Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik 474

Nisva se razumela, tudi jaz bi jih postrelil. Sploh ko mi potamanijo pol vasi/mesta in ko vidijo da ni več rešitve in se predajo.

Saj sem tudi jaz napisal, da bi ga počil:
Kot prvo v takšnem spopadu mu nebi niti dal možnosti, da se preda. Pok, jebi ga, padel v spopadu.

Janez40 pa je zagovarjal, da je čisto OK , da se mu še poščiješ v lobanjo ali ga pa pošlješ na minsko polje... Sick
Za moje pojme je branilcu lastne domovine in življenja dovoljeno delat karkoli. Če mu psihično pomaga branit to, da bo Rusu navezal Ukrajinsko zastavo in ga poslal na mino, tudi prav.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Gargy, če mi nekdo z izstrelkom uniči hišo in v njej ubije ženo, otroke in psa, je metek v čelo preveč prijazna gesta in nagrada za takega psihiča.
Scanje in minsko polje je že malenkost boljše...

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
African students protest against being kept as "human shields" by the Ukrainian armed forces. With no water, electricity, or food the students ask their embassies for help.

Scenarij se hitro razkriva - pomoč dobijo samo cepljeni.

The #Ukraine cabinet have announced a 'war-time economy' & one off payments to those who lost employment
It is however linked to 'vaccination status' & the 'Ministry for Digital Transformation' are expected to announce further details soon.

yt

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
V tem primeru kršiš ženevsko konvencijo, kar je Gargy trdil, da je proti. Točno zato sem mu postavil to vprašanje, pa seveda ni znal odgovoriti.

pa dobr no... že 3 strani prepucavanja.

pač vsak po svoje sprošča svojo jezo.

vojna je svinjska stvar, marsikaj vidiš in doživiš, česar ne bi smel, tega ne moreš normalno prebolet, tako da pač se tudi taka izživljanja dogajajo. Še bolj svinjsko je, ko se spravijo na civilno prebivalstvo... razna posilstva žensk, otrok, poniževanja starejših... to je šele svinjarija. To se je na veliko dogajalo v Jugo vojni. To so bli žvali, brez kontrole, podivjani čist. Eni in drugi.

Policaj ali gasilc ima psiho pomoč že samo če pride na kakšno hudo prometno nesrečo, kjer vidi kakšna razmontirana trupla... kaj šele vojak, ki povzroči tak prizor.

Pač vojakov je preveč, da bi se z vsemi pogovoril... ampak taka vojna pusti hude posledice.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Glede sankcij, Eu & Zda niso cel svet.
Sivo so države, ki niso uvedle nikakršne sankcije. Najtrše sankcije je uvedla EU, bistveno blažje pa ZDA in UK. Zakaj takšna razlika, če so ZDA in UK najbolj zagovarjale uvajanje sankcij ?
Poglej priponko 53614

Former NATO Soldier DESTROYS Official Ukraine War Narrative
Imaš pa napačne informacije, ban na rusko nafto zavlačujejo švabi. In samo EU je kriva, da ni to že done deal.
To kar kažeš ti je EU kriva, ker preprosto se bojijo šoka...

Rus pa je danes že grozil, da ob morebitni banu Ruske nafte bo zaprl plin. To je še edino orožje ki ga imajo. Sedaj tuhtajo kaj bi?
Ta ukrep je zrasel na zelniku ZDA in že Lavrov je bil vidno živčen in začel omenjata ZDA Hitlerja....

Če pa zaprejo plin, pa lahko swift zaživi v polni meri. To bi bilo edino prav. V roku tenda bodo štampali rubl z dodatnimi nulami zadi, seveda bo to interna valuta, skatero praktično ne boš mogu kupiti nič.

Samo čakamo kaj bo.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.498
3.221
113
Lublana
Obišči stran
Janez40 primer, jaz se mu ne bi samo poscal v lobanjo, ampak bi namerno požrl staro klobaso in mu še diarejo spustil direkt v gobec, vsak dan, cel dan.
Sorry, ampak v Ukrajini ima tak mulo izbiro, ali kolje vse povprek, kot to tudi počnejo tovrstni muloti, ali pa se človeško preda, ker noče kršit ženevske konvencije in prestopi na ukrajinsko stran ter zaprosi za azil. Simpl.
Mislim, da si nekateri vojno predstavljate, kot nekaj čisto preprostega in plemenitega, kot v najblj pocukranih holywoodskih filmih.
Zagotovo se prestrašenemu mulcu ali pa starejšemu vojaku, ki ne želi sodelaovati v vojni ni tako lahko odločiti kaj storiti. Če se preda bo dezerter, če se mu bo sploh uspelo predati preden ga lastna vojska dobi in ubije. Morda je pa celo prepričan, da je to kar počnejo prav, čeprav si vojne in pobijanja ne želi, verjame, da je njegov narod in država ogrožena in ga potrebuje... Težko se je postavit v vlogo nekoga na fronti. In nenazadnje, če se le odloči za predajo in mu predaja uspe bo še vedno veljal za dezerterja in morda se nikoli več ne bo mogel vrniti domov. Še najhuje pa je strah, da bo ob predaji naletel na osebe katerim so njegovi vojaki pobili družine in se bodo znesli nad njim, čeprav on osebno tudi metka še ni izstrelil... Ni to tako preprosto, kot nekateri sanjate.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
African students protest against being kept as "human shields" by the Ukrainian armed forces. With no water, electricity, or food the students ask their embassies for help.

The #Ukraine cabinet have announced a 'war-time economy' & one off payments to those who lost employment
It is however linked to 'vaccination status' & the 'Ministry for Digital Transformation' are expected to announce further details soon.

yt

kje so se pa teli do zdej skrival? kakšna ambasada, ni ambasad že 14 dni več v ukrajini!

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113

yt
Al pol imajo Belorusko taktiko na meji z Poljsko... Imaš vse posneto...

aja sej ti si nejeverni Tomaž
pozab
:valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Konec

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
US President Joe Biden is expected to announce a ban on US imports of Russian oil later today.

Gremo gasa
Gasa do roba prepada in naprej !
System collapse. Biden turns to Iran & Venezuela for help (Live)

Kdo je vpleten v Eu:
eu.jpg

• Všeč mi je
  • Jezen sem
Reactions: bizi in jonny77

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Mislim, da si nekateri vojno predstavljate, kot nekaj čisto preprostega in plemenitega, kot v najblj pocukranih holywoodskih filmih.
Zagotovo se prestrašenemu mulcu ali pa starejšemu vojaku, ki ne želi sodelaovati v vojni ni tako lahko odločiti kaj storiti. Če se preda bo dezerter, če se mu bo sploh uspelo predati preden ga lastna vojska dobi in ubije. Morda je pa celo prepričan, da je to kar počnejo prav, čeprav si vojne in pobijanja ne želi, verjame, da je njegov narod in država ogrožena in ga potrebuje... Težko se je postavit v vlogo nekoga na fronti. In nenazadnje, če se le odloči za predajo in mu predaja uspe bo še vedno veljal za dezerterja in morda se nikoli več ne bo mogel vrniti domov. Še najhuje pa je strah, da bo ob predaji naletel na osebe katerim so njegovi vojaki pobili družine in se bodo znesli nad njim, čeprav on osebno tudi metka še ni izstrelil... Ni to tako preprosto, kot nekateri sanjate.
V vojni ni nikoli preprosto in črno ali belo, če se pridružiš vojski in si poklicni vojak potem, veš kaj so tvoje naloge in med njih spada tudi ubijanje nasprotnika in braniti svojo državo do konca.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.839
113
A ni že poslal nekih uber krvoločnih čečenov? so že v krstah nazaj doma?
Če zanemarimo, da je lahko to čisti PR - baje jih je dejansko že veliko pobitih (Čečenom namreč) in baje ruska vojska ne da veliko na pobiranje trupel in njihov prevoz v Rusijo ampak naj bi jih kar puščali kjer padejo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
The European Commission has proposed an outline of a plan to make Europe independent from Russian fossil fuels before 2030 - starting with gas.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.