Škoda Fabia za vožnjo po mestu

mtl

Guru
19. jul 2007
11.428
1.047
113
Kras
www.mtl.si
Razlika v voznosti med obema Fabiama je enormna, tako da sam bi definitivno izbral TSI model, kljub dražji ceni in višjem zavarovanju.
Je pa ta način uporabe idealen za EV in če je možnost polnjenja doma, sam na ICE tudi pomislil ne bi.
1.0TSI se zaenkrat ni izkazal za polizdelek, mora pa biti sparjen z ročnim menjalnikom.

• Všeč mi je
Reactions: tomi in tony

shift

Guru
20. jul 2007
10.440
3.048
113
za šankom
Govorimo o gajbah za 10 do 15 k eur, novih, t03 je veliko večji gepl od avta kot ta delfin, sem vozil oba, meni je tekom testne vožnje vmesnik delal brez težav, niti inster me ni prepričal, čakam še novega twinga, ampak neki kompromisi bodo sigurno

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
481
214
43
Ti boš kupil malega električarja? Samo za po mestu?
Malo sem jih začel gledat, samo je res problem, če greš kam malo dlje, npr morje Hrvaška, ker je cel projekt s polnjenjem. Na avtocesti ti pa itak takoj sprazni baterijo.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.428
1.047
113
Kras
www.mtl.si
Kolikokrat greš na daljšo vožnjo s takim jajčkom?
Pa noben projekt, samo malo navadnega planiranja. Včeraj naredil 250km po tujini z EVjem, ki po besedah marsikoga nima baterije še za Duracell zajca dovolj. Sem pač vmes dotočil 9kWh.
Govorimo o gajbah za 10 do 15 k eur, novih, t03 je veliko večji gepl od avta kot ta delfin, sem vozil oba, meni je tekom testne vožnje vmesnik delal brez težav, niti inster me ni prepričal, čakam še novega twinga, ampak neki kompromisi bodo sigurno
Mi je jasno.
Ampak jaz grem (v bistvu sem šel) v tem primeru raje na trg rabljenih.
Dobil 3x več avta (dejansko avta) za manj denarja.
Edini kompromis je bila garancija, ki je bila 2 leti krajša.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.428
1.047
113
Kras
www.mtl.si
Ne vem, ker ta avto ni praktično nič na AC.
Računaj poleti nekje 20kWh na 100km verjetno. Torej dobrih 100km.
Ni ta avto za daljše AC vožnje, to je primarno avto za skakanje okoli.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.428
1.047
113
Kras
www.mtl.si
Po mestu in regionalki je poleti poraba okrog 13, torej gre lahko mirno do 200km. Pozimi okrog 17-18.
Se da pa poleti tudi z malo nad 10 shajati, samo zaradi takih potem pljuvajo po EVjaših. :valjamse:
Sam delam večino voženj cca. 80km, popolnoma brez stresa.
Edino malo mi gre na živce vsakodnevno polnjenje, ampak sem to vzel kot kompromis, ki sem ga pripravljen sprejeti.
Raje kot da se vozim v novi pločevinki za pivo.

shift

Guru
20. jul 2007
10.440
3.048
113
za šankom
Ti boš kupil malega električarja? Samo za po mestu?
Malo sem jih začel gledat, samo je res problem, če greš kam malo dlje, npr morje Hrvaška, ker je cel projekt s polnjenjem. Na avtocesti ti pa itak takoj sprazni baterijo.
Tako je, žena dela 30km dnevno, kar pomeni, da bi ji eno polnjenje zadostovalo za en teden, sedaj to pot opravlja z bencinarjen, ki ima porabo 7.5l, sploh ni več računice

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.508
4.899
113
Tako je, žena dela 30km dnevno, kar pomeni, da bi ji eno polnjenje zadostovalo za en teden, sedaj to pot opravlja z bencinarjen, ki ima porabo 7.5l, sploh ni več računice
To je 800 eur na leto .. ne vem no, tu je vseeno kaj kupiš ker prišparaš nič oz. bo cena novega vozila v prvem letu padla za 3 x več kot boš prišparal s preklopom na zastonj elektriko napram porabi sedaj. Pod predpostavko da rabiš novega, pa tudi neke bistvene razlike ni ker težko dobiš mali avto ki bi pil več kot 5l. Če iščeš jajc od avta je bolj problem da malih mestnih ICE avtov (aka jajčkov) noben več ne dela in itak nimaš neke izbire. Imaš recimo sedaj tudi Toyoto Aygo hibrida ki po mestu porabi 3.5l bencina, tako da si tam na nivoju cene elektrike če filaš na javnih polnilnicah.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.428
1.047
113
Kras
www.mtl.si
Ni vse samo v strošku. Vožnja z elektriko je bistveno udobnejša.
Se pa strinjam, če menjave avta ni v planu in se bo menjal samo zaradi šparanja, zna biti to račun brez krčmarja.
Če pa je menjava itak v planu, potem pa sploh ni debate, če lahko polniš doma.

• Všeč mi je
Reactions: tony

gr69

Guru
15. dec 2009
12.213
3.213
113
še v SLO - ampak komaj
Nasplošno velja, da menjava zaradi zmanjšanja porabe (kakršnekoli) pod črto največkrat ni ravno “varčevanje” ozr. je ROI tako daleč v prihodnosti, da vmes že enkrat menjamo, ker se pojavilo nekaj z manj porabe …

• Všeč mi je
Reactions: tony

shift

Guru
20. jul 2007
10.440
3.048
113
za šankom
To je 800 eur na leto .. ne vem no, tu je vseeno kaj kupiš ker prišparaš nič oz. bo cena novega vozila v prvem letu padla za 3 x več kot boš prišparal s preklopom na zastonj elektriko napram porabi sedaj. Pod predpostavko da rabiš novega, pa tudi neke bistvene razlike ni ker težko dobiš mali avto ki bi pil več kot 5l. Če iščeš jajc od avta je bolj problem da malih mestnih ICE avtov (aka jajčkov) noben več ne dela in itak nimaš neke izbire. Imaš recimo sedaj tudi Toyoto Aygo hibrida ki po mestu porabi 3.5l bencina, tako da si tam na nivoju cene elektrike če filaš na javnih polnilnicah.
Prvo omeniš da ne bo prihranka, čeprav situacije niti ne poznaš in ugibaš, mogoče je pa avto zrel za menjavo, mogoče je kasko x2 kot za omenjeni jajc in redni letni servis 400 eur ter komplet gum 600 eur, potem pa uletis z aygo hibrid Za 19.000 eur, saj si vsak sam zna narediti izračun kaj se komu splača.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Marxon