Vzajemna Varuh zdravja-mnenje glede neobravnave

Kronos10

Zelenc'
20. sep 2014
12
0
1
Pozdravljeni,

imam en primer z omenjeno zavarovalnico. Pred nekaj časa so mi dobili kalcinat slučajno, ker sem imel poškodbo mišice. Nikoli mi kalcinat ni povzročal problema. Sedaj sem imel bolečine, ki so se pojavile same in itak na UZ poleg nič so spet videli kalcinat, vendar to ni stanje za moje pojme in oni so me zavrnili, saj gre za obstoječe stanje.
Sej jim lepo povedal, da imam še MR in naj me še tja pošljejo na končno diagnozo. Niso želeli. Tudi UZ sem plačal sem. Klacinat je bil viden sedaj preko rentgena.
Torej po MR slikanju je bilo nekaj povsem drugega. Neki v povezavi z cisto in vnetjem. Vzglavnem kalcinat je kroničen in je prisoten v rami lahko že leta.
Nisem želel plačevati več položnic, saj se preklical polico, kljub temu me sedaj že skoraj terjajo. Rekel sem jim, da ne bom plačeval saj se ne držijo pogojev.
Zanima me, če je kdo tukaj malo bolj vešč. Zanima me mnenje ali se tožba iz moje strani izplača. Sem že pisal na poravnava.si, vendar oni imajo radi enostavnejše primere.
Na splošno dobrodošla tudi ostala mnenja.

Hvala.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.360
7.763
113
Ce ne kalcinat obstajal ze pred sklenitvijo police, potem vsi problemi iz tega naslova ne padejo pod polico. Ce je kalcinat nastal po sklenitvi police, pa bi.