A veš kaj je najbolj žalostno: ti odrasli iz 80ih let, ki so tako super in odlični in bistveno boljši od današnje generacije, so vzgojili te po tvoje razvajene smrkavce.
Pa mi prosim razloži to.
Pa mi prosim razloži to.
ZA moped (APN6, automatik, ATX, ...) pri 14ih. Npr. Tomos 14M si rabil A kategorijo (čeprav je motor od APN6 + 5 prestava).Kaj je zate kasneje ne vem, jaz sem vse izpite delal takoj, ko sem izpolnil pogoj starosti.
Izpit za traktor sem pa bil zadnja generacija, ki je delala le teste. Naslednji so že imeli tudi vožnjo.
Zakaj bi se ves čas vozil 25 km/h?Na kolesu nima šans, da ves čas vozi 25 km/h, poleg tega uporablja čelado, na teh skirojih pa so vsi brez, nevarni samim sebi in vsem okrog njih.
Ja sem šel prečekirat letnice in je dejansko bilo takole:Moped do 45km/h (automatic, štirka, atx) je bilo pri 14ih letih, pri 16ih si lahko delal za A, vendar si do 18 leta lahko vozil le do 125ccm. Ko si dopolnil 18 let, si avtomatsko dobil neomejen A.
To so bile moje praktične izkušnje.
Saj je delavec napisal.A veš kaj je najbolj žalostno: ti odrasli iz 80ih let, ki so tako super in odlični in bistveno boljši od današnje generacije, so vzgojili te po tvoje razvajene smrkavce.
Pa mi prosim razloži to.
A veš kaj je najbolj žalostno: ti odrasli iz 80ih let, ki so tako super in odlični in bistveno boljši od današnje generacije, so vzgojili te po tvoje razvajene smrkavce.
Pa mi prosim razloži to.
Na 25 km/h so omejena. Z navadnim (pa ni specialka) grem hitreje.Kaj? Če goniš električno kolo greš valda hitreje kot z navadnim. Misliš da tista teža baterije kaj dosti vpliva?
Razen če govoriš o specialkah.
Omejena je pomoč, ne pa hitrost. Pri 25km/h ti pomoč odklopi in se "zaletiš v zid", potem pa počasi nabijaš preko. Jaz z kramparcami po ravnini pridem na dobrih 35.Na 25 km/h so omejena. Z navadnim (pa ni specialka) grem hitreje.
Nope modped je bil pri 14h-15h? (konec OŠ v glavnem), to so bili klasični APNji 50ccm do 50km/h. Kategoria mislim da AM, kaseje je postala del A kategorije z omejitvijo, kako je sedaj pojma nimam. Si rabil samo pisni test, nič prakse. A1 si lahko delal v SŠ pri 16h, 125ccm, tu si rabil praktičen preizkus.Ja sem šel prečekirat letnice in je dejansko bilo takole:
14 let - kolesa z motorjem (mopedi) do 50 ccm je veljal izpit iz poznavanja prometnih predpisov (mogoče smo temu rekli kolesarski izpit, se ne spomnim);
16 let - neomejen A, si pa moral izpit delat na motorju s prestavami in zato sem imel v spominu APN4, ki ga je imel sošolec;
Mater sem že star. In v čem se to razlikuje od mojega predloga, da se B da polno s 16 leti?![]()
Pojma nimaš!Nope modped je bil pri 14h-15h? (konec OŠ v glavnem), to so bili klasični APNji 50ccm do 50km/h. Kategoria mislim da AM, kaseje je postala del A kategorije z omejitvijo, kako je sedaj pojma nimam. Si rabil samo pisni test, nič prakse. A1 si lahko delal v SŠ pri 16h, 125ccm, tu si rabil praktičen preizkus.
Kolesarski si naredil pa v nižjih razuredih (tako na pamet imam v glavi 2 ali 3. razred, torej pri 10 lethi).
Kolesarski izpit je bil dovolj samo za kolo s pomožnim motorjem, npr. Solex, Pony express.Ja sem šel prečekirat letnice in je dejansko bilo takole:
14 let - kolesa z motorjem (mopedi) do 50 ccm je veljal izpit iz poznavanja prometnih predpisov (mogoče smo temu rekli kolesarski izpit, se ne spomnim);
16 let - neomejen A, si pa moral izpit delat na motorju s prestavami in zato sem imel v spominu APN4, ki ga je imel sošolec;
Mater sem že star. In v čem se to razlikuje od mojega predloga, da se B da polno s 16 leti?![]()
Odrasli iz 90-ih. Tisti, ki se je že zavedal sebe v 80, je še glih ušel temu. Tisti, ki je pa zaključeval OŠ v 2. polovici 90. je pa prva generacija "zavoženih"A veš kaj je najbolj žalostno: ti odrasli iz 80ih let, ki so tako super in odlični in bistveno boljši od današnje generacije, so vzgojili te po tvoje razvajene smrkavce.
Pa mi prosim razloži to.