Telemach!!!

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.925
805
113
www.jernej.org
D3GO je uporabljal Verimatrix plugin in je lahko browser preko njega unikatno identificiral uporabnika (napravo). Brez zunanjih pluginov to ni več možno. Torej je logično, da če nimaš nastavljeno, da si zapomne tvoj login (ne shranjuješ cookijev), ti bo vsak nov login obravnavalo kot novo napravo (by design).

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
::1/128
Meni se to ne dogaja, tako da težko rečem. Torej vsakič ko se prijaviš na isti napravi z istim brskalnikom ti zazna novo napravo?

EON ne uporablja nobenih vtičnikov in nič, tako da je vezan zgolj in samo na brskalnik. Če se prijaviš iz drugega brskalnika, ti bo seveda zaznalo kot drugo napravo, ker je brskalnik edino, kar lahko enolično identificira. Pri D3GO je bilo drugače, ker si vedno rabil tist butast vtičnik in je bil vtičnik skupni imenovalec ne glede na brskalnik.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.037
956
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Meni se to ne dogaja, tako da težko rečem. Torej vsakič ko se prijaviš na isti napravi z istim brskalnikom ti zazna novo napravo?

Da. In če se prijavim 5x v enem dnevu. Sem za 1 mesec pokuril vse dovoljene naprave. To morajo oni nekako drugače rešit, ker tako ne more bit.. Naj naredijo na moj telemachu neke ključe. Vedno pač imaš lahko aktivnih največ 5 ključev. Do sedaj sem to težavo še rešaval s tem, da sem pač brisal naprave. Vendar lahko do pobrišeš največ dve napravi mesečno. Zaenkrat jim ta funkcija ne dela OK tako, da šegre.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Da. In če se prijavim 5x v enem dnevu. Sem za 1 mesec pokuril vse dovoljene naprave. To morajo oni nekako drugače rešit.

Pa si res prepričan, da nimaš v brskalniku nastavljeno, da ti ne shranjuje piškotov ali pa da ti briše piškote/local storage ob izhodu?
Jaz sem probal EON vsaj na 4 mašinah (Mac in Win 10) z različnimi brskalniki, pa se mi nikjer to ne dogaja. Lahko se 100x prijavim in odjavim, pa še vedno zazna isti brskalnik kot eno napravo.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.037
956
113
toti Maribor
Imam nastavljeno, da mi ne shranjuje piškotkov in da jih ob izhodu pobriše. Tako bo tudi ostalo. Jaz bom zdaj zbiral zaradi nesposobnežev nesnago na računalniku, ker piškoti to so. Naj rešijo drugače. Vsaki brskalnik je nova naprava, prosim vas lepo no
stupid-1.gif
To bi morali imeti po moje rešeno drugače, kot sem že prej povedal.Ena izmed variant je, da se na strani moj Telaemach zgenerira 5 kod, katere vpišeš v EON. Mesečno bi lahko imel na voljo samo 5 teh kod. Ko bi eno pobrisal bi zgeneriral novo, katero bi npr. uporabil na novi napravi.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Imam nastavljeno, da mi ne sharnjuje piškotkov in da jih ob izhodu pobriše. Tako bo tudi ostalo. Jaz bom zdaj zbiral zaradi nesposobneževe nesnago na računalniku, ker piškoti to so. Naj rešijo drugače. Vsaki brskalnik je nova naprava, prosim vas lepo no
stupid-1.gif

Potem je vse jasno. Rešeno je tako, da je za večino uporabnikov najboljše, torej da deluje praktično povsod in brez dodatnih vtičnikov in ostale nesnage. Določene podatke je pač potrebno nekam shranit, v tem primeru so to piškotki in local storage v brskalniku (kar sta tudi praktično edina načina, da v brskalniku nekaj shraniš na client side brez dodatnih vtičnikov itd.), da te lahko aplikacija naslednjič prepozna.

Če tii namerno pobrišeš te podatke, da se brskalnik vsakič na novo "predstavi", se pa res ne moreš čudit, da se sistem obnaša tako kot se obnaša. Tudi če bi pri D3GO ali kater drugi rešitvi vsakič pobrisal podatke od tistega vtičnika/aplikacije, bi bilo isto.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Citat:
Uporabnik header pravi:
Ali se še komu na android boxu aplikacija EON sesuje takoj ko hočeš gledati katerikoli program?

Na dveh android TV boxih z androidom 4.4.2 NE DELA.
Pri enem, ko das da naj zazene program se vedno znova in znova zaganja EON. Pri drugem, ko pa das, da zazene program pa je samo crn ekran in lahko gres se samo ven...
rolleyes-1.gif

Prej na D3GO je na obeh delovalo brez problema...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ena izmed variant je, da se na strani moj Telaemach zgenerira 5 kod, katere vpišeš v EON. Mesečno bi lahko imel na voljo samo 5 teh kod. Ko bi eno pobrisal bi zgeneriral novo, katero bi npr. uporabil na novi napravi.
Sej narejeno je funkcionalno ekvivaletno, samo da ti to "kodo" ob zapiranju brskalnika namerno pobrišeš, torej se mora ob naslednji uporabit druga in se ti dogaja to kar se ti dogaja. Če pa s to kodo misliš na geslo, ki bi ga lahko uporabil kjerkoli, pa nisi nič naredil, le da imaš namesto enega gesla, ki ga uporabljaš, 5 gesel, ki jih lahko uporabiš na poljubnem številu naprav. Nekako je pač potrebno identificirat posamezno napravo, ker ima storitev omejitev števila naprav, na keterih se lahko uporablja. Že sedaj si folk deli dostop (celo na alterju maš oglas, kjer bi nekdo rad kupil dostop za EON), če ne bi blo nobenih omejitev, bi pa res pol Slovenije gledalo televizjo z eno naročnino.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.201
496
83
Vse kar bi morali dovoliti je max 5 naprav in neomejeno brisanje starih (ali pa pač brez omejitve, kot ima to telekom na tvinu).

Drugače pa so nesramno počasni, pri meni še kr pregledujejo zakaj imam pri paketu trojka gold extra na voljo 0 aktivacij za smart tv.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Imam nastavljeno, da mi ne shranjuje piškotkov in da jih ob izhodu pobriše. Tako bo tudi ostalo. Jaz bom zdaj zbiral zaradi nesposobnežev nesnago na računalniku, ker piškoti to so. Naj rešijo drugače. Vsaki brskalnik je nova naprava, prosim vas lepo no
stupid-1.gif
To bi morali imeti po moje rešeno drugače, kot sem že prej povedal.Ena izmed variant je, da se na strani moj Telaemach zgenerira 5 kod, katere vpišeš v EON. Mesečno bi lahko imel na voljo samo 5 teh kod. Ko bi eno pobrisal bi zgeneriral novo, katero bi npr. uporabil na novi napravi.

Sej imaš kodo v localStorage. Shrani si to kodo in jo potem ob naslednji prijavi shrani nazaj, pa te bo prepoznal.

In ne vsi cookiji niso nesnaga.
2608745-2017-09-0813_13_32-EON-Domov.png

Priponke

• 2608745-2017-09-0813_13_32-EON-Domov.png
    2608745-2017-09-0813_13_32-EON-Domov.png
    56,5 KB · Ogledi: 690

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Na računalniku se tudi meni dogaja isto. Samo sem opazil, da imam neomejeno število brisanj, ker sem to storil najmanj 10X brez problema.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.037
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Citat:
Uporabnik header pravi:
Ali se še komu na android boxu aplikacija EON sesuje takoj ko hočeš gledati katerikoli program?

Pri enem, ko das da naj zazene program se vedno znova in znova zaganja EON. Pri drugem, ko pa das, da zazene program pa je samo crn ekran in lahko gres se samo ven...
rolleyes-1.gif

Android TV je od 5.0 in ni isti kot navadni Android.

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Ne vem zakaj niso zadeve rešili preko MAC adrese naprave, preko katere dostopaš.... sem jim že pred kakim letom pisal, da imajo še takrat v d3go čudno rešitev ravno glede večih brskalnikov, ker se moraš vedno z istim prijavit v sistem, da te prepozna, sicer ti aktivira novo napravo, pa so mi takrat povedali, da rešujejo v tej smeri, ampak očitno so obdržali to neprijetno stvar... ker preko mac adrese bi lahko katerikoli uporabnik istega računalnika uporabljal eno storitev, sedaj pa to ni možno, ker bo drug uporabnik na računalniku spet štet kot nova naprava, kar je totalno mimo...

Pa oglašujejo tudi, da je EON na 5 napravah, ne pa 5 uporabnikov ali brskalnikov...
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Citat:
Uporabnik danilo pravi:
Ne vem zakaj niso zadeve rešili preko MAC adrese naprave, preko katere dostopaš.... sem jim že pred kakim letom pisal, da imajo še takrat v d3go čudno rešitev ravno glede večih brskalnikov, ker se moraš vedno z istim prijavit v sistem, da te prepozna, sicer ti aktivira novo napravo, pa so mi takrat povedali, da rešujejo v tej smeri, ampak očitno so obdržali to neprijetno stvar... ker preko mac adrese bi lahko katerikoli uporabnik istega računalnika uporabljal eno storitev, sedaj pa to ni možno, ker bo drug uporabnik na računalniku spet štet kot nova naprava, kar je totalno mimo...

Pa oglašujejo tudi, da je EON na 5 napravah, ne pa 5 uporabnikov ali brskalnikov...
confused-1.gif

Kolikor vem je na D3GO različne brskalnike propoznalo kot eno napravo, ker je bilo vezano na isti ViewRight vtičnik. Sedaj je vezano na brskalnik, ker stanje med različnimi brskalniki pač ni sinhronizirano. Jaz sicer ne vidim problema, pač uporabljaš v tistem, ki ti najbolj odgovarja in to je to. Važno, da v osnovi dela v katerem koli, da lahko izbiraš.

Kar se pa naslova MAC tiče je pa spet vprašanje, kje ga boš dobil. Na mreži ga boš videl samo znotraj ene L2 domene torej do prvega routerja in nikakor ne več, ko bo paket prisel do Telemachovih strežnikov, v brskalniku ga pa tudi ne boš dobil brez raznih ActiveXov in podobnih jajc, da bi ga klient poslal naprej. Poleg tega ima vsaka mrežna svoj MAC naslov in bi bil spet jok, ker bi bil MAC drugačen, ko bi bil povezan z laptopom recimo preko kabla kot takrat, ko bi se povezal na WiFi. Pa ko bi dal laptop na kak zunanji dock, ki ima svojo mrežno, bi imel še tretji MAC in po tej logiki spet nova "naparava".

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Preveč si strokoven za neukega uporabnika. Enostavno je tako, da se MAC naslov vidi samo v njegovem domačem omrežju, drugje se ga pa ne da videti.

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Glede na oglaševanje TM je potem edina rešitev ta, da nam pustijo, da poljubno krat pobrišemo neželjeno "napravo", čeprav gre za brskalnik oz. uporabnika, ne pa napravo...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.227
748
113
dejansko men gre poljubno brist naprave. glih danes sem moral izbrisati "isto" napravo, ker je ni prepoznalo. pa je šlo. čeprav že vsak dan to počnem in semizbrisal nekje 7naprav že od 5.9.

eon mi zdej nikjer več ne dela v chrom-u , samo še v IE pa še to zdle zvečer piše skozi nalaganje in ne morem dostopat do videa.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Evo sem probal še doma na Sonyu letnik 2015 (KD-65X8509C) in tudi deluje. Zdaj sem malo preklikal, gledamo kakšno uro in zaenkrat vse BP. Sem presenečen tudi nad kvaliteto slike, tako na hitro iz kavča nimam občutka, da bi bila kaj slabša (malo jasno je, ker je nižji bitrate, ne pa bistveno) kot na DVB-C čeprav je 65" TV. Moram prav dat eno in drugo za primerjavo, da se vidi razliko.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Citat:
Uporabnik header pravi:

rolleyes-1.gif

Android TV je od 5.0 in ni isti kot navadni Android.

Saj nisem napisal Android TV, ampak Android TV BOX. To ni enako. Android TV BOX je taka mala skatlica zraven TV-ja, povezana s HDMI kablom, kot da bi imel telefon ali tablico povezano na TV
wink-1.gif

Ne vem kaj so zdaj zmrdali, da vec ne dela...
rolleyes-1.gif