v največji demokraciji ni huawei

I

Izbrisan uporabnik 474

Ja "malo" je pristransko napisano, kar pa še ne pomeni, da ni res. Ampak treba je brati med vrsticami. Gre za eno mesto (trenutno), kjer imajo velike probleme in visoko stopnjo kriminala. Zdaj v zgodovino z Ujguri in podobno se ne bom spuščal, preprosto zato, ker nisem dovolj podkovan, ne mislim pa brskat po internetu samo zato, da bi izpadel pameten.

Tudi največje mesto na svetu, Chongqing je se je ob svojem razcvetu kašno desetletje nazaj ali manj spopadal z skokovitim naraščanjem kriminala in sploh za tujca ni bilo varno hditi ponoči okrog. Kakšni 2,3 leta nazaj so mesto posejali s kamerami in kriminal je zelo občutno padel. Ko hodiš po mestu se sploh ne zaveš, kje so kamere, dokler se ne ustaviš in res pogledaš okrog sebe... Mene ni motilo, tudi policije ni na cesti ali v mestu, razen tu in tam, da malo merka promet. Pa govorimo o 30+ mio. mestu. Na drugi strani pa imaš recimo NY, ki ima manj kot 10 mio. prebivalcev, pa na vsakem vogalu vsaj 2 policaja, vsaka druga ulica je task force kombi, pa legitimirajo te samo če malo poševno pogledaš. Da sprehajanja ponoči izzven glavnih ulic ne omenjam...
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
enkrat sem gledal en film na to temo. ameriška produkcija. ameriške sanje. kitajska realizacija.

glede na splošno opevano tehnološko zaostalost kitajcev in kopiranje vsega, bi se vprašal kje se vse začne.

a se začne, ko zapeljem v bosno, brez garmina in gps, pa mi avto reče v tej državi ne berem znakov.
se začne ko se prijavim v google in vidim vse poti in stran poti.
se začne, ko fb enkrat letno zagovarja prodajo, predelavo, uporabo podatkov za katere večina ne ve, da jih zbira.
se začne z akti, zakoni o pranju denarja, preprečevanju terorizma.......
z mrežo kamer na cestah
in vse nazaj do analogne udbe

kdor misli, da ga bodo začeli slediti v beogradu, da ga mogoče sledijo v londonu.. hahaha... amopak dokler si ovca si pixl na ekranu
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Ma tisti, ki misli, da je skrit pred svetom, se lahko nazaj z deko pokrije in sanja naprej. Smo ze vsi vpeti v sistem in ni vec povratka. Svet gre naprej in ZF filmi v bistvu niso cisto nic ZF ampak napoved prihodnosti.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey in msenjur

sad

Guru
24. avg 2007
20.461
9.154
113
A veš da so so američani grozili s sestrelitvijo satelitov če bi EU omogočila tako visoko natančnost vsem uporabnikom kot so sprva predvidevali. Z izgovorom da bi bila to varnostna grožnja ZDA. Tako da zaradi njihove intervencije ti v avtu ne boš imel +- nekaj cm, ampak nekja metrov kot do sedaj.
A zato so Američani sestrelili komplet sistem satelitov GLONASS? :)
Aja ne, ta še kar deluje.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.348
251
113
verjetno je fora v tem, da kitajska ni ravno vzor drugim drzavam, zato se ne sikiramo kej prevec.
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Mislim, da je sad hotel povedati, da če bi USA grozili, da bodo sestrelili Galileo, zakaj potem niso Glonass? Ali BeiDou?
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Sem sel vceraj po makadamski potki in mi je lokacija kazala, da sem ene 4m izven makadama v travi. Torej, kako preklopim na Glonass, kateri je bolj natancen, kot pravite?
 

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
768
34
28
Če ti telefon podpira gps in golonas ali galileo je tak povezan na vse, če pa ne podpira pa je povezan samo na gps satelite
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Komercialno sta GPS in GLONASS precej skupaj, okrog 3m natančnosti (odvisno od števila satelitov), medtem ko Galileo zmore 1m.
 

Gonzo

Guru
1. sep 2007
8.877
8.897
113
EU
Koliko natančno geometri preko satelita določajo položaj mejnika? Tudi na tri metre :zavijazocmi: