Zonta, Dars in odpad

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.374
6.000
113
Problem je, da so tudi magistralke za en k...c. Vsaka obnova magistralk pomeni, da se doda kaka omejitev, gor dajejo krožišča, ki so super pri malo prometa, pri gostem prometu pa pride do "deadlockov". Slabe magistralke smo pri nas poskušali reševati tako, da smo nažgali uvoz na avtocesto vsakih nekaj km pri vsaki večji vasi, kar učinkovito zmanjša največjo možno količino tekočega prometa tudi brez del.

19. jul 2007
3.107
1.848
113
Problem je, da so tudi magistralke za en k...c. Vsaka obnova magistralk pomeni, da se doda kaka omejitev, gor dajejo krožišča, ki so super pri malo prometa, pri gostem prometu pa pride do "deadlockov". Slabe magistralke smo pri nas poskušali reševati tako, da smo nažgali uvoz na avtocesto vsakih nekaj km pri vsaki večji vasi, kar učinkovito zmanjša največjo možno količino tekočega prometa tudi brez del.
V realnosti je bil ključni problem cestninjenje, in pa še odprti sistem (čelne postaje). Nekatri pilotiki LDS so se javno

19. jul 2007
3.107
1.848
113
V realnosti je bil ključni problem cestninjenje, in pa še posebej odprti sistem (čelne postaje). Nekatri poltiki LDS so se (pol)javno hvalili kako so oni postavjalli cestninske postaje - tako, da njim in njihovim ni bilo potrebno plačevati ostali pa so.
Skratka, v tej logiki, da bi čimveč kasirali, se je sistematično uničevalo vso magistralno infrastrukturo, s ciljem da sploh ne obstaja realna opcija iti relativno normalno poleg avtoceste in se izogniti plačilu cestnine na cestninski postaji, ampak, si prisiljen plačevati cestnino zamo za dejstvo da hočeš potovati, ne pa da plačuješ ,a nek nasstandard kot je avtocesta.

Posledčno zploh ni opcije, da bi ob delih na cestah/nesrečah lahko razbremenili promet na avtocesti z uporabo magistralnih cest - enostavno niožnosti. Samo če pogledaš Italijo z njihovimi magistralkami se vidi razlika, ali pa npr Madžarska, vesposod imaš "staro magistralko" poleg nove avtoceste. Če greš v Bp, stara 7, in poleg nova avocesta M7.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
35.604
6.887
113
blizu močvirne prestolnice
Na Dolenjski cesti si se kombijem komot prehiteval pri zoženju ceste, na tumorji ni šans oziroma imaš živce čisto na tleh, je preveč stresno. To kar se gredo na Darsu je zločin. Delati bi se moralo 24 ur na dan vzeti firmo ki ima delavce ter postaviti čim krajši rok. Potem so pa še tako neumni da na zožanju dajo na desno stran znake, kjer se jih morajo tovornjaki izogibati, sicer bi odlomili ogledalo in tako tovornjaki vozijo po sredini

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in Hanzi

erikson

Guru
25. avg 2007
25.482
8.823
113
Turki pa za podoben denar izkopali drugo cev predora Karavanke.

Končna cena gradnje slovenske polovice (3,5 km) nove cevi predora Karavanke, ki jo je izvedlo podjetje Cengiz, je po več aneksih narasla na okoli 115 milijonov evrov brez DDV.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.394
4.834
113
Sej to okoli gradbišč je povsod enako, 3x se koplje isto traso zato da se prvič položi vodovod, potem kanalizacija in na koncu še elektrika ... če imaš srečo pa še optika.

Samo da neko AC ne zmorejo naredit tako kot je treba je pa žalost. S posnetkov se vidi en bager na 1km pasu ki nekaj "dela" pa 3 delavce ki visijo na lopatah da lahko gledajo na telefon. V normalnem delovišču bi bilo tu vmes 10 bagrov pa 300 delavcev, in vsi bi delali .. in če bi 3 izmene bile bi bila ta stvar narejena v par dneh ne pa mesecih kot se nam obeta.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in 8888

jello

Guru
22. sep 2008
11.304
4.466
113
Turki pa za podoben denar izkopali drugo cev predora Karavanke.

Končna cena gradnje slovenske polovice (3,5 km) nove cevi predora Karavanke, ki jo je izvedlo podjetje Cengiz, je po več aneksih narasla na okoli 115 milijonov evrov brez DDV.
Še na polovici nismo, začela se je obnova stare cevi, turke smo poslali domov, kakšnih 300 mio pa roka se sliši kar ugodno.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Apollo8

erikson

Guru
25. avg 2007
25.482
8.823
113
Obnova prve cevi bo samo malo cenejša kot izkop nove cevi. Ne vem, meni so te cene nore, ko jih pričneš primerjati. Sploh ko prebereš, da isti ponudniki na hrvaškem delajo za precej nižje zneske na kilometer.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in jonny77

erikson

Guru
25. avg 2007
25.482
8.823
113
S posnetkov se vidi en bager na 1km pasu ki nekaj "dela" pa 3 delavce ki visijo na lopatah da lahko gledajo na telefon. V normalnem delovišču bi bilo tu vmes 10 bagrov pa 300 delavcev, in vsi bi delali .. in če bi 3 izmene bile bi bila ta stvar narejena v par dneh ne pa mesecih kot se nam obeta.
Ali se kdo vozi mimo zapore popoldne, menda ni nikjer nikogar? Ko so tam pa stojijo in gledajo naokoli.

dars kaos na stajerski avtocesti.png

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.754
8.624
113
pri taščici
Sej to okoli gradbišč je povsod enako, 3x se koplje isto traso zato da se prvič položi vodovod, potem kanalizacija in na koncu še elektrika ... če imaš srečo pa še optika.

Samo da neko AC ne zmorejo naredit tako kot je treba je pa žalost. S posnetkov se vidi en bager na 1km pasu ki nekaj "dela" pa 3 delavce ki visijo na lopatah da lahko gledajo na telefon. V normalnem delovišču bi bilo tu vmes 10 bagrov pa 300 delavcev, in vsi bi delali .. in če bi 3 izmene bile bi bila ta stvar narejena v par dneh ne pa mesecih kot se nam obeta.
Širitev ceste za 1m na dolzini 7km bo trajala vec kot 2 leti.
Ce ne bo dezja in snega. Sicer tri leta

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

erikson

Guru
25. avg 2007
25.482
8.823
113
In kakšno vezo imajo kontejnerji za shranjevanje z DARS-om? Ali so kakšni dodatni?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek