Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
:sprasujemse: a sem to kje napisal

moj point je bil v tem, da bi lahko tudi UA oligarhi prispevali kašno mlrd USD nazaj, itak ta denar izvira iz raznih koruptivnih dejanj.

Pa vojna se bo končala, in UA se bo obnovila, EU bo prispevala mlrd USD, a ti je v interesu, da ta denar spet v večini gre skozi roke oligarhov?

ma ja, sam jambr na jambr kaj vse je narobe.

A če bi se to pri nas dogajalo, pa ne bi bilo tajkunov zraven?

kdo je pa banke reševal? kdo je profitiral?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kaj ko bi objavil originalno pismo in ne zmanipulirano desničarsko verzijo? :evil:

2. okt 2007
3.946
2.456
113
sankcije delujejo :sprasujemse: , samo za EU, ki bo zraven UA najbolj nahebala od te vojno z brezglavimi in nepremišljenimi sankcijami.

Ta pa Putin se ima za nekega carja Velikega, in na veliko služi denarce z energenti. Sicer je s temi izjavami in primerjavo s P. Velikim res zrel za kakšno obravnavo na zaprtem oddelku. Tip živi v nekem svojem svetu in povsem očitno je, da od vojne ne bo odstopil. Ima čas, če ga lastni prej ne odstavijo, in seveda denar.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.478
113
Zračna obramba JE delovala, bolgari pa ga niso prepoznali kot nevarnost. Kaj v tem stavku ti ni jasno?

Pravila niso bila upoštevana. V dani situaciji, ko smo vsi malo napeti, bi si želel vedeti zakaj in kdo. Saj veš, toliko, da vemo da nekdo na nebu in zemlji opravlja svoje delo. A ti je zdaj kaj bolj jasno?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.512
1.930
113
na temni strani lune
Sankcije katere sta brezzobi tiger EU in ZDA uvedli več kot očitno ne delujejo. Najebali smo državljani EU, putin pa veselo hara dalje in financira vojno z rekordnimi dobički. Bedaki kateri menijo da so sankcije potrebne in da bi jih morali še dodatno zategniti (boj do zadnjega Ukrajinca in do zadnjega centa državljanov EU), so bolj primerni za psihiatrijo kot sam putin.

Če želimo ruse ustaviti, bodo morali raznorazni tipkovnica bojevniki ustati iza računalnikov in stopiti na kakšno fronto. Kak evropejec bo moral žrtvovati kakšnega lastnega otroka, sorodnika, prijatelja,......... . Rus se je pa več kot očitno dobro pripravil na sankcije in posledično večino pripetljajev, kateri so prišli zraven.

Za dobro naših otrok oz. prihodnosti EU, bo potrebno z rusi doseči nek dogovor (Ukrajina je že bolj kot ne izgubljena) ali pa iti all in in morda začeti 3 svetovno vojno. Seveda obstaja še možnost katero "izvajamo" sedaj in to je "umiranje na obroke" tako EU tako Ukrajinci.

Sam obsojam vsakršno nasilje in dejanja rusije v Ukrajini. Žalostna realnost pa je po mojem mnenju to kar sem napisal zgoraj. Lahko si govorimo in se slepimo, da bodo Ukrajinci uspeli porinit rusa nazaj in izvesti "olujo". Realnost pa je, da prej kot se sprijaznijo, da je vzhod države izgubljen, manjše bodo žrtve in škoda.
Kaj bomo pa "zahod" naredili za prihodnost in preprečitev ekspanzije rusov v prihodnje je pa hudo zajebano vprašanje...... S tem da je potrebno oko držati tudi na kitajski, da nas ne bo zopet "presenetila pričakovana poteza".

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Sankcije katere sta brezzobi tiger EU in ZDA uvedli več kot očitno ne delujejo. Najebali smo državljani EU, putin pa veselo hara dalje in financira vojno z rekordnimi dobički. Bedaki kateri menijo da so sankcije potrebne in da bi jih morali še dodatno zategniti (boj do zadnjega Ukrajinca in do zadnjega centa državljanov EU), so bolj primerni za psihiatrijo kot sam putin.

Če želimo ruse ustaviti, bodo morali raznorazni tipkovnica bojevniki ustati iza računalnikov in stopiti na kakšno fronto. Kak evropejec bo moral žrtvovati kakšnega lastnega otroka, sorodnika, prijatelja,......... . Rus se je pa več kot očitno dobro pripravil na sankcije in posledično večino pripetljajev, kateri so prišli zraven.

Za dobro naših otrok oz. prihodnosti EU, bo potrebno z rusi doseči nek dogovor (Ukrajina je že bolj kot ne izgubljena) ali pa iti all in in morda začeti 3 svetovno vojno. Seveda obstaja še možnost katero "izvajamo" sedaj in to je "umiranje na obroke" tako EU tako Ukrajinci.

Sam obsojam vsakršno nasilje in dejanja rusije v Ukrajini. Žalostna realnost pa je po mojem mnenju to kar sem napisal zgoraj. Lahko si govorimo in se slepimo, da bodo Ukrajinci uspeli porinit rusa nazaj in izvesti "olujo". Realnost pa je, da prej kot se sprijaznijo, da je vzhod države izgubljen, manjše bodo žrtve in škoda.
Kaj bomo pa "zahod" naredili za prihodnost in preprečitev ekspanzije rusov v prihodnje je pa hudo zajebano vprašanje...... S tem da je potrebno oko držati tudi na kitajski, da nas ne bo zopet "presenetila pričakovana poteza".
Od kod tvoje prepričanje da se bo giht ustavil "samo" na vzhodu Ukrajine? Je tudi dolfi obljubljal nekaj podobnega ob napadu na Poljsko in še prej na češko. Giht je že dokazal, koliko mu je za verjeti.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.478
113
Klasično blefersko in brez argumentov. Ko sem prosil za obrazložitev, sem dobil takle odgovor. Hvala vseeno, pa čeprav za nič.

Si si dobil sonce mamino. Samo sprenevedaš se.

Pa dokler je tukaj, kjer sem, cel kup decev v najboljših letih z UA tablicami in urami v vrednosti mojega avta mi ni za skrbeti. Ne, niso na dopustu, trosi se od muke in skrbi. Se ne zavedate kaj in koga zagovarjate. 11.55 se boste začeli zavedati kaj pomeni to za širšo blaginjo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.760
10.371
113
Jaz bi pa rekel, da bi bilo

Jaz bi rekel, da gre zadeva trenutno v približno ok stvar in sicer, da se Ukrajincem dostavlja močnejše orožje.
Hkrati bi lahko neuradno/tajno se napotilo tja še kakšne specialce z najnovejšim tajnim orožjem (za katerega sem prepričan, da ga vsaj Američani imajo), da malo pomagajo porinit Ruse nazaj.

To, da se Rusom popusti, se pa lepo vidi, kam smo prišli. Putin bo očitno kmalu crknil, ampak če bodo isti ostali na oblasti, bomo čez 10 let spet ''branili'' Poljsko in druge države. Bulli se ustavi, ko jih dobi po zobeh, ne pa z nastavljanjem riti.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Gavran

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Si si dobil sonce mamino. Samo sprenevedaš se.

Pa dokler je tukaj, kjer sem, cel kup decev v najboljših letih z UA tablicami in urami v vrednosti mojega avta mi ni za skrbeti. Ne, niso na dopustu, trosi se od muke in skrbi. Se ne zavedate kaj in koga zagovarjate. 11.55 se boste začeli zavedati kaj pomeni to za širšo blaginjo.

Nakladanje, argumentov pa ni... kot jih nima giht za napad na Ukrajino razen svojega kretenizma... rusov seveda nočeš videti, ker imaš putinovske plašnice...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.478
113
Jaz bi pa rekel, da bi bilo

Jaz bi rekel, da gre zadeva trenutno v približno ok stvar in sicer, da se Ukrajincem dostavlja močnejše orožje.
Hkrati bi lahko neuradno/tajno se napotilo tja še kakšne specialce z najnovejšim tajnim orožjem (za katerega sem prepričan, da ga vsaj Američani imajo), da malo pomagajo porinit Ruse nazaj.

To, da se Rusom popusti, se pa lepo vidi, kam smo prišli. Putin bo očitno kmalu crknil, ampak če bodo isti ostali na oblasti, bomo čez 10 let spet ''branili'' Poljsko in druge države. Bulli se ustavi, ko jih dobi po zobeh, ne pa z nastavljanjem riti.

Naslov filma, ki si ga gledal? Te ameriški bojevniki s tajnim orozjem za katerega obstaja velika možnost, da pride v roke nasprotni strani? Kdo pride potem v akcijo? Bruce Willis? Rambo? Black ops Navy Seal Team?

Se vedno se spominjam, kako je bilo tam nekje na začetku te teme, kako jim je zdaj zdaj zmanjkalo orožja. Jaz vidim samo ogromno žalosti in pogroma trenutne politike v obliki sankcij in pošiljanja orožja. Kdo umira se verjetno zavedamo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.478
113
Nakladanje, argumentov pa ni... kot jih nima giht za napad na Ukrajino razen svojega kretenizma... rusov seveda nočeš videti, ker imaš putinovske plašnice...

Khm, Rusi so trenutno nezaželeni, tako, da jih res ni. Ukrajinci uspešno nadomeščajo vec ali manj podobno ganstersko obnašanje sonarodnjakov.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.512
1.930
113
na temni strani lune
Od kod tvoje prepričanje da se bo giht ustavil "samo" na vzhodu Ukrajine? Je tudi dolfi obljubljal nekaj podobnega ob napadu na Poljsko in še prej na češko. Giht je že dokazal, koliko mu je za verjeti.

Saj nisem prepričan v to. V predhodnih postih sem večkrat napisal kaj bi bilo "potrebno" v prihodnosti po mojem mnenju.

NATO in vsi zavezniki bi morale aktivno pristopiti k utrjevanju vzhodne meje. Potrebno je pojačati obrambo in prisotnost NATO vojske v "ogroženih" državah, da bo teoretično rus tisti kateri je napadel nato.

Za Ukrajino se je gotovo vedelo ogromno časa kake načrte ima z njo rus. Kaj se je storilo? Enkrat ko je rus vkorakal je bila zgodba skorajda zaključena.

Sedaj je potrebno braniti vzhod. Ne samo na papirju. Aktivno in odločno. Z bedaki tipa putin se ne more pogovarjati dementnež tipa Biden ali LGBT+ EU brezjajčniki. Trdno postaviti meje in jih braniti za vsako ceno.

Na žalost Ukrajine ne bo moč dobiti nazaj z diplomacijo, cena za vojaški spopad je pa krepko previsoka če je na tehtnici samo Ukrajina. Tu je prilika zamujena.

Evropo čimprej energetsko osamosvojit. To je sicer proces za desetletje ali več (čez noč ne bo šlo). Do takrat pa menim da imamo hladno vojno vol. 2.

My 5c

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.