Covid-19 Ali se boste cepili proti covid-19?

ALi se imate namen cepiti proti COVID.19?

• DA

Glasovi: 162 65,9%
  • NE

Glasovi: 84 34,1%

• Skupaj glasov
    246

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
A bo izjava IJJ dovolj? Po spominu: januarja smo se (na vrhu EU) dogovorili kako bomo delili cepiva, sedaj pa ne dobivamo dogovorjenih količin. Javno se problematizira zgolj zmanjšanje količin AZ.
Nadalje izjava nemškega ministra za zdravje par dni nazaj. Po spominu: na vrhu EU so se nekatere države zavestno odločile za druga cepiva, ki pa jih sedaj ne dobivajo dovolj - možen je tudi drugačen dogovor.
Kurz: nekatere države so dobile bistveno več cepiva na prebivalca kot druge.

In nenazadnje je potrebno spomnit da odmerek AZ stane 3 ali večkrat manj kot ostala cepiva!!! Naj mi dajo možnost izbire pa pokrijejo 3€, razliko pa z veseljem doplačam.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.988
2.656
113
A bo izjava IJJ dovolj? Po spominu: januarja smo se (na vrhu EU) dogovorili kako bomo delili cepiva, sedaj pa ne dobivamo dogovorjenih količin. Javno se problematizira zgolj zmanjšanje količin AZ.
Nadalje izjava nemškega ministra za zdravje par dni nazaj. Po spominu: na vrhu EU so se nekatere države zavestno odločile za druga cepiva, ki pa jih sedaj ne dobivajo dovolj - možen je tudi drugačen dogovor.
Kurz: nekatere države so dobile bistveno več cepiva na prebivalca kot druge.

In nenazadnje je potrebno spomnit da odmerek AZ stane 3 ali večkrat manj kot ostala cepiva!!! Naj mi dajo možnost izbire pa pokrijejo 3€, razliko pa z veseljem doplačam.
Za Slo je bilo govora o 600k dozah Moderne pred časom.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
600k manj ali samo toliko? Ker to je glih za slabih 300k ljudi cepit.

Aja pa še ena cvetka oz ugodnost AZ - druga doza se lahko da po 12 tednih, kar je mnogo več kot ostala cepiva in "naši" s tem očitno računajo, da se bo do takrat dobava cepiv "normalizirala".

Kot sem že pred časom napovedal se bomo vsi, ki si to želimo, lahko (očitno z AZ) cepili še pred koncem marca. NIma samo AndY1 steklene kugle. :evil:

• Haha
Reactions: AndY1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.527
7.264
113
Saj pa epidemioloske razmere gredo pocasi proti zeleni...kaj se cemo lepsega?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.584
3.623
113
Dopoldne še varno, še stranski učinki so zaželjeni, popoldne pa nevarno in je treba nehat špikat, Hujš, kot aprilsko vreme.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113
Toliko o nasih 'strokovnjakih'. Je kaj cudnega, da smo tko v k***u?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.652
2.495
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Hm, kaj pa tisti, ki smo se že cepili z AZ prvi odmerek? Nam ga bodo ven potegnili? Bom cepljeni še z drugim odmerkom? V bistvu pa je najbolje, da kar Čeferina najamem, ker so me cepili z življensklo nevarnim cepivom!

Floki

Guru
6. sep 2007
10.355
3.369
113
Številka je ene 3-4x višja, ker tehnično sta tudi srčni infarkt in možganska kap povečini posledica "krvnega strdka". In gre za segment srčnožilnih bolezni ki povzročajo v zahodnem svetu daleč največ smrti v populaciji. Je pa vseeno treba ločit med tem da ima osebek totalno zamašene žile in ga en strdek pobere ali pa da se krvni strdek pojavi iznenada pri "zdravem" človeku. Velika večina umrlih namreč pade v prvo kategorijo, medtem ko so anomalije o katerih sedaj govorimo pri cepljenju zelo redke.

3500 jih je povprečno na leto v sloveniji, najpogostejši kandidati moški 50-60 in pa gor, kamor sta tudi omenjena dva spadala.
Hebeno, ker tole "proti zeleni" ne morejo utemeljit z visokim deležem cepljenih :evil:

Seveda lahko ker če bi tvoja trditev držala bi tudi število pozitivnih šlo proti zeleni pa vidimo da smo tam kjer smo bili mesece nazaj, na ravni črti če cel mesec. V zadnjem mesecu je število aktivnih primerov upadlo za dobrih 10%, število hospitaliziranih pa 33%. Če bi tvoja trditev veljala bi bile ti dve številki podobni pa nista.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.798
10.137
113
Pozabljaš, da je bila zelena barvica na semaforju postavljena na številke dobljene po bistveno drugačnih metodah....

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.751
10.235
113
EU
Stari Alterjevci nikoli ne kupimo novi model avta takoj, ampak počakamo na "facelift". Tako damo možnost fabriki, da spomočjo "testnih" voznikov ugotovi in odpravi morebitne napake.
Pri cepivih je zadeva podobna. Mi čakamo da Astra Zeneca naredi "facelift" cepiva, katerega "testni" pacijenti sedaj preizkušajo.
Po tem se bomo cepili.
Mogoče.
Ali pa ne, po Krekovo...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.262
3.617
113
Marlbor
Sploh pa ne vem, zakaj bi se sedaj cepil s cepivom, ki še nima vključene zaščite za nigerijski sev!? Čakam na upgrade, ki bo vključeval vse znane seve.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Gonzo in darjan

Floki

Guru
6. sep 2007
10.355
3.369
113
Stari Alterjevci nikoli ne kupimo novi model avta takoj, ampak počakamo na "facelift". Tako damo možnost fabriki, da spomočjo "testnih" voznikov ugotovi in odpravi morebitne napake.
Pri cepivih je zadeva podobna. Mi čakamo da Astra Zeneca naredi "facelift" cepiva, katerega "testni" pacijenti sedaj preizkušajo.
Po tem se bomo cepili.
Mogoče.
Ali pa ne, po Krekovo...

Jaz bom raje na facelift Pfizerja počakal, zdej če Az zjebejo mogoče ga še dobimo čez kak mesec tudi pod 65.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.262
3.617
113
Marlbor
Jaz bom raje na facelift Pfizerja počakal, zdej če Az zjebejo mogoče ga še dobimo čez kak mesec tudi pod 65.
Vprašanje kaj bo sedaj s cepivi. Po moje itak gre za nagajanja farmacevtskih družb ena drugi in podtikanja. AZ je prepoceni in konkurenca tega ne bo naivno dovoljevala.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.456
1.481
113
Berem na 24 ur, da so menda v GB cepili 17mio ljudi od tega nekih 15 primerov enega in 22 primerov drugega zapleta. Letno sicer v SLO zbolita zaradi teh zapletov (brez cepiva) 2 od 1.000 prebivalcev. To je v primerjavi z deležem obolelih zaradi cepiva v GB bistveno več. Zdaj pa razumi kdor more...

19. jul 2007
2.951
1.664
113

Ker si upajo sikat samo glede AZ. Glede Moderne si še pisnit ne upajo, pa Modernina proizvodnja laufa na polno, samo vse OSTANE v USA. Od Pfizerja se pa dobiva v EU cepiva, ki so proizvedena v EU. Od kje pa lahko USA načrtujejo, da bodo do maja cepili vse ključne populacije. Ta trenutek so že na 32 % celotne populacije.

coronavirus-data-explorer (2).png