Kaj tebi ni jasno - oba sta naredila prekršek. Če bi se zaletela bi bila krivda deljena - seveda če bi preživela.Ja, moj prekršek je bil, da sem vozil po levem pasu, vendar s tem nisem nikogar ogrožal niti nikogar oviral v tem primeru. On je naredil več prekrškov hkrati in zavestno/namerno ogrožal varnost/življenje drugih udeležencev (ne samo mene). Tudi če bi jaz vozil po desnem pasu, nima on kaj tako za prehitevat. Kaj vam tukaj prosim lepo ni jasno?! A ste res tako omejeni v razmišljanju, ali enostavno funkcionalno nepismeni?!
To lahko samo en bedak napiše. Itak sta oba delala prekršek, ampak da sta pa oba prekrška ista, si pa bedak.Kaj tebi ni jasno - oba sta naredila prekršek. Če bi se zaletela bi bila krivda deljena - seveda če bi preživela.
Praviš da z vožnjo po levem pasu (kjer nebi smel) nisi nikogar ogrožal. Seveda si. Ogrožal si sebe in tistega nasproti. Enako bi lahko rekli tudi za tistega nasproti - tudi on nikogar nebi ogrožal, če se ti nebi (nepravilno) peljal po levem pasu. Ni tu večji ali manjši prekršek, kot tudi nisi bolj ali manj mrtev. Je prekršek ali pa ni. Voziš pravilno ali pa ne.
Do nesreče bi prišlo, ker sta oba naredila prekršek, če ga eden od dveh nebi, nesreče nebi bilo.To lahko samo en bedak napiše. Itak sta oba delala prekršek, ampak da sta pa oba prekrška ista, si pa bedak.
Recimo, sam se ne pripnem s pasom in sem zato formalno v prekršku in bom jaz tudi kriv, ker mi je nekdo priletel po moji strani iz ovinka ven. A ne?
PS: Da ne bo nejasnosti: ne podpiram vožnje po levem pasu, če je desni prost.
Mirsi...tebi se zdi vožnja po levem pasu izven avtoceste/hitre ceste in prehitevanje kolone v nepregledni ovinek čez polno crto isto? Mater, na forumu se samih javi več bedakov, kot jih na cesti sploh opazišKaj tebi ni jasno - oba sta naredila prekršek. Če bi se zaletela bi bila krivda deljena - seveda če bi preživela.
Praviš da z vožnjo po levem pasu (kjer nebi smel) nisi nikogar ogrožal. Seveda si. Ogrožal si sebe in tistega nasproti. Enako bi lahko rekli tudi za tistega nasproti - tudi on nikogar nebi ogrožal, če se ti nebi (nepravilno) peljal po levem pasu. Ni tu večji ali manjši prekršek, kot tudi nisi bolj ali manj mrtev. Je prekršek ali pa ni. Voziš pravilno ali pa ne.
Si lepo nepisal...zaradi prevelike hitrosti...se pravi ponovno bedak!Ni glih isto. Druga možnost je, da tisti ne prehiteva kolono čez polno črto (recimo da nima nikogar pred sabo), vendar ga zaradi prevelike hitrost zanese čez črto na tvoj prehitevalni pas. Si računal na to možnost.![]()
Sicer do nesreče ni prišlo, ampak če bi, bi prišlo zaradi tega, ker si ti vozil napačno, proti predpisom. Če bi vozil pravilno, potem do nesreče nebi prišlo.Mirsi...tebi se zdi vožnja po levem pasu izven avtoceste/hitre ceste in prehitevanje kolone v nepregledni ovinek čez polno crto isto? Mater, na forumu se samih javi več bedakov, kot jih na cesti sploh opaziš
In se enkrat. Ce bi jaz v tem primeru prehiteval, bi bil nasproti vozeci potem za isti prekrsek po tvoje "bolj" kriv? A ga po tvoje prazna cesta opravicuje njegovega dejanja, pa ceprav v nepregledni ovinek ne more videt, kaksne so razmere?
Upam, da se zavedaš, da ni v vseh državah po zakonu obvezna vožnja po desnem pasu. V nekaterih državah ni obvezna niti na avtocesti.Sicer do nesreče ni prišlo, ampak če bi, bi prišlo zaradi tega, ker si ti vozil napačno, proti predpisom. Če bi vozil pravilno, potem do nesreče nebi prišlo.
Saj isto rečem tudi za nasprotivozečega, zato bi bila krvda deljena. V tisti situaciji se nihče od vaju nebi smel nahajat na tistem pasu.
Je če bi pa ti koga prehiteval - potem bi bila situacija drugačna. In nič ni pomoje - tako je po predpisih. Če bi se zaletela bi bila krivda deljena.
Pri vožnji po cesti pričakujejo vozniki, udeleženci v prometu, da ostali udeleženci upoštevajo CPP.... Si računal na to možnost.![]()
Narobe.Omenjena prekinjena črta označuje dva vozna pasova v isto smer .....
Tudi izven avtoceste?Narobe.
Omenjena prekinjena črta razmejuje vozni pas od prehitevalnega.
Še enkrat...in to velja v vseh državah, al enostavno posplošuješ slovenski CPP tud na ostale?Na avtocestah, hitrih cestah in večpasovnih cestah zunaj naselja ne velja prosta izbira prometnih pasov.
Levi prometni pas uporabljamo samo za prehitevanje. Vožnja po levem prometnem pasu v drugih primerih
je prepovedana, za kar je zagrožena globa v višini 150 EUR.
Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima
vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po dveh desnih prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.
V nekaterih državah velja tudi prehitevanje po desni.Še enkrat...in to velja v vseh državah, al enostavno posplošuješ slovenski CPP tud na ostale?