Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.503
-8.903
113
Še eno obvestilo: avstrijci skrajšujejo veljavnost potrdila o cepljenju z enega leta na 9 mesecev!!! Prehodno obdobje je do 9.12..
Matr, za pomladno smučanje bo treba po "pikeca". :eek:
Se pravi tako, kot je bilo prvotno zamišljeno. Ob uvedbi potrdil se je govorilo (sicer ne glih naglas) o veljavnosti 9 mesecev.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Kolikor se spomnim je bilo govora o 12 mesecih, ampak ja glede na nova dognanja o "učinkoviti" zaščiti je bilo pričakovano.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.959
7.479
113
pri taščici
Danes pisem se eno stran
Sano izvidov, odpustnic in podobno je za dva fascikla ;)
Rtg slik nislim da med 4 -5kg. Kar jih jenv moji lasti innkar so se razvijal jih.
Glede na tvoj "medical history" bi tudi ti lahko kak roman izdal...he he...mogoče kar trilogijo

Priponke

• IMG_20211119_114658.jpg
    IMG_20211119_114658.jpg
    1,1 MB · Ogledi: 189
Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.131
4.643
113
Evo Pokljukar obljubil odškodnine za cepljene, če bo šlo kaj narobe.
Velja tudi za nazaj.
Tak da kje je naši cepljeni z mravljinci v roki???

• Ljubezen
Reactions: zino

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.959
7.479
113
pri taščici
Haha, politiku verjeti. Za smrt koliko? 4 mestna cifra v evrih. Koliko smrti bodo priznali? Tisto v Bruslju pa mogoce Katjo
Za mravljince pa trimestno?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.512
1.930
113
na temni strani lune
V tem delu foruma ne. So samo tvoji in pogojno tvoji.

Jeba.........
Če ima kdo voljo raziskovati bo že našel pot................

ON TOPIC:
Aja, pa nisem proti cepljenju. Enostavno ne verjamem, da bi kovid cepivo delalo veliko razliko pri nekritičnih pod 60.
Garancije pa ni. Sam se tega dobro zavedam in tveganje sprejemam. Sam sem v skupini pod 40 z relativno zdravim življenjskim slogom ter zgodovino prednikov kateri so po veliki večini dočakali 90+.

Virusa ne zanikam in se povečini držim vseh preventivnih ukrepov. Če bo zadosti pa nimam pojma. Za sedaj kar dobro kaže.
Če mi pa kdo prilepi neodvisno raziskavo, v kateri bo jasno in glasno dokazano, da cepljeni zmanjša možnost prenosa virusa za vsaj 50+% (osebni razlogi), potem se pa tudi jaz cepim. Dokler bom pa samo na 2, 3 ali celo 4 decimalki spreminjal možnost hospitalizacije/smrti, je pa zame brezpredmetno.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Gonzo

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Jeba.........
Če ima kdo voljo raziskovati bo že našel pot................

ON TOPIC:
Aja, pa nisem proti cepljenju. Enostavno ne verjamem, da bi kovid cepivo delalo veliko razliko pri nekritičnih pod 60.
Garancije pa ni. Sam se tega dobro zavedam in tveganje sprejemam. Sam sem v skupini pod 40 z relativno zdravim življenjskim slogom ter zgodovino prednikov kateri so po veliki večini dočakali 90+.

Virusa ne zanikam in se povečini držim vseh preventivnih ukrepov. Če bo zadosti pa nimam pojma. Za sedaj kar dobro kaže.
Če mi pa kdo prilepi neodvisno raziskavo, v kateri bo jasno in glasno dokazano, da cepljeni zmanjša možnost prenosa virusa za vsaj 50+% (osebni razlogi), potem se pa tudi jaz cepim. Dokler bom pa samo na 2, 3 ali celo 4 decimalki spreminjal možnost hospitalizacije/smrti, je pa zame brezpredmetno.
Saj tile ki so pod 50 so bili prepričani da so zdravi. Ampak če se nisi do sedaj se tudi sedaj neboš cepil.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.512
1.930
113
na temni strani lune
Saj tile ki so pod 50 so bili prepričani da so zdravi. Ampak če se nisi do sedaj se tudi sedaj neboš cepil.

Je bila v eni temi prilepljena statistika, koliko hospitaliziranih je v kateri starostni skupini. Glede na količino dnevnih okužb, je v moji starostni skupini možnost zapletov v promilih. Lahko da bom prav jaz "srečni" dobitnik težjega poteka, vendar to tveganje sprejemam.

Če bi cepivo občutno preprečevalo prenos, to bi bila pa druga zgodba.