Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
Če nimaš dindinov, mu daš lahko kvečjemu playstation 3, ali pa celo samo monopoly. In seveda temu otroku razliži, da je to isto kot PS5. Aja, ne moreš. Tko nekako kot tudi tebi nihče ne more nič razložit in še kar po svoje nabijaš.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Vsak necepljeni bo okužil 20x več ljudi, kot vsak cepljeni.
Vidim, da si ti cepljen nekam.
Okuži lahko nekdo nekoga samo če je sam okužen!
Okužen je lahko necepljen in cepljen. Vse več je takšnih , (ne vem kolk % prebivalcev je cepljenih, ker ne verjamem naši vladi več čisto NIČ)
ki so zboleli, čeprav so cepljeni. Seveda, to se je pokazalo šele sedaj. Prej se ni moglo.
Takšno siljenje v nekaj, za kar je vse več dokazov o neučinkovitosti imunosti na covid je lahko samo neki drug vzrok. Od vseh grip, ki so bile v preteklosti so vse naenkrat kar izginile. (ptičja, prašičja, nore krave (zdaj nori ljudje)) Nisem opazil, da so ptice cepili.
Tako da, samo moje mnenje je, da je še najmanjši problem, kolko ljudi bo zdravih. Na svak način prebivalstvu treba vbrizgati nekaj. Vemo da nek virus je, ampak takšna panika okol njega, medtem, ko se za raka nobeden kaj dosti že desetletja ne trudi kako ga izničiti oz. preprečiti že v osnovi, pa je dejansko res smrtonosen.

• Wow
Reactions: tony

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
Vidim, da si ti cepljen nekam.
Okuži lahko nekdo nekoga samo če je sam okužen!
Okužen je lahko necepljen in cepljen. Vse več je takšnih , (ne vem kolk % prebivalcev je cepljenih, ker ne verjamem naši vladi več čisto NIČ)
ki so zboleli, čeprav so cepljeni. Seveda, to se je pokazalo šele sedaj. Prej se ni moglo.
Takšno siljenje v nekaj, za kar je vse več dokazov o neučinkovitosti imunosti na covid je lahko samo neki drug vzrok. Od vseh grip, ki so bile v preteklosti so vse naenkrat kar izginile. (ptičja, prašičja, nore krave (zdaj nori ljudje)) Nisem opazil, da so ptice cepili.
Tako da, samo moje mnenje je, da je še najmanjši problem, kolko ljudi bo zdravih. Na svak način prebivalstvu treba vbrizgati nekaj. Vemo da nek virus je, ampak takšna panika okol njega, medtem, ko se za raka nobeden kaj dosti že desetletja ne trudi kako ga izničiti oz. preprečiti že v osnovi, pa je dejansko res smrtonosen.

Tudi tebi ni nič jasno, ne? Tudi cepljen lahko okuži, ampak eni mislijo, da tu odkrivajo ameriko. Enako to velja tudi za cepivo proi ošpicam, oslovskem kašlju itd. Poanta cepljenja je, da si kužen manj časa kot necepljen in tudi če zboliš, nimaš hujših simptomov. Skupno s precepljenostjo to pomeni, da ostane hospitalizacija le relativno majhnega števila oseb, ker nobeno cepivo ni 100%. Se pa strinjam da je narobe, da PR tega ne poudarja in sedaj vsi necepljenci in antivaxwerji najedate s tem kao argumenti ki so brez riti in glave za nekoga, ki je vsaj malo razumel biologijo v srednji šoli.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Super ideja. In točno to se dogaja.

Cinizem ni na mestu in ne želi si tega, ker ogromno ljudi v zdravstvu že tako dela le še na etični pogon. Zato je tudi zdravstveni kader vedno starejši, ker je pač že vajen zajebanega dela in zanič plač. Novih ljudi pa ni več.

Mularija raje srfa po netu... na tvoj račun.

ja sej men je jasno, da tam ni roznato, in da bi morali urediti pogoje dela.

samo napisal sem odgovor, ki ga je bilo zaslediti v eni izmed tem.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Tudi tebi ni nič jasno, ne? Tudi cepljen lahko okuži, ampak eni mislijo, da tu odkrivajo ameriko. Enako to velja tudi za cepivo proi ošpicam, oslovskem kašlju itd. Poanta cepljenja je, da si kužen manj časa kot necepljen in tudi če zboliš, nimaš hujših simptomov. Skupno s precepljenostjo to pomeni, da ostane hospitalizacija le relativno majhnega števila oseb, ker nobeno cepivo ni 100%. Se pa strinjam da je narobe, da PR tega ne poudarja in sedaj vsi necepljenci in antivaxwerji najedate s tem kao argumenti ki so brez riti in glave za nekoga, ki je vsaj malo razumel biologijo v srednji šoli.
Očitno bo moralo še nekaj časa miniti, da bo še nekaterim, ki verjamejo v čudežno imunost jasno.
To, da si kužen manj časa je samo teoretično. Sam nisem bil cepljen in se še nisem okužil. (no, mogoče sem pa prebolel, preden se je začela množična "akcija covid19) Kar nekaj znancev imam, ki so cepljeni in so bili ali so okuženi. Verjamem, da bo tudi na mene prišla vrsta in bom dobil pa če bom cepljen ali pa ne. To, da dobiš milejšo obliko covida, če si cepljen, je bedarija. Nikakor ne moreš vedeti, kako bi bilo, če bi bil cepljen. Je samo en namišljeni izgovor.
Ko se je začela "akcija COVID19" je nekdo prav tukaj napisal, da se bo šele čez kakše pol leta-leto videlo, kolko je cepljenje učinkovito in da bomo/boste z rezultati presenečeni nekateri, nekateri pa ne. In začelo se je kazati, kolk je vse skupaj učinkovito.
Trenutni aktualni ukrepi, da se necepljenim beri: zdravim, prepove vstop v javne ustanove in gibanje, je NEUMNOST, ki so jih v preteklosti sposobni narediti samo ...ok... ne bomo o 2WW. Se strinjamo, da so cepljeni tudi kužni in prenašalci in bodo veselo delali nekaj, kar je cilj, da naj ne bi nobeden. Se spomniš parole lani "Ostani doma, ostani zdrav"? No..... zdej pa ker je nekdo ostal doma zdrav, bo zdaj doma zaprt. Rezultat: Bodi kužen, okužen, samo da si cepljen.
Tvoji argumenti, ne pijejo vode. Biologija v srednji šoli nažalost nima kaj velik veze z to zadevo. OK... verjetno ne verjameš. Bolj verjetno bi moral poslušati kaj v zvezi s svetovno politiko (politologijo), bankirstvom, ekonomijo, lobiji...itd. Mogoče tud kmetijstvo ne bi škodovalo. Ok... sej vem, da boš rekel, da "pojma nimam" ampak, kmet poškropi neko njivo proti nečemu ali pa za nekaj. In verjemi, da virus bo prisoten tudi če je 101% prebivalstva cepljen. Torej bodo okuženi lahko samo še cepljeni. Pa tudi naš "lider" je še zmeraj se trudil narediti dva tabora, ki sta se kregala med sabo. Zdej smo to cepljeni in necepljeni. Lažje je vladati.
Beli in rdeči već niso aktualni. Zaenkrat.
Verjemi, da bi se vsi rade volje cepili, če bi bilo to tako, kot ti misliš da je. Jaz bi prvi v vrsti čakal....

PS. Še nekaj. Danes nekje preberem, kolk je na novo okuženih, kolko je že različic virusa (s tem bolj opravičujejo neučinkovitist cepiv), kolko je cepljenih, kolko necepljenih...itd. Od vseh podatkov, pa NIMAJO PODATKA (matematika osnovne šole), kolko je cepljenih, ki so se vseeno okužili. + - . NEUMNOST človeka s premajhno masko.

• Všeč mi je
Reactions: damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
Očitno bo moralo še nekaj časa miniti, da bo še nekaterim, ki verjamejo v čudežno imunost jasno.
To, da si kužen manj časa je samo teoretično. Sam nisem bil cepljen in se še nisem okužil. (no, mogoče sem pa prebolel, preden se je začela množična "akcija covid19) Kar nekaj znancev imam, ki so cepljeni in so bili ali so okuženi. Verjamem, da bo tudi na mene prišla vrsta in bom dobil pa če bom cepljen ali pa ne. To, da dobiš milejšo obliko covida, če si cepljen, je bedarija. Nikakor ne moreš vedeti, kako bi bilo, če bi bil cepljen. Je samo en namišljeni izgovor.
Ko se je začela "akcija COVID19" je nekdo prav tukaj napisal, da se bo šele čez kakše pol leta-leto videlo, kolko je cepljenje učinkovito in da bomo/boste z rezultati presenečeni nekateri, nekateri pa ne. In začelo se je kazati, kolk je vse skupaj učinkovito.
Trenutni aktualni ukrepi, da se necepljenim beri: zdravim, prepove vstop v javne ustanove in gibanje, je NEUMNOST, ki so jih v preteklosti sposobni narediti samo ...ok... ne bomo o 2WW. Se strinjamo, da so cepljeni tudi kužni in prenašalci in bodo veselo delali nekaj, kar je cilj, da naj ne bi nobeden. Se spomniš parole lani "Ostani doma, ostani zdrav"? No..... zdej pa ker je nekdo ostal doma zdrav, bo zdaj doma zaprt. Rezultat: Bodi kužen, okužen, samo da si cepljen.
Tvoji argumenti, ne pijejo vode. Biologija v srednji šoli nažalost nima kaj velik veze z to zadevo. OK... verjetno ne verjameš. Bolj verjetno bi moral poslušati kaj v zvezi s svetovno politiko (politologijo), bankirstvom, ekonomijo, lobiji...itd. Mogoče tud kmetijstvo ne bi škodovalo. Ok... sej vem, da boš rekel, da "pojma nimam" ampak, kmet poškropi neko njivo proti nečemu ali pa za nekaj. In verjemi, da virus bo prisoten tudi če je 101% prebivalstva cepljen. Torej bodo okuženi lahko samo še cepljeni. Pa tudi naš "lider" je še zmeraj se trudil narediti dva tabora, ki sta se kregala med sabo. Zdej smo to cepljeni in necepljeni. Lažje je vladati.
Verjemi, da bi se vsi rade volje cepili, če bi bilo to tako, kot ti misliš da je. Jaz bi prvi v vrsti čakal....

PS. Še nekaj. Danes nekje preberem, kolk je na novo okuženih, kolko je že različic virusa (s tem bolj opravičujejo neučinkovitist cepiv), kolko je cepljenih, kolko necepljenih...itd. Od vseh podatkov, pa NIMAJO PODATKA (matematika osnovne šole), kolko je cepljenih, ki so se vseeno okužili. + - . NEUMNOST človeka s premajhno masko.

Ti stisnem lajk samo zato, ker si se na dolgo razpisal in pdoal nekaj pametnih argumentov in celo recimo ne izgledaš kot antivaxer, pač pa dvomljivec.

Ampak: trditev da necepljen = zdrav je najmanj netočna, če ne še kaj več. In ja rezultat bodi kužen, okužen, samo da si cepljen bi bil v dani situaciji daleč najboljši. Zakaj pa je dovolj te malo srednješolske biologije. Ti si jo imel? Jaz sem jo imel in mogoče je bila samo naša profesorca takšna, ampak nam je dala tudi malo znanja o tem. Očitno sem ji za to lahko hvaležen, da nisem en čisto navaden lolo sedaj.

Če pa že ravno kmetovanje omenjaš in škropiva. Tudi škropivo ni čisto 100%. Recimo vsako leto škropim breskvo z modro galico in vsako leto dobim breskovo kodravost. Ravno tako na oljkah dobim oljčno muho tu in tam, pa jih škropim in zatiram. Vzporednico recimo razumeš? Lahko pa seveda uberem pot in grem tožit proizvajalca škropiva, da ne deluje.

tony

Guru
23. jul 2007
9.998
1.677
113

a) Je6e te nastavek paranoje, kar je verjetno neke sorte izpeljanka anksiozne motnje (si mirno izmišljujem, nimam tozadevne izobrazbe ampak, hej, forumu smo). To bi bilo dobro obravnavati, ljudje okrog tebe bodo lažje živeli in, nenazadnje, izboljšanje bo olajšanje tudi zate. Če drugega ne, pejt v knjižnico in preberi kakšno knjigo na temo anksioznosti iz serije Za telebane.

b) Nakladanje, kako je cepljenje brez učinka nima osnove. Tudi prijava:
"To, da dobiš milejšo obliko covida, če si cepljen, je bedarija. Nikakor ne moreš vedeti, kako bi bilo, če bi bil cepljen. Je samo en namišljeni izgovor."
presega tvoje naravoslovno znanje. Te stvari smo izmerili in so jasne kot beli dan. Ko je tovarišica v šoli grozila, da bo sranje, če je ne boš poslušal, je mislila resno. Zdajle si do kolen zabredel vanj.

Nekaj strani nazaj sem že iz riti potegnil, da bo za vsakih 19 okuženih s strani necepljenih prišel na vrsto 1, ki ga bo okužil cepljeni. Tole čaka vse necepljene, dobro pa je tudi, da boste vedeli iz katere strani je priletelo.

c) Nekaj težave imava tudi z bralnim razumevanjem. Eno stran nazaj se je dalo prebrati, kje so na voljo podatki, koliko hospitaliziranih je cepljenih. A se iz tega ne da sklepati, kakšen je delež tudi za okužene, ki so cepljeni? (Hint: necepljenih je 4x več. A ta razlika ne pride od čipiranja, pardon, cepljenja?)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.167
7.202
113
Glede na napoved IJS letosnjo zime vsak pride na vrsto z okuzbo.
Se vidimo na intenzivnem, kot mi eni napovedujejo?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.901
-4.985
113
Balkanc kot balkanc pač. Če je znak za enosmerni promet, ti še kar rineš v kontra smer v cesto. PCT bi bil OK, če bi se ga držali, ampak ne, balkanc mora seveda po svoje. Može seljak iz sela ali ne može selo iz seljaka.
Japajade. PCT nebi deloval proti širjenju virusa tudi če bi se ga vsi držali. Ker omogoča okuženim cepljenim, da ga nemoteno trosijo okoli. Se jih ne testira, in se jih tudi ne najde. Samo trosijo.