Telemach!!!

tin01

Fizikalc
31. okt 2007
453
22
28
Tako kot že neštetokrat omenjeno, imajo te boxi gor Android torej mobilni os namenjen tablicam in telefon z zaslonom občutljivim na dotik, zato tudi iz storea dobiš mobilno verzijo EONa in ne tisto, ki ima uporabniški vmesnik prilogojen za TV (verzijo za Android TV).

Če imaš fraj licenco za smart tv (odvisno od paketa dobiš običjno 1 ali 2), lahko probaš sidelodat Smart TV verzijo, ki se upravlja z dalincem. Nekaterim deluje tudi na Androidu, ni pa neke garancije oziroma uradne podpore.

Sem probal eno starejšo verzijo za Smart TV. Instalacija je uspela, daljinec še vedno ne dela tako, kot bi moral.
Bom poizkusil še to verzijo.

T

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
222
27
28
Ima kdo D3 sprejemnik Cisco PD2120, zanima me če je za ogled za nazaj potrebno škatlo povezat preko lana na modem-internet? se sploh s to škatlo da gledat za nazaj?

tin01

Fizikalc
31. okt 2007
453
22
28
Prehitro sem se veselil. App dela in navigacija tudi, edino programa mi noce odpreti - za vse mi javi, da nisem naročen - tudi Slo1, PopTV ipd...

T

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
::1/128
A niso teli D3 boxi priklopljeni v čisto ločeno mrežno? Vsaj na optiki vem, da je ločen VLAN s privatnim naslovnim prostorom. Pa tudi, ko sem imel na coaxu D3 box z vgrajenim modemom, je imel IP iz čisto drugega segmenta.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
Vem da ga nima. Tudi na optiki kolikor vem dobiš D3 box, ki nima vgrajenega modema, ampak je z UTPjem povezan na port, ki je v čisto drugem VLANu kot public internet ali lokalna mreža. Razen če se je v zadnjem času kaj spremenilo.

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
222
27
28
T
Težko, ker je vmesnik drugačen in tega daljinec ne more spremenit :) lahko kvečemu poenostavi uporabo mobilnega vmesnika na TVju....
Ti si kar nalozi apk eon smart tv, dobis jo na netu....v google play trgovini jo ni, potem ti bo vse delal kot na original eon boxu... Sam sem dokupil samo drugega daljinca ker tisti original od android boxa ni ok... Dobis ga za cca 10 evrov
Mobilne eon apk se ne da prestavljat programe s tipkami, rabis daljinca z zracno misko.... zadeva zamudna

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
T

Ti si kar nalozi apk eon smart tv, dobis jo na netu....v google play trgovini jo ni, potem ti bo vse delal kot na original eon boxu... Sam sem dokupil samo drugega daljinca ker tisti original od android boxa ni ok... Dobis ga za cca 10 evrov
Mobilne eon apk se ne da prestavljat programe s tipkami, rabis daljinca z zracno misko.... zadeva zamudna
Jaz nič ne rabim nalagat, sem mu pa predlagal da naloži (in tudi linkal) Smart TV verzijo, ker dalinec mu ne bo tega rešil.... Če je poleg dobil tudi zanič dalinec, je pa druga zgodba, ampak to je odvisno od boxa do boxa.

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Gledam HGTV live in z zamikom, podnapisi pa so na različnih platformah taki (povsod so jeziki nastavljeni na SLO):

livez zamikom
EON BOXSLOCRO
D3SLOSLO
brskalnikCROCRO

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
Na EONu za IP stream pravzaprav ne moreš nič nastavlat, saj so podnapisi zapečeni v sliko. Možno, da se je kakšen PID spremenil na izvoru. Če si prijavil napako, bodo sigurno popravili relativno hitro, vsaj do sedaj so.

tin01

Fizikalc
31. okt 2007
453
22
28
Jaz nič ne rabim nalagat, sem mu pa predlagal da naloži (in tudi linkal) Smart TV verzijo, ker dalinec mu ne bo tega rešil.... Če je poleg dobil tudi zanič dalinec, je pa druga zgodba, ampak to je odvisno od boxa do boxa.

Po 4 klicih na Telemach in resetiranju uporabniškega imena zadeva še vedno ne dela. Aplikacija se normalno odpre, kanal tudi lahko izberem, čas na sliderju tudi teče - slike in zvoka pa ni (črn ekran). Na vseh kanalih in tudi na videoteki.

T

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
Na Telemachu ti bodo težko karkoli pomagali, ker zadeva uradno itak ni podprta za te kitajske boxe z mobilnim OSom (zato appa tudi ne vidiš v storeu) in je delovanje pač loterija. Lahko dela danes pa jutri več ne bo zaradi nekega update, lahko ti bodo delali kanali brez DRMja ali pa sploh nič. Lahko ima box problem z interlaced streami, ki jih dobiš na TV appu, za razliko od mobilnega appa, ali pa čisto nekaj tretjega. Mogoče se da zrihtat z drugim FW oziroma ROMom, če se ti da zafrkavat. Jaz bi enostavno odsvetoval tovrstene boxe za ta namen. Če že, vzmeš točno določeno kombinacijo chipseta in ROMa, ki preverjeno deluje drugim uporabnikom, pa še tam ne veš, kako dolgo bo delovalo.

Kolegu vem, da je delalo super na FireSticku 4K, čeprav tudi ni uradno podprto in je spet vprašanje kako je z updejti. Je pa tam vsaj upanje, da app pride v uraden store.

• Všeč mi je
Reactions: Aed