Težava z najemnikom

tony

Guru
23. jul 2007
10.615
1.801
113
Se strinjam... Sorodnik je leta 2006 kupil stanovanje za 27 mio SIT, in to se je zdela ogromna vsota. Nepredstavljivo visoka.

Če to nominalno preračunaš v evre je pa "borih" 112,5k EUR...

jezek

Guru
24. jul 2008
4.900
2.112
113
Po moje cene nepremičnin nikoli več ne bodo šle občutno dol. Koliko sem naj sedaj zdi drago, bomo čez 20 let rekli, eh saj ni bilo tako drago. Mogoče po vojni se bo kaj pocenilo.
Ne bi bil tako preprican. V zadnjih letih je bilo zgrajeno kar nekaj krša. Ko bo folk ugotovil, da je zivljenjska doba stanovanja nekje na nivoju premijskega avta, se zna marsikaj spremeniti....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.230
9.172
113
Folk kupuje stanovanja v stolpnicah za katere je napovedano da se bodo podrle ob prvem vecjem potresu. Verjet v to da bodo cene padla ker bo folk ugotovil da je nekaj slabo zgrajeno… no ja, vsak v nekaj verjame.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.842
1.084
113
Folk kupuje stanovanja v stolpnicah za katere je napovedano da se bodo podrle ob prvem vecjem potresu. Verjet v to da bodo cene padla ker bo folk ugotovil da je nekaj slabo zgrajeno… no ja, vsak v nekaj verjame.
Sam verjamem da bomo po naravni nesreči stopili skupaj pa jim pomagali zgraditi še večje stolpnice ki bodo prenesle stopnjo 10 Richterja. ;)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.230
9.172
113
Jaz zagovarjam da bi ze sedaj drzava morala sprejet zakon in jih izselit, zgradit nadomestne objekte in jih nazaj vselit. Seveda bo to stalo in bomo iz skupne malhe to financirali. Sam sej tud ostale stvari financiramo s ciljem da nam sodrzavljani ne umirajo.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: tony in mosseero

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.973
4.362
113
Jaz zagovarjam da bi ze sedaj drzava morala sprejet zakon in jih izselit, zgradit nadomestne objekte in jih nazaj vselit. Seveda bo to stalo in bomo iz skupne malhe to financirali. Sam sej tud ostale stvari financiramo s ciljem da nam sodrzavljani ne umirajo.
Naj počakajo, da dokončamo z gradnjo hiš za poplavljence in še 30000 stanovanj za mlade.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.575
1.508
113
Ko gledam cene stanovanj in cene najemnin... Mi na misel ne bi pride, da bi kupila stanovanje za investicijo. Razmerje je krajno neugodno. Vrednost stanovanj ne gre tok gor kot kaj drugega. Poleg tega je zadeva skrajno neugodna z vidika "trgovsnja". Stanovanje moras prodati/kupiti namreč celo, po delih ne gre. In če imaš smolo v skrajnem neugodnem momentu. Odvisno seveda, kolikšen del portfolia takele neugodne zadeve nepremične predstavljajo. Če je tam do, kaj te vem 15%, zaradi raznolikosti ok, ker se itak od drugod vzame, če je treba, ostalo je tu mac (za mene).

To je matematika, dodaj se človeski faktor, ko se je treba z ljudmi in njihovimi foramu ukvarjati, pa je zadeva se toliko bolj nezanimiva.

Da eden že nekaj let kupuje, kljub temu da bi lahko (tako sem razumela), potem to temu zgolj pritrjuje. Če bi bilo razmerje med kupnino in najemnino drugačno bi bil spisek krajši oziroma ga ne bi bilo. Ali bi kupil nekaj in sam oddajal...
¸Za investicijo je po moje boljse kupit garaze in le te davati v najem.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.257
3.699
113
Obrat pri garaži je praktično enak kot pri stanovanju, VENDAR: nakup garaže je cenejši, lahko jih kupiš več in porazdeliš riziko neplačila. Poleg tega ob eventualni uvedbi davka na stanovanja si izvzet.

• Všeč mi je
Reactions: tony

sad

Guru
24. avg 2007
22.412
11.188
113
Če lažeš, je to malenkost. Pač, stopiš pred kamere in mirno poveš, da bodo vsak dan zgrajene 3 hiše.
''Novinarji'' so itak tiho in samo ližejo rit, tak da se ne rabi ptič bati, da bi ga kdo povprašal, kje te hiše dejansko stojijo. Razen v lažnivem umu ptiča.

• Haha
Reactions: nemenabijat