Tesla MODEL 3

nacek

Majstr
13. okt 2012
2.784
456
83
Iz Tesle so tvitnili, da se podjetje končno seli tudi v Vzhodno Evropo. Med štirimi državami bo tudi Slovenija!

 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
pa si že razmišlal, da je za to krivo mogoče to, da a8 in bmw 7 vozijo normalni ljudje. Tesle pa vglavnem "vozijo" ti novodobni online ljudje, ki še prdnit neznajo več brez facebooka instagrama in youtuba in več kot vozijo so na kameri ali telefonu.


Sej ne da na tebe apliciram pa tudi tema ni ravno za to.. Ampak tudi najboljši se zaletijo. Tokrat pri 5 na uro, kdo pa pravi da se ne mora isto zgoditi pri 130.

 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
U jajca... to mi Mazda čist lepo blokira. Na hitro zapeljem do stene sam pohodi do konca oz. pač še bolj asistira kot že jaz mislim, ker se jasno ne mislim zaletet samo sistem je bolj previden in prepreči prej.
 

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.465
857
113
Zadnjič parkiram zraven te Tesle in vidim to, kar sem označil z rdečo. Kaj to ima kak senzor za t.i. autopilot?
tesla3.jpg
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Jup, v Avstriji ti lepo zavrnejo posnetek kot dokazno gradivo in ti še napišejo položnico zaradi nedovoljenega snemanja. Enako kot za dashcam...
 

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.453
335
83
Greš torej popraskat policijski avto, ki je pod kamero.
A niso vlade vrgli ravno zaradi skritega snemanja?

Butastih predpisov je neomejeno.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83

iPace update več range-a, Tesla updejt...manj seveda. Če je to na 3, kolk bo šele problem po 5 letih.
 

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.453
335
83
Tole so SW igrice Tesle. Zakaj??? je tu ključno vprašanje. So zaradi WLTP testov nekaj časa pustili celotno baterijo na voljo ali so se šele sedaj ustrašili, da jih pri tako globokem praznenju kot so ga imeli dobijo še za časa garancije v menjavo...,?
Isto se je glede na objave, ki sem jih nekje videl zgodilo z novimi X. Torej se lahko pričakuje, da bodo tudi novi S (nad katerimi je Byorn več kot navdušen) na istem v kratkem.
Ni pa tu nekega problema če... dejansko ni zadeva varovanje baterij. Sedaj se ve da je krivulja polnenja premaknjena in bod lastniki pač praznili malo bolj pred superchargerji, da bodo polnili na polno. Baterija bo pa v enakem ciklu kot je bila pred tem.

Takele vaje pa načnejo zaupanje v baterije pri vseh, ki avte menjamo na 10+ let.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj pri S je še veliko huje in veliko prej. Tam so že mnogim izklopili 15% preko updejta in tudi omejili moč. V EU pomoje to sploh ne bo mogoče oz. saj je v USA tudi skupinska tožba. Ma meni je bilo to čudežno pri tesli, kako se jim uspe norca delat iz omejitev VSEH baterij. Prvo je ogromna moč, ki jo vlečejo (čeprav zdaj vidimo da je za kak šprint pol pa nič več), drugo pa ta skoraj maximalen izkoristek kapacitete baterije.

Jaz mislim da so šli z glavo skozi zid in pač menjajo baterije na veliko. Itak so panasoniku dolžni miljarde nakupov, za njih pa se že špekulira, če bodo sploh še financirali teslo z baterijam.

Jaz sem mislil, da se to v EU ne sme naredit, verjetno se skrijejo štromarji pri teh OTA nadgradnjah zato ker so itak zero emmisions kar je bullshit. Če ti bi VW dizla updejtal OTA se bi vsem zrolalo. :p
 

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.453
335
83
Pri tem primeru gre za nove avte letošnje oz. lanske decembrske? proizvodnje. Model3 ima drugačne baterije kot S in X v tistem terminu. Vsaj tako je Byorn trdil, ko je dobil trojko. Kdaj točno so iste oz. z enako osnovo baterije začeli dajat v X in S nisem na tekočem. Se pa zadeva spreminja iz leta v leto. NI teslina baterija iz lanske pomladi ista kot trenutna. Byornova je bila verjetno narejena čisto proti koncu lanskega leta. V 2016 X pa so mu itak pack menjali pri cca, 100k km.

Skratka baterije v avtih so zaenkrat za tiste, ki si lahko privoščijo zamenjavo po garanciji. Glede na to kar se bere po spletu se jih bo nekaj zagotovo moralo menjat. Kakšen % pa bo šele čas pokazal.
EV trenutno je za vozit in za prodat čez nekaj let. Če to znese je lahko smiselen sicer je ekonomsko precejšnja loterija.