Covid-19 Ali se boste cepili proti covid-19?

ALi se imate namen cepiti proti COVID.19?

• DA

Glasovi: 162 65,9%
  • NE

Glasovi: 84 34,1%

• Skupaj glasov
    246

tomi

Guru
1. sep 2007
19.020
10.130
113
MB
Meni se zdi to se en v vrsti pokazateljev da se ta precej leva drza eu ki se jo gremo zadnja leta pac ne obnese niti v tej situaciji ko cela eu ni sposobna razvit cepiva.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.353
3.367
113
Meni se zdi to se en v vrsti pokazateljev da se ta precej leva drza eu ki se jo gremo zadnja leta pac ne obnese niti v tej situaciji ko cela eu ni sposobna razvit cepiva.

Ja jebi ga, ne moreš se 20 let po riti praskat potem pa v enem letu mislit da boš vse za nazaj popravil. Vprašanje je samo kaj se bodo iz tega naučili. V sloveniji vem da nič, mogoče kje drugje v EU kaj več.
Stavli so na napačnega konja, jebi ga se zgodi, zdaj bodo pa jokal pa druge obtoževali namesto da bi se spravili zadevo čim prej sanirat.

19. jul 2007
2.950
1.664
113
15 februar 2021 - v ZDA Moderna DOSTAVILA 41 mio odmerkov.
Če bi Slovenija dobila isto odmerkov kot USA bi imeli v Sloveniji 15. 2. 248k odmerkov Moderne, kar pomeni 124k cepljenih oseb.
(nisem na hitro našel podatka do danes).

Do konca maja 2021 bo v ZDA Moderna DOSTAVILA 200 mio odmerkov. Če bi Slovenija dobila isto odmerkov kot USA bi imeli v Sloveniji konec maja 1,3mio odmerkov Moderne, kar pomeni 660k cepljenih oseb.
Pfizer bo dobavil isto v USA (pa J&J ranga 40 mio), skratka konec maja bo vse v USA pod streho (~70 %).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113
Je bil ze kdo ceplen tudi z drugo dozo AZ?
So ze kaksni podatki o stranskih ucinkih druge doze?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
15 februar 2021 - v ZDA Moderna DOSTAVILA 41 mio odmerkov.
Če bi Slovenija dobila isto odmerkov kot USA bi imeli v Sloveniji 15. 2. 248k odmerkov Moderne, kar pomeni 124k cepljenih oseb.
(nisem na hitro našel podatka do danes).

Do konca maja 2021 bo v ZDA Moderna DOSTAVILA 200 mio odmerkov. Če bi Slovenija dobila isto odmerkov kot USA bi imeli v Sloveniji konec maja 1,3mio odmerkov Moderne, kar pomeni 660k cepljenih oseb.
Pfizer bo dobavil isto v USA (pa J&J ranga 40 mio), skratka konec maja bo vse v USA pod streho (~70 %).
ZDA so prepovedale izvoz cepiv, ki so proizvedeni v državi.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.199
2.450
113
Toliko o nasih 'strokovnjakih'. Je kaj cudnega, da smo tko v k***u?
Kaj pa o EU strokovnjakih, ki so izbrali to cepivo, dali avanas, cepili ljudi in sedaj skenslali AZ?
Niso samo naši strokovnjaki 'strokovnjaki'
So tudi ALTER in/= YOUTUBE strokovnjaki.
In noben od ALTER strokovnjakov, ni opozori EU strokovnjake, da naj NE dajejo avansa, saj cepivi NI ustrezno!

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.199
2.450
113
Hm, kaj pa tisti, ki smo se že cepili z AZ prvi odmerek? Nam ga bodo ven potegnili? Bom cepljeni še z drugim odmerkom? V bistvu pa je najbolje, da kar Čeferina najamem, ker so me cepili z življensklo nevarnim cepivom!
Pritoži se že omenjenim stokovnjakom - tistim, ki so šele sedaj, na osnovi dejstev, ugotovili, da pa predplačano cepivo ni ustrezno!
Pred tvojim cepljenjem so bili VSI za!

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Naši vrli voditelji se nič več ne hvalijo z uspešnostjo cepljenja v Sloveniji, ki je padla iz tretjega na 19. mesto v Evropi. :evil:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.353
3.367
113
Naši vrli voditelji se nič več ne hvalijo z uspešnostjo cepljenja v Sloveniji, ki je padla iz tretjega na 19. mesto v Evropi. :evil:

Kacin je car, samo noben ne pove za kaj :evil: (zgago delat).

1615886961637.png

• Všeč mi je
Reactions: bizi

Floki

Guru
6. sep 2007
10.353
3.367
113
To je prva doza, podatki od ECDC (vir). Počak panika bo šele ko nas hrvatje prehitijo samo takat bomo že res v kur.cu

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Dopovej to tistim, ki tako vneto razlagajo, da v Sloveniji ni Moderne, ker jo je IJJ prodal naprej in rajši kupil poceni AZ.
Čakam na tvoje pametovanje o virih, ki sem ti jih včeraj serviral. Nihče ne trdi da jih je Janez PRODAL naprej, se je pa proporcionalnem deležu Pfizerja in Moderne odrekel v korist AZ.
Res si Johan, pa še blond povrhu.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.988
2.656
113
Ja stavili so na najcenejšega konja, kar se je izkazalo kot slaba poteza. Zamude pri dobavah in zapleti s stranskimi učinki.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver
19. jul 2007
2.950
1.664
113
Nadalje izjava nemškega ministra za zdravje par dni nazaj. Po spominu: na vrhu EU so se nekatere države zavestno odločile za druga cepiva, ki pa jih sedaj ne dobivajo dovolj - možen je tudi drugačen dogovor.
Po mojem spominu - Slovenija se je odločila v polni meri izkoristiti vse ponujena cepiva (se pravi, po ključu smo smeli rezervirat xyz proizvajalca abc in mi smo rezervirali vse).
Če se ne strinjaš s to trditvijo, pa daj bolj konkretne vire, ki potrjujejo drugače (tvoji viri, po spominu, trenutno ne potrjujejo da je zgornja trditev napačna, vem da je bilo navedeno da je npr Bolgarija delala kalkulacije, ne pa Slovenija) (trenutno sem zasledil samo neko nabijanje na to tematiko, nikakor pa konkretnih podatkov, ki bi načeloma morali obstajati javno).
Pravzaprav, bom hvaležen, če boš uspel podati konkreten podatek, da se motim (jaz ne agitiram za _________ (vstavi poljubno), samo zanima me dejanska situacija)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.262
3.617
113
Marlbor
Po mojem spominu - Slovenija se je odločila v polni meri izkoristiti vse ponujena cepiva (se pravi, po ključu smo smeli rezervirat xyz proizvajalca abc in mi smo rezervirali vse).
Če se ne strinjaš s to trditvijo, pa daj bolj konkretne vire, ki potrjujejo drugače (tvoji viri, po spominu, trenutno ne potrjujejo da je zgornja trditev napačna, vem da je bilo navedeno da je npr Bolgarija delala kalkulacije, ne pa Slovenija) (trenutno sem zasledil samo neko nabijanje na to tematiko, nikakor pa konkretnih podatkov, ki bi načeloma morali obstajati javno).
Pravzaprav, bom hvaležen, če boš uspel podati konkreten podatek, da se motim (jaz ne agitiram za _________ (vstavi poljubno), samo zanima me dejanska situacija)
Hvala za vse tvoje "po spominu" informacije. Hkrati pa od drugih zahtevaš podkrepitev trditev s konkretnimi viri. :obesise:

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Floki

Guru
6. sep 2007
10.353
3.367
113
Slovenija se ni odrekla cepivu kot bi nekateri radi prikazali, dobili bomo to kar ostali po programu. Za razliko od nekaterih držav pa slovenija takat ni naročala dodatnega cepiva, ki bi ga lahko. Ampak ker smo boj papeški.... so pač dobili samo ka je bilo v kvoti EU. Nekateri za to dodatno naočeno cepivo pač pravijo da smo se mu odpovedali. To so tiste doze ki se po EU govori da so mimo uradnega naočila zaradi česar se sedaj tudi kregajo.

19. jul 2007
2.950
1.664
113
Hvala za vse tvoje "po spominu" informacije. Hkrati pa od drugih zahtevaš podkrepitev trditev s konkretnimi viri. :obesise:

Janez Janša on Twitter: "Ne drži, kot že večkrat pojasnjeno. Slovenija sodeluje v skupni dodatni nabavi @EKvSloveniji. Naročili smo dodatnih 1.000.000 odmerkov cepiva BioNTech- Pfizer za . @rjerala" / Twitter

Bili so neki zapisi da naj bi se odpovedali, bilo je demanitrano januarja 2021. Niti slučajno ne dojemam IJJ za neko referenco, ampak se navezujem na to da so potem tudi ostali zapisi poniknili.

Kar se pa tiče konkretnih virov, to se nanaša na to da izjave nemškega ministra ne govori, da se je Slovenija odpovedala cepiva. Ne želim štemplajno izjavo nemškega ministra, ampka na konkreten podatek, da se je Slovenija odpovedala cepivu.