Telemach!!!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.457
7.255
113
Zakaj katastrofa, saj pa niso nikjer napisali da dela povsod? Dela samo na najnovejših sony in Samsung TVjih.

Itak imamo srečo, da dela še na ostalih, starejših, tako da ne vem zakaj se buniš.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.824
2.858
113
še v SLO - ampak komaj
Kaj je katastrofa? Da app ne deluje "čisto" na platformi za katero ni narejen? Katerem Androidu ti pa laufajo boxi?

Sicer nimam preveč rad TM/SBB in njihovo šalabajzerstvo - samo ravno pri EONu se mi zdi, da so dokaj dobro speljali zadevo.

Muzičke želje (delovanje na Japka TV, Android TV boxih in prastarih Androidih in na vseh TV platformah) pa so točno to - muzičke želje posameznikov.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.160
2.088
113
Sem včeraj usposobil na chrome na pcju, dela brez problema. Edino vmesnik ni ravno med najhitrejšimi. Je pa škoda da ne dela na starejših tvjih

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
::1/128
Citat:
Uporabnik hitclub pravi:
Tudi meni na 3 različnih ANDROID BOX ih ne dela. Lahko se logiram in vidim osnovno stran. Pri ikonah ki so spodaj delujejo ZGOLJ MOJE VSEBINE in DOMOV. Ne morem izbrati PROGRAMOV, VIDEOKLUB ali NASTAVITVE. Do gledanja TV lahko pridem na način , da na prvi strani so pod glavno sliko programi v rubriki NA SPOREDU . Kliknem na en program in ta se mi odpre. Potem imam ob strani ve ostale programe ki delujejo. KATASTROFA !!!

Običajen Android ni bil nikoli namenjen za uporabo na TV, zato je tudi vmesnik mobilne aplikacije (torej tiste za Android) prilagojen uporabi na zaslonu na dotik. Imaš pa namensko aplikacijo EON za Android TV, ki je prilagojena prav za uporabo na TV.

Se strinjam, da so teli kitajski boxi, ki namesto pravega Android TVja furajo kar Android za telefone in tablice, katastrofa kar se tiče uporabniške izkušnje na TV, ampak to ni problem Telemacha oziroma njihove aplikacije.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.160
2.088
113
Je slučajno kakšno upanje, da bi to kdaj delalo v Kodiju na windowsih? Za mene bi bilo to sanjsko, ker že zdaj gledam vse preko htpc, razen tv seveda

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Lahko poskusiš kak addon za web browser za kodi. Ali pa kar v web browswerju gledaš v full screen, če imaš htpc.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.160
2.088
113
Ja saj tako sem naredil, ampak upravljat ta vmesnik z airmouse nikakvo. Dobra stvar kodija je, da lahko upravljaš tudi s smernimi tipkami, kar v browserju ne gre. Ampak ok, bomo preživeli.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kaj imate vsi vse programe ne EON kot drugače preko conaxa ali škatle?
Ne najdem Kino, Erotičnih ni, super rtl, discovery ID, vseh teh ne najdem na seznamu.
Imam vse od naštetih, pa tudi sicer nisem opazil, da bi mi kateri drug manjkal. Discovery ID je verjetno ID XTRA?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz imam vse. Malo off. Kaj vsi tisti, ki imate trojček 150/4 imate svoje ruterje ali njihov 2 v1?

Jaz imam doma samo njihov modem (EPC3212), za router pa furam pfSense na virtualki zaradi naprednega firewalla, traffic shappinga, večih internih segmentov, VPNjev, itd.

Pri boljši polovici doma je pa ravno tako samo modem (EPC3208) na katerega je priključen TP-Link 1043NDv2 z OpenWRT. Sicer tudi stock firmware dela gud (oziroma kar se tiče WAN-LAN troughput še boljše, ker uporablja HW NAT), vendar sem na OpenWRT natavil še traffic shapping s fq_codel, ki precej pomaga proti bufferbloatu, poleg tega pa fura še site-2-site VPN.

Za nezahtevne uporabnike je tist HGW čist OK, jaz pa imam v vsakem primeru raje od njih samo modem in gor svoj usmerjevalnik.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.037
956
113
toti Maribor
Jaz imam tudi samo njihov modem, vendar se mi po vsakem izpadu ne poveže nad 100Mbps in utripa rumena dioda. Šele naslednji dan ko vse skupaj resetiram je ponovno povezava 150Mbps. Na sumu imam modem.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Doma imamo Telemach optiko, nova akcija za 2 leti je dbest, ampak samo za nove naročnike.

A je komu uspelo dobit paket za nove naročnike kot stari naročnik?

Ker nam je tudi telekom napeljal optiko, pa razmišljam, da bi se prestavil...

A gre to, da naročnik A odpove naročnino, naročnik B pa sklene novo? Naročnik A in B sta na istem naslovu
smile-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Po mojih informacijah zelo natančno preverjajo kdo je bil že naročnik (včasih je veljala prekinitev 3 mesece - sedaj tega ni več), tudi povezane osebe (družina) ali zastopnike firme. Menda so v prejšnjih podobnih akcijah imeli popolno sranje glede tega.

Je pa ponudba 36€ za dve leti odlična.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz imam tudi samo njihov modem, vendar se mi po vsakem izpadu ne poveže nad 100Mbps in utripa rumena dioda. Šele naslednji dan ko vse skupaj resetiram je ponovno povezava 150Mbps. Na sumu imam modem.

Če ti Link lučka gori/utripa oranžno namesto zeleno, pomeni, da je povezava med modemom in routerjem 100Mbit/s namesto 1000Mbit/s. Posledično seveda tudi hitrost ne bo šla čez 100Mbit/s, čeprav je mogoče na drugi strani vse kul. Velikokrat je v takih primerih problem v kablu, tako da je najlažje najprej zamenjat kabel. Dejansko pa je lahko problem tudi v portu na modemu ali portu na routerju.

Tako da, jaz bi najprej menjal kabel, pa če je možnost probal drug router oziroma direkt PC gor pa parkrat resetirat in priklopit/odklopit, da vidiš če se vsakič normalno poveže z gigabitno hitrostjo. Če so še vedno težave, pa sporočiš, da pridejo zamenjat modem, ker drugo že ne more bit.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Po mojih informacijah zelo natančno preverjajo kdo je bil že naročnik (včasih je veljala prekinitev 3 mesece - sedaj tega ni več), tudi povezane osebe (družina) ali zastopnike firme. Menda so v prejšnjih podobnih akcijah imeli popolno sranje glede tega.

Je pa ponudba 36€ za dve leti odlična.

Trenutni naročnik sem jaz (že 4 leta), ostali družinski člani pa še niso nikoli imeli telemacha.

Aja, v splošnih pogojih za tole akcijo piše, da mora miniti 3 mesece med prekinitvijo in novo naročnino.

Nazadnje urejeno:

dzoni2k2

Pripravnik
3. avg 2013
62
1
8
Rešitev za vse, ki imajo črn ekran na PCju! Nastavite si natančen čas (do sekunde)! Ne vem kako mi to ni prej potegnil glede na to, da se podoben problem pojavi z WinAuth (Google Authenticator).

Natančen čas najdete na time.is

Nazadnje urejeno: