Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.320
6.419
113
blizu močvirne prestolnice
In to se ti zdi prav? Da je mali clovek stisnjen ob zid zaradi strahu pred izgubo sluzbe in se zato cepi?
Poglej, sem že 100x napisal
1.sem se cepil, manjši del zaradi tega, ker sem hotel biti solidaren, večji del zaradi posla.
2. glede cepljenja sem skeptičen nisem za niti proti ampak vaga oziroma zdrava pamet se je nagnila na stran cepljenja.
3.vedno faše mali človek
4. to da se ves Zahodni svet ukvarja z nekim virusom ni nič narobe, žalostno pa je, da se povsod ruši demokracija, svoboda govora..pa naj si bod levi ali desni na oblasti
5. ne maram pa jokic kot si ti ali pa presrancev, itak vemo kdo so to tu na forumu.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.320
6.419
113
blizu močvirne prestolnice
Mišek, a nisi ti nekaj trosil o zdravi pameti? Svinjsko posplošuješ v svojem zdravopametnem stilu....En zelo lep procent te firme, ki jo imaš tako rad v zobeh, je bil cepljen že v začetku maja. Seveda se pa tudi tukaj, kot povsod, najdejo andyi.
Poznam veliko dobrih ljudi iz tvoje firme in so fejst ljudje pa babe jim ne nosijo hlače. Ampak ti si itak tak čuden.

tony

Guru
23. jul 2007
9.990
1.672
113
Ne bo držalo. Asimtomatski cepljen trosi enako virusa, kot asimptomatski necepljen. Bolan cepljen pa trosi enako virusa, kot bolan necepljen, oba pa več kot asimptomatska. Ne more bit drugače. Govorimo v grobem povprečju, vedno se bodo našle izjeme na obeh straneh.
Da bi lahko o tem debatiral, preprosto nimam dovolj znanja. Link od Jerale sem pa že prilepil.

Mora pa biti jasno, da bo med cepljenimi 20x več takih, ki sploh ne bodo zboleli kot takih, ki bodo asimptomatsko zboleli in bili kužni.

In podobno, med necepljenimi bo 20x več ljudi zbolelo na polno, kot pa jih bo obolelih samo asimptomatsko.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.898
-4.960
113
Da bi lahko o tem debatiral, preprosto nimam dovolj znanja. Link od Jerale sem pa že prilepil.

Mora pa biti jasno, da bo med cepljenimi 20x več takih, ki sploh ne bodo zboleli kot takih, ki bodo asimptomatsko zboleli in bili kužni.

In podobno, med necepljenimi bo 20x več ljudi zbolelo na polno, kot pa jih bo obolelih samo asimptomatsko.
In zakaj se cepljenih ne testira, kljub temu da se lahko okužijo in virus trosijo naokoli?

In ali je sistem, ki v državo prosto spusti okužene (in bolane) maturante, ki okužbe nato širijo naprej, dober ali zanič?

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.898
-4.960
113
Zdaj če to taktiko razumeš kot prisilo in ne kot boljšo strokovno podkovan načrt za uspešno borbo proti zajezitvi svetovnega problema, potem pa naj bo tako. V tem primeru bi naredil potem cepljenje obvezno.
Prav razumeš. PCT pogoj je prisila, in ne strokovno podkovan načrt za borbo proti virusu. Da ta "podkovan načrt" ne deluje proti virusu, , bomo videli v prihodnjih mesecih, ko se bodo okužbe višale.
Tudi lanske policijske ure in omejevanje na občine niso ustavile virusa, temveč so epidemijo samo podaljševale.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
Ne bo držalo. Asimtomatski cepljen trosi enako virusa, kot asimptomatski necepljen. Bolan cepljen pa trosi enako virusa, kot bolan necepljen, oba pa več kot asimptomatska. Ne more bit drugače. Govorimo v grobem povprečju, vedno se bodo našle izjeme na obeh straneh.
Logika je takšna, da bo cepljen ostal asimtomatski, necepljen pa bo zbolel, in če tadva primerjaš, bo necepljen bolj trosil virus od cepljenega. Če pa primerjaš dva asimtomatska je pa enako.
In zakaj mora necepljen asimtomatski v karanteno, cepljenemu pa ni treba, pa enako trosi virus naokol?
Bo držalo bo. Motiš se pa spet.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
In zakaj se cepljenih ne testira, kljub temu da se lahko okužijo in virus trosijo naokoli?

In ali je sistem, ki v državo prosto spusti okužene (in bolane) maturante, ki okužbe nato širijo naprej, dober ali zanič?
Trd si kot kamen. Zato, ker je verjetnost, preberi še enkrat, VERJETNOST, večja, da bo necepljeni okužil več ljudi, kot cepljeni.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
nakladaš, da kr peče stari, zavajaš, predvidevaš, itd. antivakser na pune. valjda stroki bolj verjamem kot tebi, in stroka pravi, da cepljen in hkrati okužen, okuži manj ljudi, ker trosi manj virusa, ker ima na sluznici manjšo količino virusa zaradi cepiva.
ti pa lahko svoje naprej goniš v nedogled.
Men ne rabis verjeti nic. Kakor jaz tebi ne. Moje mnenje samo. Ti pa kr jojoti lezi v rit. Odlicna priloznost za spor med ljudmi. Ahaa... kje je stroka kaj rekla.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Prav razumeš. PCT pogoj je prisila, in ne strokovno podkovan načrt za borbo proti virusu. Da ta "podkovan načrt" ne deluje proti virusu, , bomo videli v prihodnjih mesecih, ko se bodo okužbe višale.
Tudi lanske policijske ure in omejevanje na občine niso ustavile virusa, temveč so epidemijo samo podaljševale.
Seveda to je načrt. Sedaj ponucat cepivo in ko bo zadnja doza ponucana bo spet policijska ura in vse zaprto . :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: koliko in endvatri

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.898
-4.960
113
Trd si kot kamen. Zato, ker je verjetnost, preberi še enkrat, VERJETNOST, večja, da bo necepljeni okužil več ljudi, kot cepljeni.
Zakaj potem zadnjič taka panika, ko je cepljena učiteljica prišla na učitelski zbor okužena? koliko učiteljev in učencev je zato ostalo doma?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.926
4.049
113
Ljubljana
hmpg.net
1631642877600.png

Ker imate težave z iskanje po slovenski aplikaciji, ki je neverjetno zahtevno, vam dam tule podatke za Izrael.

tony

Guru
23. jul 2007
9.990
1.672
113
Zakaj hudiča pa je potem šla cepljena ministrica v karanteno, ko se je okužila, če ne trosi virusa ali pa manj?
Šla je v bolniško tik pred 1. septembrom. To pa zato, ker:
a) je menda solidno zbolela
b) o šolstvu nima pojma, in bi jo lahko pred 1. 9. kdo kaj vprašal...