Ja pa sej v tem je catch oz. to se sprašujem - ali vzorec 506 ljudi dejansko lahko predstavlja mnenje vseh državljanov Slovenije starih med 15 in 30 let.Če je vzorec reprezentativen je to več kot dovolj.
Če bi tebi vsak dan en težil da se moraš cepiti zaradi stekline, čeprav nimaš stika z divjimi živalmi, bi najbrž ga imel tudi dosti. Ampak zmeraj je 0,1% možnost da te nek bober napade, zato se moraš cepiti. Pa čez pol leta spet.Jah pol pa qrc a ne. Sem kar malo razočaran, če dejansko vsak 4. mladi misli, da je covid izmišljotina.
Takle mamo...Jah pol pa qrc a ne. Sem kar malo razočaran, če dejansko vsak 4. mladi misli, da je covid izmišljotina.
Eno je, da se ti cepljenje iz X razloga ne zdi smiselno, nekaj drugega pa to, da dojemaš covid kot izmišljotino. Prvo je lahko v določenih primerih še razumljivo, drugo pa niti približno ne. Da je pa tebi uspelo to dvoje povezati, me pa v bistvu sploh ne preseneča.Če bi tebi vsak dan en težil da se moraš cepiti zaradi stekline, čeprav nimaš stika z divjimi živalmi, bi najbrž ga imel tudi dosti. Ampak zmeraj je 0,1% možnost da te nek bober napade, zato se moraš cepiti. Pa čez pol leta spet.
V raziskavi, kar preberi jo, je zanimiva. In tam je jasno napisano, da 25% mladih dojema covid kot izmišljotino farmacije. Izmišljotina pa pomeni, da je nekaj izmišljeno, torej neobstoječe. Umetno narejen virus pa ne more biti izmišljotina, ker obstaja in dela probleme ne glede na to ali je umetnega ali naravnega izvora.Kje pa vidis da mislijo da je izmisljotina?
Mladi tole dojmajo tako, da pogledajo kakšne podatke ki so za njih relevantni in potem ocenijo tveganje. Recimo vzemimo enega srednjšolca in povej kako naj dojamejo situacijo sedaj ko je covid naokoli že 2 leti pa noben od njegovih kolegov še ni umrl, noben še ni šel v bolišnico pa tisti ki so zboleli so malo smrkali. Hkrati pa neselektivno vidijo omejitve in pogojevanja vsepovsod okoli sebe.V raziskavi, kar preberi jo, je zanimiva. In tam je jasno napisano, da 25% mladih dojema covid kot izmišljotino farmacije. Izmišljotina pa pomeni, da je nekaj izmišljeno, torej neobstoječe. Umetno narejen virus pa ne more biti izmišljotina, ker obstaja in dela probleme ne glede na to ali je umetnega ali naravnega izvora.
Na alterju ni mladih"Z navedenimi trditvami se statistično značilno najbolj strinja skupina mladih, ki se ne namerava cepiti."
Kdo bi si mislil![]()
To je res kar pišeš, ampak tako kot darjan, sem tudi jaz tole na hitro slabo prebral, in bi obkljukal izmišljotino. Pa ne zanikam obstoja virusa.V raziskavi, kar preberi jo, je zanimiva. In tam je jasno napisano, da 25% mladih dojema covid kot izmišljotino farmacije. Izmišljotina pa pomeni, da je nekaj izmišljeno, torej neobstoječe. Umetno narejen virus pa ne more biti izmišljotina, ker obstaja in dela probleme ne glede na to ali je umetnega ali naravnega izvora.
Ja, nekdaj si srečno živel, ker si vedel, da po 18-tem postaneš last države in moreš iti v JLA. Iz katere se iz vsake generacije kdo ni vrnil.
Mladi in Covid 19
25% mladih se strinja, da je Covid 19 izmišljotina farmacevtske industrije.
35% jih je mnenja, da je to poizkus nadzorovanja populacije.