Keto dieta/prehrana

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz sem po 4 tednih prekinil, ker sem bil na obisku pri starsih 3 tedne in je pac mama kuhala.

Razlike:

a) na obicajni dieti sem bolj lacen in bolj utrujen.

b) nimam vec obcutka "revme/rahlih mravljincev" v dlaneh/prstih in stopalih/prstih na nogah.

Dal sem tudi kri in je bilo vse OK.

Zdaj se spravljam nazaj na dieto, pa da vidimo
smile-1.gif
.

LP,
PIC
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.332
6.533
113
Na testih bi se moralo videti izboljšanje, kar se tiče TG in HDL, ni bilo razlike?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.332
6.533
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Evo...kdo rabi dodatne kalorije na keto, pa ne ve od kod:

http://ketodietapp.com/Blog/post/2013/03/27/Delicious-Simple-Chocolate-Mousse

Odlična zadeva, narediš čez vikend, shraniš v hladilnik in lepo vsak večer poješ porcijo, dve. Pazite edino, da vzamete kokos mleko z čimveč maščobe in čimmanj hidratov. Leklerk ima poceni lastno znamko.

Da dopolnim tole....danes okdrijem, da ima lidl v ponudbi neko kokosovo mleko, pogledam kalorično vrednost in zadeva je top shit; ena konzerva, 400ml, ima 840 kcal in samo 12g OH, cena pa le 0.99€

Tako da grem po eno gajbo ali dve, da naredim zalogo
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.332
6.533
113
Zelo važno je, da se kokos mleko pred odprtjem da za nekaj ur v hladilnik, da se voda loči od maščobe in potem dobiš res samo maščobo ven.

Je pa takšna krema potem, ni trdo, mogoče bi bilo v zmrzovalniku, ampak niti nočem da je
wink-1.gif


Sem pa mislil da enkrat nekje zasledil, da če ni zgoščevalca zraven, da potem se ne naredi lepa krema, tako da to je obvezno da je, ampak to je itak pri vseh komercialnih verzijah
smile-1.gif
Zaenkrat leklerk znamka in lidl izpadlo super.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.332
6.533
113
Hm, je kdo prakticiral in dal v kavo kokos kremo namesto olja/masla?

Mislim tole zadevo: http://www.renukagroup.com/agri_business_cocnut_products/renuka_description.php?p_id=RCC001

Zgleda pa tako embalaža: http://www.cecipaolo.com/images/product/prod_10975.jpg

Razmišljam namreč, da bi raje to uporabljal, ker je zadeva vseeno raw in vsebuje ogromno vlaknin, ki dodatno upočasnijo presnovo. Seveda odvisno kaj želim doseči s kavo, če pač samo dvig energije, potem je še vedno top kava+kokos olje, če pa bi recimo imel rad tole kot nadomestek obroka, potem pa bi raje videl da se mi počasi presnavlja.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.072
302
83
A to misliš vitasia znamko? Ta ima pol piksne čvrste masti not pri sobni T ...

Hoferjeva znamka je pa voda. Pa mislim da dražja ...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.332
6.533
113
Vitasia ja, max za ta denar, daleč največ M glede na ostale...

Za sobno temp ne vem, vedno dam rajsi v hladilnik, da potem res lepo ločena voda
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.332
6.533
113
Super, en korak manj pri pripravi. Moral bi si nabaviti enega kuhinjskega robota, pa naredim kak kg te mase, počim v zmrzovalnik in potem samo jemljem več po potrebi. Saj hladilnik je kul, ampak baje ni dobro imeti več kot 3 dni not. Frižer pa komot več mesecev.

Drugače pa, tisto kaj sem spraševal pred dnevi, če je kdo poskusil kavo z 100% kremnim kokosom, DONT. Slaba ideja je to bila, zadeva je neverjetno gosta in tudi sladka za popizdit (čeprav sem naredil v kavo), komaj sem spravil po grlu.

Zdaj razmišljam o kokosovom olju v prahu, ki je vezan na vlaknine, torej se posledično počasi presnavlja. ampak je zadeva fajn draga, pa še dobi se ga ne pri nas. v USA je cena 12$ za 200g. Mislim da je še najbolj pametno dodati nekaj kakava v kavo z maslom, kakav ima tudi ogromno vlaknin in bom na tak način upočasnil absorbcijo
smile-1.gif
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.072
302
83
No, tole za kakv tudi mene zanima. Jaz ne pijem kave in se je tudi nočem navlečt (da bom pol ko zombi dokler ne dobim prvega kofeta
aplauz.gif

Ne bi smel bit problem, ali pač?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.332
6.533
113
Odvisno od kakava...po kakšnem receptu?

Vse ostalo ni nič sporno, edino potencialno bi lahko bilo laneno olje, ampak spet vprašanje če takšne male količine lahko negativno vplivajo...namreč laneno olje zelo hitro oksidira, ob prisotnosti toplote pa še toliko prej.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.072
302
83
Olje je v dva pa pol deci flaški original v v hladilniku. Tekočina ni vroča, bolj mlačna in itak izgine na telesno temperaturo v par minutah. Kakav je pa pač kupljen v trgovini, gledal sem samo da je čisti kakav in da nima dodanega cukra.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.332
6.533
113
Heh, ko se že nazdravlja
smile-1.gif


Pred kratkim sem slučajno naletel na "suho" vino, ki je brez OH, seveda ga delajo v USA, tako da dobava pri nas praktično nemogoča.

Pozna kdo mogoče kaj takega, če obstaja tudi pri nas? https://www.dryfarmwines.com/
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vino ni tak problem, ker tako ali tako ima zelo malo OH, sploh suha vina. Da bi iskal neke čudne ponaredke iz ZDA, mi na kraj pameti ne pride - to od tebe kot pristaša zdravega življenja sploh ne bi pričakoval. Prej te bo podrla pijanost od količine alkohola kot pa da se podre ketoza od sladkorja v njemu. Jaz namesto piva pogosto pijem špricar s cvičkom (dolenjc pač) in ni panike.

Low-carb pivo, to bi bilo pa fino imet v gostilnah. Eno veliko pivo ima okoli 15 g OH. Imamo pri nam kaj bolj keto ustreznega?
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vem, da ni kmet ali vinolog, ampak vsepovsod ti piše, da ima suho vino med 1-2 g OH na deci. Glede na to, da si občutno hitreje pijan od alkohola, ko si v ketozi, je to hudo mali prekršek in če se ga napiješ z vinom, te iz ketoze vrže tako minimalno, da prej mine kot pa pijanski maček.