem fordu tvoj otrok mu nebi ritopičil in blendal ?
No sedaj pa mi povej zakaj bi moral tvoje otroke kdo bolj ceniti kot ti druge ?
Sorry za interupt, napisano ne bo pomenilo, da mi je Sajkek vedno "všeč" s svojimi izjavami, ampak ...
Kaj pa je Sajkek narobe napisal? Situacija je bila taka, da so bili 3 na PREHITEVALNEM pasu (z veliko napisano zato, da se ve, čemu služi prehitevalni pas), najprej "sleepy" Mondeo, nato "Sajkek" Mečka ter za njim še "Golden digger" Q8. In potem je Sajkek potegnil, za njim Q8, pred njima pa se je vlekel Mondeo na prehitevalnem pasu, medtem, ko je bil vozni prost.
Zdaj, kako hitro so vozili, me niti ne zanima, samo če si prvi v koloni in če je nekdo za teboj, pa se imaš kam umaknit (v tem primeru na VOZNI pas), se pač umakneš.
Jaz zase vem, da imam v avtu tudi ogledala. Da so ogrevana in elektronsko pomična tu ni pomembno, je pa pomembno, da jih uporabljam. Da spremljam promet za seboj. Ja, prav si uganil, meni nihče ne blenda (razen v redkih primerih). Zakaj? Ker sem tako hiter? NE, pač pa zato, ker ko vidim nekoga, da se mi približuje od zadaj, se mu pravočasno umaknem na prosti pas. Če je to seveda možno. In v 99% je, ker se po prehitevanju pravilno VRNEM na VOZNI pas.
Npr. na poti proti Dunaju uporabljam celo 3 pasove (več jih pač ni) in se prilagajam situaciji. Grem tudi skrajno desno, če so ostali prehitri. Ker OPAZUJEM promet okoli sebe, pred seboj in ZA SEBOJ in mi niti na pamet ne pride, da voznika za seboj ne bi spustil naprej, če je hitrejši od mene.
Imaš pa potem še ekstra kategorijo, ta tip voznika pa gre tudi meni na "organ": voziš po prehitevalnem pasu z namenom, da nekoga prehitiš, na voznem je gužva in ne moreš takoj skočit desno na voznega - in zadaj se nalima budala, ki ti veselo in nadvse vztrajno blenda, da naj se ... kaj? Naj skočim v luft? Vzletim? Zapeljem levo - kam, v odbojno ograjo??? Ali kaj? Desno očitno ne gre.
Torej, če voznik uporablja zdravo logiko, če dejansko spremlja promet in ne visi na telefonu (!!!), potem onemu za sabo sploh ni treba blendat. OK, mogoče 1 x že, to je samo v opozorilo, da si za njim, potem pa pričakujem, da se oni spredaj umakne. Ali v primeru, da sem jaz "ta prvi", da se jez umaknem njemu.
Kje je torej dejanski problem v Sajkekovem zapisu?