Covid-19 Aplikacija za sledenje

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.014
-5.329
113
Si pomislil, da bo oseba keri bo app sporocil da je bila v kontaktu z okuzeno osebo sama prisla do doktorja?
To si ti pomislil, js ti pa povem da ne bodo.

Ti povem primer od tega tedna. Prijateljica, ki sicer veliko da na svoje zdravje, je nekaj malega zbolela.
Kliče doktorja, in doktor ji pravi, da mora najprej na test covid. Da brez negativnega testa ne more k njemu. ji zrihta termin.
Haha da vidiš njo potem, ona ne bo šla, kaj si doktor misli - da nima nobenih simptomov covida (čeprav kašlja, kiha glavobol...), da ona podpiše da nima covida, ko so jo klicali na testiranje, ona ne dvigne, šimfa čez doktorja, da dela nepravilno, da odklanja paciente, da ne more čakat še izvidov do naslednjega tedna, do takrat bo ona že ozdravela, kliče na urgenco, se pritožuje čez doktorja, zdravstvo, da bi jo doktor moral takoj sprejet in dat zdravila (tista ki jih sama hoče)........
No na koncu ni šla se testirat. Pa 99% pravi da je sigurna da nima. Da ni bila nikjer v rizičnem stiku, hodi okol še bolj kot prej - ..., Bomo videli, kaj bo v ponedeljek. Itak ji pa ni nič hudega.

Js mislim da velika večina, katerim bo app sporočila, da so bili v stiku, ne bo šla do doktorja. REs je pa tudi, da bo polovica opozoril lažnih (so bili v stiku s steno vmes,....) pa tudi vsak se ne okuži, ko kakšnega okuženega sreča.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.014
-5.329
113
glede na to da ti osnove androida in iosa niso jasne mocno dvomim v to da si “racunalnicar”
No daj povej, kako se je moj android lahko priklapljal prek podatkov v tujini na omrežje, pa sem imel izklopljene podatke in roaming. V dokaz imam račun za prenos podatkov.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.579
3.722
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
No daj povej, kako se je moj android lahko priklapljal prek podatkov v tujini na omrežje, pa sem imel izklopljene podatke in roaming. V dokaz imam račun za prenos podatkov.

Verjetno zato:
Pri gostovanju v tujini za preprečitev nepredvidenih ali nepotrebnih stroškov, ki nastanejo zaradi prenosa podatkov, predlagamo, da na svojem mobitelu ročno izključite prenos podatkov med gostovanjem. Če imate izbrano omrežje LTE, se lahko kljub blokadi prenosa podatkov v nastavitvah mobitela zgodi, da pride do nepričakovanih stroškov. Do tega pride, ker se ob prijavi mobitela v LTE-omrežje včasih samodejno prenese manjša količina podatkov.
Uporabnikom, ki pri gostovanju v tujini prenosa podatkov ne želite uporabljati, predlagamo, da poleg blokade prenosa podatkov v tujini spremenite izbrano omrežje LTE v 3G. V tem primeru vaš mobitel ne bo prenašal podatkov, s tem pa tudi neželenih stroškov ne bo.

Vir: klik

• Všeč mi je
Reactions: Cash

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
glede na to da ti osnove androida in iosa niso jasne mocno dvomim v to da si “racunalnicar”
Iz Nemčije poročajo, da nekateri izdelovalci android telefonov ne dopuščajo, da bi aplikacije delovale v ozadju, zato se podatki izmenjajo samo, ko je aplikacija odprta. To se pravi, da je pri njih aplikacija brez veze.
To dejstvo mi je dobro poznano pri Huawejevih telefonih in nedelovanju športnih aplikacij

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Iz Nemčije poročajo, da nekateri izdelovalci android telefonov ne dopuščajo, da bi aplikacije delovale v ozadju, zato se podatki izmenjajo samo, ko je aplikacija odprta. To se pravi, da je pri njih aplikacija brez veze.
To dejstvo mi je dobro poznano pri Huawejevih telefonih in nedelovanju športnih aplikacij
Pomoje bolj problem v zastarelem androidu ki se nima novih covid apijev.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ok, problem je bil v starejsi verziji in v nastavitvah dolocenih telefonov. To je ze odpravljeno.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.014
-5.329
113
Verjetno zato:
Pri gostovanju v tujini za preprečitev nepredvidenih ali nepotrebnih stroškov, ki nastanejo zaradi prenosa podatkov, predlagamo, da na svojem mobitelu ročno izključite prenos podatkov med gostovanjem. Če imate izbrano omrežje LTE, se lahko kljub blokadi prenosa podatkov v nastavitvah mobitela zgodi, da pride do nepričakovanih stroškov. Do tega pride, ker se ob prijavi mobitela v LTE-omrežje včasih samodejno prenese manjša količina podatkov.
Uporabnikom, ki pri gostovanju v tujini prenosa podatkov ne želite uporabljati, predlagamo, da poleg blokade prenosa podatkov v tujini spremenite izbrano omrežje LTE v 3G. V tem primeru vaš mobitel ne bo prenašal podatkov, s tem pa tudi neželenih stroškov ne bo.

Vir: klik
Ja. In to pomeni, da zna aplikacija zaobit moj izklop podatkov in roaminga, in se brez moje vednosti in se kljub mojim izklopom podatkov priklopi na omrežje.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ja. In to pomeni, da zna aplikacija zaobit moj izklop podatkov in roaminga, in se brez moje vednosti in se kljub mojim izklopom podatkov priklopi na omrežje.
Ne to tud slucajno ne pomeni to. Pomeni da ko se OS prjavi v lte se prenese neka banalna kolicina podatkov. Sej mas na linku k sm ti ga dal vse napisan.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.014
-5.329
113
Si sploh prebral?
Nisem, se ja ustavilo že pri verziji androida.
Ampak sej nima smisla brat, kaj bi s tem dokazal?
Saj moj račun dokazuje, da se aplikacije znajo priklopit na omrežje in komunicirat, celo če podatke izklopim. Brez moje vednosti in privolitve.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.014
-5.329
113
Ne to tud slucajno ne pomeni to. Pomeni da ko se OS prjavi v lte se prenese neka banalna kolicina podatkov. Sej mas na linku k sm ti ga dal vse napisan.
Nima se OS kaj prijavljat nikamor, če imam podatke izklopljene. Ampak očitno se lahko brez moje vednosti in komunicira z nekom. Pa ne OS sam od sebe, ampak aplikacije, ki delujejo pod njim.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Nima se OS kaj prijavljat nikamor, če imam podatke izklopljene. Ampak očitno se lahko brez moje vednosti in komunicira z nekom. Pa ne OS sam od sebe, ampak aplikacije, ki delujejo pod njim.
No zdej pa odkliki na moj link pa preber zadn post. Pa ga probi dojet. Ce ga ne dojames, potem to ni moj problem.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.014
-5.329
113
Pa se bodo te kode vsakih 10 min generirale čisto naključno, ali po nekem algoritmu?
Bo v tej kodi podatek,na katerem telefonu je generirana?
Kdo ve?