Lastnik stanovanja (torej stanodajalec) je pač kapitalist, posledično parazit in ga je treba z bajonetom v morje.
Seveda je svojega vreden tudi najemnik, normalen bi se ob spremembi lastnika odselil (pač po zgledu slovenske lojalnosti v službi: ko se firmo proda, da odpoved pol firme). Jaz sem se.da malo obudimo temo, ker se tale izsek ravno rola po vseh možnih družbenih omrežjih...
![]()
Dobro da od najemnika ne moreš iztirjati za plačilo preostalih najemnin do konca pogodbe, če on predčasno prekine pogodbo.
Ma težava je pri nas v tem, da država pobere 25% od tega, da ti oddajaš svojo nepremičnino, ki si jo kupil s svojim denarjem. Če pa pride do težav s strani najemnika ti noben živ bog ne pomaga ampak si prepuščen našemu sodnemu sistemu, kjer najemnika, ki na nobeni stopnji na sodišču ne zmaga niti v eni točki, mečeš ven 2 leti in pol (ja, govorim iz lastnih izkušenj). Torej, naj država pobira davek od oddajanja ampak naj tudi nekaj naredi za zaščito tako najemodajalcev, kot najemnikov. Res ne razumem zakaj sodišče, ko pride do spora ne reče: Ok sedaj ste v sporu, najemnik bo še naprej plačeval najemnino na nek poseben račun, ko sodišče odloči, se tako zbrana najemnina razdeli kot odloči sodišče. Sedaj pa prihaja do tega da najemnik 2 leti in pol ne plačuje nič, najemodajalec mu ne sme kratiti dostopa do prostorov, bognedaj izklopiti elektrike in vode, ko pa sodišče končno razsodi, najemnik seveda ni več plačilno sposoben plačati za nazaj.Seveda je svojega vreden tudi najemnik, normalen bi se ob spremembi lastnika odselil (pač po zgledu slovenske lojalnosti v službi: ko se firmo proda, da odpoved pol firme). Jaz sem se.
15 let se svaljkam po najemih in take pogodbe niti slučajno nisem nikoli videl. To so zgodbe iz 90ih let, dediščina socializma, ko drugačnih niti nismo poznali. Najemodajalci ste sicer brezprizivno solni steber družbe, brez vas bi sonce ostalo na zahodu in kar je še tega... pa ste uspeli prebrati besedo "za nedoločen čas"? Če ne veste kaj podpisujete, ne podpisujte.
Jaz govorim za poslovnega najemnika in verjemi, da moja izkušnja ni bila edina podobna za katero vem. In ravno ta naš najemnik ima sedaj 7 let pozneje lepo utečen posel in se pojavlja vsake toliko tudi v medijih, kok je oh in sploh kul. Tako da me na žalost nihče ne bo prepričal o delovanju naše pravne države.Tema sicer postaja akademske narave ampak teh ljudi je res že zelo, zelo malo. Biologija je opravila svoje.
Strah, da bi vaše trdo prigarane miljone ugrabil kak dedič denacionaliziranega stanovanja na elitni lokaciji v centru, s 4 metre visokimi stropovi in kar je še tega, kar privlači miljonarje s te teme, in to tako, da bi uletel iz kakšne omare (da ne pozabim: izdelane v bidermajerju iz masive), je odveč.
Se strinjam.Ma težava je pri nas v tem, da država pobere 25% od tega, da ti oddajaš svojo nepremičnino, ki si jo kupil s svojim denarjem. Če pa pride do težav s strani najemnika ti noben živ bog ne pomaga ampak si prepuščen našemu sodnemu sistemu, kjer najemnika, ki na nobeni stopnji na sodišču ne zmaga niti v eni točki, mečeš ven 2 leti in pol (ja, govorim iz lastnih izkušenj). Torej, naj država pobira davek od oddajanja ampak naj tudi nekaj naredi za zaščito tako najemodajalcev, kot najemnikov. Res ne razumem zakaj sodišče, ko pride do spora ne reče: Ok sedaj ste v sporu, najemnik bo še naprej plačeval najemnino na nek poseben račun, ko sodišče odloči, se tako zbrana najemnina razdeli kot odloči sodišče. Sedaj pa prihaja do tega da najemnik 2 leti in pol ne plačuje nič, najemodajalec mu ne sme kratiti dostopa do prostorov, bognedaj izklopiti elektrike in vode, ko pa sodišče končno razsodi, najemnik seveda ni več plačilno sposoben plačati za nazaj.
Moj komentar je govoril o najemih za nedoločen čas.Jaz govorim za poslovnega najemnika in verjemi, da moja izkušnja ni bila edina podobna za katero vem. In ravno ta naš najemnik ima sedaj 7 let pozneje lepo utečen posel in se pojavlja vsake toliko tudi v medijih, kok je oh in sploh kul. Tako da me na žalost nihče ne bo prepričal o delovanju naše pravne države.
Kaj ga slučajno lahko? Ali ti on najde novega najemnika tako kot moraš ti njemu nadomestno stanovanje?
Včeraj sem dobil povišanje najemnine, prvič po 2,5 letih, za 30,9%. Lepo sem pokimal, kaj pa naj? Lahko sem še dobre volje, imam sosedo, ki so ji nabili 50% povišanje.Pa da ne bom samo najemodajalce zagovarjal. Kolegica živi pri nekom, brez pogodbe. Ne zamenja ničesar, vse je še dovolj dobro čeprav stanovanje razpada in se stalno pritožuje. Pač težava je v tem, da je tako povpraševanje da tudi taki pujsi si lahko privoščijo taka nategovanja.
Skrajni čas je, da se ta trg uredi v dobro tako enih kot drugih, ampak kot si rekel. Ni politične volje.
Ni mu treba, ker je šibkejša stranka.Kaj ga slučajno lahko? Ali ti on najde novega najemnika tako kot moraš ti njemu nadomestno stanovanje?
Ti pač gledaš le iz svojega zornega kota.
Denar dela denar, reveži pa še večje reveže.Potem se pa vprašajmo kako je z najemniki državnih/socialnih stanovanj s simbolično najemnino.
Oni so tam lahko "for life" s tem, da se, kolikor je meni znano, najemna pogodba celo deduje.
Tudi, če vmes ratajo tajkuni jih ven nihče ne more spraviti.
Kok mas ce ni skrivnost? Da mal vidim kam grejo cene ker nepremicnine.net so kot avto.net pac knjiga zeljaVčeraj sem dobil povišanje najemnine, prvič po 2,5 letih, za 30,9%. Lepo sem pokimal, kaj pa naj? Lahko sem še dobre volje, imam sosedo, ki so ji nabili 50% povišanje.
Itd. To je posel, in v poslu 100% zadovoljstva ne bo na nobeni strani.