Temu se reče danes Hojsova primerjava.Neumna je samo ta primerjava.
Cepljenje je samo po sebi zaščita ogroženih skupin. Saj se večina alterja za to zavzema ali se motim?![]()
Mogoce kdo ve, po kaksnem kljucu se bo cepilo? Namrec, kdaj pride na vrsto nekdo, ki je star 88 let in ni v DSO?
Najprej starostniki v DSO, nujni delavci, nato starostniki izven DSO. Predvidoma nekje do konc januarja.
Zanima me zadnji preizkus preden pride cepivo na trg. Torej, kontrolno skupino ljudi cepiš, počakaš določen čas, nato jih pa okužiš z pravim virusom in ugotavljaš ali so zboleli ali ne. Kakor vem, tega niso počeli, so iskali samo protitelesa in brez tega testa cepivo poslali na trg.Zakaj slab? Cepljeni so očitno slabi prenašalci.
Torej zelo, zelo slabo veš. Namreč točno to je bila 3. faza preizkušanja. Jasno brez namernega okuževanjaZanima me zadnji preizkus preden pride cepivo na trg. Torej, kontrolno skupino ljudi cepiš, počakaš določen čas, nato jih pa okužiš z pravim virusom in ugotavljaš ali so zboleli ali ne. Kakor vem, tega niso počeli, so iskali samo protitelesa in brez tega testa cepivo poslali na trg.
Ne, ker je to neetično in se tega ne počne (no načeloma se tega ne počne, nacistom pa japoncem se je zdelo to sprejemljivo, ampak samo če to počneš na Židih in Kitajcih).Ker je alter skupek poznavalcev, sprašujem, če so cepivo preizkusili tako, da so po prejemu cepiva, potem testirance okužili še s pravim virusom?
Pri cepivih so pa testirali na posreden način. Vzeli so homogeno skupino ljudi, jih random razdelili v dve skupini, niti zdravnikom niti njim niso povedali, kdo bo v resnici dobil cepivo, kdo pa fiziološko raztopino in so spremljali situacijo. Od 20 000 ljudi brez cepiva jih je zbolelo s Covidom 131, od 20 000 cepljenih ljudi pa 6, od tega je potem prišla tista 95 % učinkovitost. (teh 131 in 6 je po spominu, ker je bilo več študij, ampak velikostni red je pravi).Ker je alter skupek poznavalcev, sprašujem, če so cepivo preizkusili tako, da so po prejemu cepiva, potem testirance okužili še s pravim virusom?
Slab sklep. Torej pravo sliko bomo videli šele v prihajajočih tednih.
Ostalo sem ti pisal odgovor preden si sploh vprašal,dodal bi še to.Se pravi neetično je preizkusiti na kontrolni skupini, etično je pa poizkusiti na najstarejši populaciji. Krasno. Torej, so starostniki poskusni zajčki. Fajn, etično.