Meni se zdi to se en v vrsti pokazateljev da se ta precej leva drza eu ki se jo gremo zadnja leta pac ne obnese niti v tej situaciji ko cela eu ni sposobna razvit cepiva.
ZDA so prepovedale izvoz cepiv, ki so proizvedeni v državi.15 februar 2021 - v ZDA Moderna DOSTAVILA 41 mio odmerkov.
Če bi Slovenija dobila isto odmerkov kot USA bi imeli v Sloveniji 15. 2. 248k odmerkov Moderne, kar pomeni 124k cepljenih oseb.
(nisem na hitro našel podatka do danes).
Do konca maja 2021 bo v ZDA Moderna DOSTAVILA 200 mio odmerkov. Če bi Slovenija dobila isto odmerkov kot USA bi imeli v Sloveniji konec maja 1,3mio odmerkov Moderne, kar pomeni 660k cepljenih oseb.
Pfizer bo dobavil isto v USA (pa J&J ranga 40 mio), skratka konec maja bo vse v USA pod streho (~70 %).
Kaj pa o EU strokovnjakih, ki so izbrali to cepivo, dali avanas, cepili ljudi in sedaj skenslali AZ?Toliko o nasih 'strokovnjakih'. Je kaj cudnega, da smo tko v k***u?
Dopovej to tistim, ki tako vneto razlagajo, da v Sloveniji ni Moderne, ker jo je IJJ prodal naprej in rajši kupil poceni AZ.ZDA so prepovedale izvoz cepiv, ki so proizvedeni v državi.
Pritoži se že omenjenim stokovnjakom - tistim, ki so šele sedaj, na osnovi dejstev, ugotovili, da pa predplačano cepivo ni ustrezno!Hm, kaj pa tisti, ki smo se že cepili z AZ prvi odmerek? Nam ga bodo ven potegnili? Bom cepljeni še z drugim odmerkom? V bistvu pa je najbolje, da kar Čeferina najamem, ker so me cepili z življensklo nevarnim cepivom!
Naši vrli voditelji se nič več ne hvalijo z uspešnostjo cepljenja v Sloveniji, ki je padla iz tretjega na 19. mesto v Evropi.![]()
Itaq nas bojo, že preučujejo dokumentacijo za SPUTNIK V https://dnevnik.hr/vijesti/koronavi...i-za-analizu-cjepiva-sputnjik-v---643821.htmlTo je prva doza, podatki od ECDC (vir). Počak panika bo šele ko nas hrvatje prehitijo samo takat bomo že res v kur.cu
Čakam na tvoje pametovanje o virih, ki sem ti jih včeraj serviral. Nihče ne trdi da jih je Janez PRODAL naprej, se je pa proporcionalnem deležu Pfizerja in Moderne odrekel v korist AZ.Dopovej to tistim, ki tako vneto razlagajo, da v Sloveniji ni Moderne, ker jo je IJJ prodal naprej in rajši kupil poceni AZ.
Po mojem spominu - Slovenija se je odločila v polni meri izkoristiti vse ponujena cepiva (se pravi, po ključu smo smeli rezervirat xyz proizvajalca abc in mi smo rezervirali vse).Nadalje izjava nemškega ministra za zdravje par dni nazaj. Po spominu: na vrhu EU so se nekatere države zavestno odločile za druga cepiva, ki pa jih sedaj ne dobivajo dovolj - možen je tudi drugačen dogovor.
Hvala za vse tvoje "po spominu" informacije. Hkrati pa od drugih zahtevaš podkrepitev trditev s konkretnimi viri.Po mojem spominu - Slovenija se je odločila v polni meri izkoristiti vse ponujena cepiva (se pravi, po ključu smo smeli rezervirat xyz proizvajalca abc in mi smo rezervirali vse).
Če se ne strinjaš s to trditvijo, pa daj bolj konkretne vire, ki potrjujejo drugače (tvoji viri, po spominu, trenutno ne potrjujejo da je zgornja trditev napačna, vem da je bilo navedeno da je npr Bolgarija delala kalkulacije, ne pa Slovenija) (trenutno sem zasledil samo neko nabijanje na to tematiko, nikakor pa konkretnih podatkov, ki bi načeloma morali obstajati javno).
Pravzaprav, bom hvaležen, če boš uspel podati konkreten podatek, da se motim (jaz ne agitiram za _________ (vstavi poljubno), samo zanima me dejanska situacija)
Hvala za vse tvoje "po spominu" informacije. Hkrati pa od drugih zahtevaš podkrepitev trditev s konkretnimi viri.![]()